prosím o radu - oprava v servisu

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.
Odpovědět
burningsoul

prosím o radu - oprava v servisu

Příspěvek od burningsoul »

borec v servisu mi vyměnil díly. auto hučelo jak na terénních kolech, usoudili jsme že to bude ložisko. dneska jsem si ho vyzvedl. vměnil mi ložisko (180 €), pak ještě obložení brzd. udajně bylo schnilé a jestli sem rozuměl dobře, mám být rád, že to nějak neupadlo a nezaseklo kolo. pak mi vyměnil nějakou pryž, která zakrývá poloosu, že prý tam nebyl olej a říkal, že se mohla zničit celá poloosa. nevím jstli jsem mu rozuměl dobře. každopádně mě stáhnul o 400 € (tady starline neexistuje) a já vás prosím, jestli ty díly byly opravdu všechny tak zničený, že se musely měnit. já to nepoznám. primárně se mi edná o obložení těch brzd. popřípadě gumy okolo poloosy. nebo homo kloub? nevím. zas tak nevládnu němčinou.

Obrázek
Obrázek
Opel Zafira A 2.0 DTi 74 kW 2001
Reklama

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Re: prosím o radu - oprava v servisu

Příspěvek od Marťasek »

tak ty desky jsi fotil tak, že není vidět jak tlusté je ještě obložení ale každopádně jsou KO. Třeba ten plíšek do L co tam je na předku slouží jako taková "zvuková varovná" signalizace - jak se dotkne kotouče tak pískají brzdy = jsou opotřebovaný desky tak se podívej, kde je hrana toho plíšku a jak tlusté je obložení... Jo a brzdovou kapalinu neměnil?!! Co kotouče stahoval je na soustruhu nebo byly OK?

No přední ložisko -to z fotky nepoznáš, ale když to hučí v zatáčkách tak je KO (laicky)
Manžeta na kloubu může být KO to snad vidíš jestli jí máš novou ne? A pokud byla KO tak buď jen rád. Jak se tam dostane bordel je po kloubu.

Jinak ceny tady bez práce si snad můžeš najít.

Nepíšeš co je to za auto - motorizaci¨ a taky jestli to dělali v rajchu? Jestli v NJ tak byť rád, že jsi dal jen 400E :-) tak že všeobecně ceny u nás samozřejmě daleko levnější i s prací :-)

ceny dílů třeba pro zafiru A Z18XE jsou všude jiné a dost se liší

třeba skf desky někde 500 někde 1000kč...
manžeta 120 - 200kč
přední ložisko SKF cca 2000kč
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
hant

Příspěvek od hant »

tak na druhou stranu buď rád že ten mechanik je opravdu zodpovědnej. Nám na služebáku udělali go motoru a auto vrátili že je v pohodě. To že teče vodní pumpa a podobně je nezajímalo. Tenhle mechanik tě měl informovat o nárůstu ceny. A měl to konzultovat. Ty destičky jsou opravdu v kopru a manžeta na poloose neobsahuje olej ale mazivo. Je to guma. Ta puchří a praská. K poškození poloosy může opravdu dojít. Pokud je suchá a dostane se tam bordel. Ložiska opravdu odcházejí. Hlavně čidla ABS.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1

https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira

Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
Alzafir

Příspěvek od Alzafir »

Na fotce je vidět prasklé pouzdro snímače ABS, takže i kdyby neodešlo ložisko, v dohledné době by ti odešel snímač ABS.
Desky jsou taky v kopru.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
burningsoul

napadá mě, že zhruba před dvěma roky se mi rozsvítila kontrolka a nějaký borec v čr to nějak opravil (začínám mít pocit, že tam udělal nějaký bypass, aby to nesvítilo). ale nevím, ze kterého kola to šlo.
na faktuře mám 142 € za ložisko, sada opravy kotoučový brzdy (?) 78,5o €, opravná sada poloosy 15,5€. Práce 102 €.
tady jsem to zkusil nafotit trochec líp, snad to bude víc ilustrativní.
Obrázek
Obrázek

jde mi v podstatě o to, jestli ty díly byly zkrátka KO a výměna byla více než na místě. Protože já teď nemám za co jíst :D tak aspon at vím, že z tohodle důvodu se na silnici nezabiju :D
burningsoul

jo a typ je v podpisu. a proč řeším peníze, páč mě zastavilo místní četnictvo a stáhlo mě ještě před servisem o dalších 380 € za debilní silniční dan :(
burningsoul

btw. já měl ještě jeden problém, který dva servisy neodhalily. a sice cosi pískalo od brzd. celou dobu jsem myslel, e to jde od zadních. někdy pískalo, někdy ne. každopádně VŽDY, když jse šlápl na brzdu, ten zvuk přestal a když jsem to zase povolil, pokračovalo to v pískání. zatím jsem to nepostřehl (ale najel jsem s tím sumasumárum asi 3 km). napadlo mě jestli to není zatuhlý brzdový třmen (měl jsem to u felicie) ale ráfky jsou chladný, kotouče nejsou rudý jako u feldy tenkrát. a spotřeba je v normě (6l/100 km). může to mít vliv nějaký tyhle uhnilý dílce?
COBEIN

Příspěvek od COBEIN »

Už to neřeš kamaráde, několik lidí ti tady napsalo že destičky jsou v háji (kopru) a tak buď rád že jsi si někde nerozbil hu..! Každopádně jsi ve svém dotazu zmínil platbu v eurech, a něco s Němčinou tak věř tomu že máš opravu provedenou dobře! Tam v Říši si mechanik nevezme na triko to, že by ti něco naúčtoval a nevyměnil. Lidi si tam práce váží víš? :?
ASTRA LA VISTA
Alzafir

Příspěvek od Alzafir »

Zdá se mi to anebo je jedna deska na 2 části? :shock: Vlastní bzdový segment urvaný ze základny?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek »

jj taky jsem si toho všiml - jedna pakna se rozpadla :-)
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Odpovědět