Keď je to tu pokec o čemkoli, tak prispejem

. Počas víkendu mal náš oblastný predajca VW, Audi, Škoda akciu - dalo sa zajazdiť na autách. Stihol som Tiguan 2,0 TDi a Jettu 1,2 TSFI. Moje pocity:
Obe auta boli tiché...
Tiguan - pri zošľapnutí spojky som cítil vibrácie motora - to sa mi ešte nestalo - je to chyba, alebo VW štandard?
Jetta
- celkom fajn auto, ale spojka bola neskutočne mäkká a nedala sa na 1. krát odhadnúť. Astra má mäkkú spojku, ale toto bolo ešte mäkšie

.
- Auto ma akosi neohúrilo, motor nešiel ako by som si predstavoval pri chvále na tú 1,2 TFSI - do 3000 ot ťahal ako obyčajný motor, potom nastúpilo turbo - podľa môjho pocitu. Možno som na tom šiel prvý krát treba si na to zvyknúť... Ale cena bola dobrá...
Potom som si len tak sadol do vystaveného Golfa VI... Dalo sa zapnúť rádio, tak som sa s ním pohral. HRôZA

... To rádio hralo tak hrozne a nemohol som ho nastaviť. Basy rezonovali, výšky nebolo počuť dostatočne, zvuk nejaký skreslený... Moje sériové repro a nesériové rádio hrajú podstatne lepšie!! Pritom Golf VI je nové auto.
Páčilo sa mi Audi A3... Ale viacmenej cenou (16500€). Zvnútra oproti napr Audi A4 to bolo také chudobné Audi - palubná doska tvrdý plast... Ale kufor bol veľký.
Raz ma napadlo, akoby vyzerali na aute čierne stĺpiky vo vnútri a čierny poťah strechy... Malo to tak spravené jedno Audi a vyzerá to super. Hneď by som si to dal do auta

.
Určite vybrali na túto akciu zlú lokalitu s obmedzenou rýchlosťou - nedalo sa poriadne vyskúšať ani zrýchlenie, ani jazdné vlastnosti. VW, v ktorých som sedel ma nijako extrémne nenadchli, ale mali pekné "budíky" a boli tichšie ako Astra G, čo ale nie je také strašné.
Výsledok? Astra je celkom v pohode auto. Škoda, že podobné akcie nerobia aj iný výrobcovia...