Vaše astry pohon na plyn (LPG, CNG)

Pokud jezdíte na plyn pište přímo do této sekce.
Odpovědět

Jaký druh plynu máte?

klasika LPG
10
19%
sekvenční vstřikování LPG
38
70%
CNG
6
11%

Celkem hlasů: 54

mexxo

Re: Vaše astry pohon na plyn (LPG, CNG)

Příspěvek od mexxo »

spigy11 píše:Cauko Potrebujem poradit mam Astru Z14XEP Twinport, mam dve ponuky na LPG Solaris (polsky vyrobca so zameranim na nemecko) a Zavoli (talian). Cena zhruba rovnaka
Zaroven pozeram ze vacsina z vas ma flashlube, cize urcite si to dat?
Podla vyhlasky, kedze nebudem mat rezervne koleso, musim mat sadu na opravu, co odporucite SLIME alebo Liqui Moly (nejaky sprej)
Vdaka za rady
Rovnaký motor ako ty mal Arwy a mal solaris: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 61#p270261
Skús napísať jemu, ako bol spokojný.
Inak ja mám kombíka, takže nosím rezervu v obale v kufri. A flash lube nemám, lebo som čítal že to je potrebné skôr u motorov, kde sú všeobecne problémy s ventilovými sedlami.
Reklama

Gorbo1

Příspěvek od Gorbo1 »

Tak je mam plyn necely tyzden.Mam ten system Lovtech Magic.Prvych 200km v poho.A potom to zacalo.Pri jazde na plyn mi svieti kontrolka motoru,auto netiahne a mam dojem,ze sa dusi.Jazda na benzin je v poho.V praci mi poradli vymenit vzduchvy filter,ale ten mi menili oni,ked robili prestavbu.Volal som tam,kde mi to robili a povedali mi,ze to predpokladali,ze sa to stane u 95% aut.Ze sa mi to nastavenie rozhadzalo.Ze mam prist 2.1.2012 a ze mi chybu vymazu a nieco nastavia.Maju pravdu,alebo cim to moze byt?Inac motor mam 1,6 16V 74kw.
pankid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pankid »

"Čím to může být" zjistíš na diagnostice. U mě to byl EGR ventil.
www.LPG-OBCHOD.cz

Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)
Gorbo1

Příspěvek od Gorbo1 »

Dik za radu 8) .Ale je mozne,ze sa ta chyba,teda ta kontrolka rozsvieti iba pri jazde na plyn?Pri jazde na benzin je vsetko v najlepsom poriadku.
Arwy

Příspěvek od Arwy »

mexxo píše:
spigy11 píše:Cauko Potrebujem poradit mam Astru Z14XEP Twinport, mam dve ponuky na LPG Solaris (polsky vyrobca so zameranim na nemecko) a Zavoli (talian). Cena zhruba rovnaka
Zaroven pozeram ze vacsina z vas ma flashlube, cize urcite si to dat?
Podla vyhlasky, kedze nebudem mat rezervne koleso, musim mat sadu na opravu, co odporucite SLIME alebo Liqui Moly (nejaky sprej)
Vdaka za rady
Rovnaký motor ako ty mal Arwy a mal solaris: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 61#p270261
Skús napísať jemu, ako bol spokojný.
Inak ja mám kombíka, takže nosím rezervu v obale v kufri. A flash lube nemám, lebo som čítal že to je potrebné skôr u motorov, kde sú všeobecne problémy s ventilovými sedlami.
Ja som mal Z14XE. Jediné čo mi vadilo bolo to, že prvé prepnutie do LPG po štarte studeného motora bolo občas s malým trhnutím. Neviem ale či iné systémy prepínajú úplne bez cuknutia. Prepnutie som mal nastavené tak, že prepínanie bolo závislé len od teploty motora, bolo nezávislé od otáčok, alebo decelerácie. Flash Lube som nemal, od mechanického ma odhovorili montážnici, a elektornický systém bol dosť drahý.
Čo sa týka krytu motora, ten sa nemusí vôbec poškodiť. Vstrekovače som mal uchytené medzi škrtiacou klapkou a kabínovou medzistenou. Niekde vo vlákne LPG mám aj fotky.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
spigy11

Příspěvek od spigy11 »

vdaka za odpoved
==========
Opel Astra G TwinPort 1.4 16V Z14XEP + LPG Alisei N by Zavoli + JLM Valve Saver
NGK Iridium IX :)
Roman ST1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman ST1 »

Tak já mám už taky namontováno, nakonec komplet system Magic 3 + RJ Stag 300/4
Jízda v pohodě, jen při prvním přepnutí na plyn při studeném motoru to zacuká. Asi by to chtělo zvednou trochu teplotu při které to přepíná.
Tady je pár fotek :
Přílohy
SL381825.JPG
SL381824.JPG
SL381823.JPG
Opel Zafira B Z19DT r.v.2010 edice 111
ex : Opel Zafira 2.2 16V (Z22SE) LPG Magic + STAG 300 r.v. 2004
ex : Opel Astra Caravan 1.6 16V r.v.12/99 Edice 100

http://www.opelastra.cz , http://www.kadett.cz
Gorbo1

Příspěvek od Gorbo1 »

