Utahovací moment kol nm. ??
Utahovací moment kol nm. ??
Zítra budu přezouvat,jako každý rok na poslední chvíli,znáte někdo utahovací moment šroubů kol??
Objevil jsem doma momentový klíč,tak ho můžu použít.
Objevil jsem doma momentový klíč,tak ho můžu použít.
- Reklama
jj, svatá pravda - když se mi dostane vždycky do ruky auto, kde musím nasadit na klíč dvoumetrovou trubku, abych ty šrouby povolil, tak bych zabíjel.manli2 píše:no utahujou se tak aby měl řidič sílu je potom povolit.... a každej je jiná korba

Auto musí sloužit mně, né já jemu.
Astra Caravan Comfort → Mercedes Benz
Sem jednou menil kolo nejaky pani ktera pichla v tom pidi VW (tusim polo) a malem sem to auto nadzvednul jak to bylo utazeny. Jeste ze to bylo na preci jenom trochu tezsi predni naprave. Bejt to S120 tak bych to asi fakt nadzvednul a sroub by to udrzelHappy píše:jj, svatá pravda - když se mi dostane vždycky do ruky auto, kde musím nasadit na klíč dvoumetrovou trubku, abych ty šrouby povolil, tak bych zabíjel.manli2 píše:no utahujou se tak aby měl řidič sílu je potom povolit.... a každej je jiná korba

Si to treba spocitej kolik kg zvednes a jakou mas paku na klici co vozis v aute ... pocitam tak 800N clovek utahne komfortne a klic dlouhej 20cm odpovida 160Nm utahovaciho momentu.
Naposledy upravil(a) AstraDTI dne 18 pro 2006, 00:19, celkem upraveno 1 x.
aspoň si ušetřil za fitkoAstraDTI píše: Sem jednou menil kolo nejaky pani ktera pichla v tom pidi VW (tusim polo) a malem sem to auto nadzvednul jak to bylo utazeny. Jeste ze to bylo na preci jenom trochu tezsi predni naprave. Bejt to S120 tak bych to asi fakt nadzvednul a sroub by to udrzel

Auto musí sloužit mně, né já jemu.
tak to seš břídil bo na ten origo klíč se dá krásně skočit a nemusíš si při povolování ani ruce namáhat natož ušpinitmanli2 píše:jinak originální klíč na kola sem vyhodil ze stodoly při marném pokusu povolit kola a od tý doby používám kříž...

Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Proč se ptám,nedávno jsem prodal Golfa a borec mi nedávno volal,že nemůže přezout,tak jsem mu doporučil ať si dá 2.x Big Longera a goo do toho,šrouby sice vytáhl,ale na dvou strhl závit..
Tak se ptám na kolik to dotahovat,s délkou trubky to má co dělat jen částečně,primárně fyzická zdatnost,na co by se potom dělali momentové klíče???
Každopádně dík za těch 110 nm
Tak se ptám na kolik to dotahovat,s délkou trubky to má co dělat jen částečně,primárně fyzická zdatnost,na co by se potom dělali momentové klíče???
Každopádně dík za těch 110 nm