Jak je to se zárukou v servise

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
Oplíček

Jak je to se zárukou v servise

Příspěvek od Oplíček » 19 kvě 2013, 10:20

Zdar chlapi. Chci se Vás zeptat, jestli nevíte, jak je to se servisy a zárukou u nich. Jedná se mi o to, že jsem si nechal loni měnit homokinetické klouby a na obou mi praskly manžety. Dovezl jsem to do servisu a oni mi tvrdí, že na namontované věci je jen záruka 3 měsíce. Příjde mi to jako blbost. Je to pravda a nebo ne? Dík moc za vaše případné zkušenosti.
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL

Reklama

Oplíček

Re: Jak je to se zárukou v servise

Příspěvek od Oplíček » 19 kvě 2013, 12:12

Nikdo nemá žádnou zkušenost? Zítra bych si měl jet pro auto, tak bych chtěl vědět, jak se třeba hájit, jelikož se mi nezdá, že by záruka měla po namontování být jen 3 měsíce. To je, jako by mi špatně namontovali rozvodový řemen a on po třech měsících praskl a oni by mi řekli, že mám smůlu a že mi auto nedají do kupy.

adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 » 19 kvě 2013, 13:00

[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981

jerry mouse

Příspěvek od jerry mouse » 19 kvě 2013, 13:04

Asi na pracu možno, ale na zakúpenu a namontovanú vec u nich snad plati všeobecna dvojročna zaruka vyplivajuca zo zakona, no nie? 8)
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957

Oplíček

Příspěvek od Oplíček » 19 kvě 2013, 14:10

Tak to je mazec. No to zas někdo udělal pěkný zákon, který nahrává autoservisům. Prostě autoservis nakoupí levné čínské šity, které odejdou člověku po krátké době a člověk bude nucený k nim přijet znovu :evil: Tak to mě zase něco pěkně nasralo. No nedokážu si představit, že by se mi tento případ stal s rozvoďákem a v servise by mi řekli, že na provedenou práci je jen 3 měsíční záruka a to, že motor na autě je na odpis je vůbec nezajímá, ikdyž by se ten rozvoďák utrhl špatnou montáží z jejich strany. Prostě v tom našem státě je všechno na hovno a normální člověk je největší chudák a nesmyslnými zákony má svázané ruce :evil:

Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender » 19 kvě 2013, 16:30

No tomuhle se mi nechce moc věřit, podle mne je to jen výklad jednoho právníka což může být vyloženo jiným jinak, a pokud "No nedokážu si představit, že by se mi tento případ stal s rozvoďákem a v servise by mi řekli, že na provedenou práci je jen 3 měsíční záruka a to, že motor na autě je na odpis je vůbec nezajímá" máš na třeba tuhle výměnu fakturu, tak tam je jasně označena cena za nový kus včetně DPH za zboží (díly) který ti tam namontili a na ty se, teda pokud vím, vstahuje záruka 24 měsíců. Prostě kdyby se tohle stalo při rozvodech tak to nebudeš házet na špatnou montáž, ale na závadu dílu, no a ten ti prodali oni, tak ať to v záruce opraví a pak si to sami vyřídí 8)
Mobil : 602318645

spermin

Příspěvek od spermin » 19 kvě 2013, 16:46

no je to divné, dřive byla záruka na práci 6 měsícu a na díly 2 roky.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender » 19 kvě 2013, 16:49

No podle mne to né že platilo dříve, ale platí stále dokud nebude v platnosti ten novej zákon o zárukách kterej chce vláda schválit :( a i pak určitě nebude moct platit zpětně 8)
Mobil : 602318645

Howky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howky » 19 kvě 2013, 18:58

Nejlepší je mít svého servisáka známého jak to mám já. Pokud potřebuji něco udělat . Přijedu domluvím se , on mě zjistí jaké ceny , vybíráme z levných , středních a pak origoš a drahé a pak mě to spíchne a hotovo a pokud by něco nebylo ok přijedu a mrkne na to a dá to dokupy 8)
1.Opel Omega A 2.0 Benzín
2.Opel Astra G Cupé Bertone Benzín 1.8 (92Kw) Z18XE nyní
Přerov

Mé fotky lze použít jen s mým souhlasem

Oplíček

Příspěvek od Oplíček » 22 kvě 2013, 19:35

Auto dovezeno ze servisu. Můžu říci jedinou věc a to, aby se všichni vyhýbali velkým, ale velkým obloukem autoservisu Fojtík v Darkovicích. Jsou tam fakt pěkní hajzli a záruku na homokyneťáky nechtěli vůbec řešit a když jsem říkal, aby mi dali fakturu na náhradní díly, které mi tam teď namontovali, tak se mi vysmáli, že nic takového nedávají. Jsou to fakt velké Kurv* s velkým K. Jestli mi nějaké to ložisko odejde , tak jim ho omlátím o hlavu. Ještě jsem si stěžoval na přepínání na lpg v zimě a oni tam tahali nějaké nové hadice a přepojovali to přes nějaké kolínka. Dělalo to jen v zimě, když bylo pod nulou a říkal jsem, jestli se dá nějak napsat delší záruka na tuto vadu, která se nyní při vyšších teplotách neprojevuje a řekli mi, co vůbec chcete. Prostě vzali si za opravu lpg 1300Kč a když to v zimě nebude chtít přepínat, tak mám smůlu a záruku na to mít nebudu. No a ani nemluvím, že mi ještě ti ko*oti praskli levý prah. Práskl jsem s dveřmi a řekl jim sbohem. Prostě tam mě už nikdo nikdy neuvidí.

Luboš X17DTL

Příspěvek od Luboš X17DTL » 23 kvě 2013, 06:55

Tak jsi jim měl říct, že voláš na ČOIku, jestli ti nedají řádný doklad.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583

Absinth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinth » 23 kvě 2013, 07:44

http://www.coi.cz/cz/e-podatelna/

jen jim to na ČOIce všecko popiš, odmítnout vystavit daňový doklad je bude zajímat 8)

jen jim to všechno popiš, ten servis jednal proti zákoně

už jen když budeš číst co spadá pod ČOIku

nevydá na vyžádání doklad o koupi se všemi náležitostmi
neinformuje spotřebitele o právech při uplatnění reklamace
nevystaví doklad o přijetí reklamace ani o tom, jakým způsobem reklamaci vyřídil
nevyřídí reklamaci do 30 dnů, popřípadě v delší lhůtě, na které se dohodl
http://www.eastwoodcarshow.cz - nezávislé recenze automobilů
ex.: ASTRA G, FORD PUMA, BMW E30
now: Rover 416 99´
work: Ford Transit 2.2

Oplíček

Příspěvek od Oplíček » 23 kvě 2013, 20:38

Děkuji Vám kluci. Jste prostě nejlepší. Na ČOI se každopádně obrátím a budu to s nimi řešit. Nechci, aby se toto stalo ještě někomu dalšímu.

Odpovědět