Hladal som,ale nenasiel som.Aky olej lejete do svojich oplikov,ked tam mate lpg?Myslim ci 5w40,alebo 10w40?
Roman ST1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman ST1 »

Stejný jako před přestavbou, tzn.v mém případě 5W-40 (30)
Opel Zafira B Z19DT r.v.2010 edice 111
ex : Opel Zafira 2.2 16V (Z22SE) LPG Magic + STAG 300 r.v. 2004
ex : Opel Astra Caravan 1.6 16V r.v.12/99 Edice 100

http://www.opelastra.cz , http://www.kadett.cz
mexxo

Příspěvek od mexxo »

Roman ST1 píše:Stejný jako před přestavbou, tzn.v mém případě 5W-40 (30)
Presne tak. V mojom 10W40. :D
martik.ada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martik.ada »

Kluci planuju LPG do me Zafiry 1,8 16V 92kW, nabízejími jakousi montáž aditiva /ochrana ventilových sedel/, je to vubec potřeba, nebo jde jen o tahání peněz z lidí?
Opel Zafira 1,8 16V 125k r.v.2001 - 205 000km
pankid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pankid »

Pro členy nabízím originál FLASH LUBE Automatizovanou dávkovací soupravu k promazávání motorů LPG/CNG "Dávkovací souprava Flashlube Automatic Lubrication Kit" ( Austrálie ) za cenu 1 200,- http://www.ochranamotoru.cz/flashlube-o ... er-kit.php

Flashlube Automatic Lubrication Kit je celosvětově oblíbená dávkovací souprava pro motorová aditiva. Například jen v roce 2008 bylo v Evropě prodáno přibližně 120 000 kusů automatických mazacích souprav pro dávkování značkových motorových aditiv Flashlube.

Při použití Flashlube Automatic Lubrication Kit nevzniká žádný problém při doplňování aditiva Flashlube Valve Saver Fluid (aditivní mazivo k ochraně ventilů) do palivového systému vašeho auta. Správně dávkované motorové aditivum tak chrání motorové ventily, udržuje horní části válců čisté, promazané a snižuje jejich vysokou teplotu.

Souprava Flashlube Automatic Lubrication Kit obsahuje vše potřebné (včetně návodu), takže lze instalaci dávkovače provést ve 20 minutách. Souprava obsahuje zdarma i bonus v podobě 500 ml motorového aditiva Flashlube Valve Saver Fluid.

Udělená cena Australian Science Award Winner zajistila dávkovači Flashlube Automatic Lubricating Kit vedoucí pozici ve svém oboru. Náš automatický dávkovač pro motorová aditiva je exportován do více než 100 zemí světa. Zároveň si velice rychle získává popularitu i jeho vylepšená elektronická verze Flashlube Elektronic Valve Saver Kit.
Přílohy
flash-lube-valve-saver-kit-1.jpg
www.LPG-OBCHOD.cz

1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
martik.ada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martik.ada »

Tak popsané je to krásně, ale jde mi o to jestli je to opravdu důležité? Jo jinak mohl bys mi na mejl hodit cenovou nabídku instalace LPG se vším všudy na Zafira 1,8 16v 92kW? martik.ada@seznam.cz Díky
Opel Zafira 1,8 16V 125k r.v.2001 - 205 000km
spigy11

Příspěvek od spigy11 »

4.1.2011 zabudovanie LPG systemu od Zavoli (Alisei N) do Astry G Z14XEP. Nadrz 45l (realna 38l paliva)
Realizacia: Kosice (cast Krasna) firma JUKON.
Dohodnutie terminu, samotna realizacia a vysvetlenie na jenotku.
Mal som moznost hned priamo vyskusat LPG nezaznamenal som ziadny pokles vykonu, auto sa sprava minimalne tak dobre ako som zvyknuty, akurat rozdiel bude v penazenke 38litrov benzinu 55E, 38litrov LPG 27E.

pokial ma niekto otazky pytajte sa
Přílohy
DSC_0016.JPG
DSC_0015.JPG
DSC_0014.JPG
==========
Opel Astra G TwinPort 1.4 16V Z14XEP + LPG Alisei N by Zavoli + JLM Valve Saver
NGK Iridium IX :)
pankid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pankid »

spigy11 píše:4.1.2011 zabudovanie LPG systemu od Zavoli (Alisei N) do Astry G Z14XEP. Nadrz 45l (realna 38l paliva)
Realizacia: Kosice (cast Krasna) firma JUKON.
Dohodnutie terminu, samotna realizacia a vysvetlenie na jenotku.
Mal som moznost hned priamo vyskusat LPG nezaznamenal som ziadny pokles vykonu, auto sa sprava minimalne tak dobre ako som zvyknuty, akurat rozdiel bude v penazenke 38litrov benzinu 55E, 38litrov LPG 27E.

pokial ma niekto otazky pytajte sa
Proč Ti dali tak malou nádrž ? Normálně se tam dává 630 x 220 53 L ?
www.LPG-OBCHOD.cz

Odpovědět