Nazdar,
Chcel by som sa poradit ohladne jedneho specifickeho prejavu riadenia. Mam Astru G, 1,4 Twinport, rok vyroby 2007 a momentalne najazdenych 88 000 km.
Problem je nasledovny:
Ak prechadzam lavotocivou zatackou, vsetko je v poriadku. Po vyjazde zo zatacky zrovnam volant a vsetko je OK. Ak vsak za tym nasleduje pravotociva zatacka a chcem potiahnut volant doprava, v stredovej polohe akoby zatuhlo riadenie a musim mierne trhnut volantom doprava. Po trhnuti sa akoby volant uvolni a vsetko pokracuje ako treba. Neviem cim to moze byt, pred nejakym rokom som menil volant aj s kruzkom za kozeny, ale tieto prejavy registrujem len cca. 3 - 4 mesiace do zadu, takze to asi nebude suvisiet. Skusal som to pozriet najprv v kabine, rozobral som plasty okolo volantu, presiel cely hriadel ale nevidim ziadne anomalie.
V serve je dostatok oleja, pokial tocim volantom na mieste, volant ide lahucko bez odporu a neprejavuju sa ani ziadne zvlastne zvuky.
Ak ste sa niekto s niecim podobnym stretli, budem vdacny za kazdu radu, pripadne aj akykolvek podnetny navrh.
Dik
Riadenie - tuhne v stredovej polohe
- Reklama
Re: Riadenie - tuhne v stredovej polohe
To vypadá na nejakú chybu serva. Ale vyskúšaj najprv na mieste, samozrejme s naštartovaným motorom, párkrát otáčať volant na doraz do lava a na doraz do prava tak ako sa robí pri odvzdušnovaní serva, či to nepomôže...
Opel Astra G Caravan r.v.99 1.6 16V X16XEL
OP-COM
OP-COM
taky se mi zda ze obcas jde tocit volantem huř a nekdy zase pekne lehko?!
Na mieste to ide tocit v pohode ....... bez problemov, prave preto neviem co s tym moze byt .....
Myslite si, ze moze byt tento problem sposobeny dielom (pozri obrazok)? Zistil som, ze poklopkava a v servise vraveli, ze to treba len dotiahnut. Tento diel je na volantovej tyci dole za pedalmi.
- Přílohy
-
- 140.jpg (2.58 KiB) Zobrazeno 1662 x