Je potrebny repas turba
Je potrebny repas turba
Zdravím .Moja otázka znie mam opel astru 2,0dti 16v 74kw auto ma od výmeny oleja nabehaných 9000km dolial som tam 2l oleja liter po tych 4000km a druhy teraz pri 8000.Dnes som bol v servise a zistili ze mam v sani olej vraj je fuc turbo a je potrebny repas...Auto nedymi,turbo mi zopína pri tych 2200ot/min.Myslite ze je turbo v haji??ako sa to prejavuje,nemala by svietit nejaka kontrolka?je to môj prvy diesel a zrejme aj posledny..Dakujem za odpovede
Opel Astra G 1,7 DTi (2003)
ex: Opel Astra G 2,0 DTi (2001), Opel Astra F 1,4 (1996)
- Reklama
Re: Je potrebny repas turba
Zalezi kolko tam bolo toho oleja... Ale nevidel by som to tak tragicky. Olej sa tam dostal cez volu medzi hriadelou turba a loziskami a ak ho tam nebolo vela a turbo normalne tlaci tak by som to neriesil zatial... A dizlov sa neboj , maju vacsiu zivotnost , ako benzinaky... 

dik za odpoved neviem kolko tam bolo toho oleja ale nemam pocit ze by auto nejak netahalo alebo dymilo.trocha si ma upokojil..penazi nejak momentalne neni
ja som mal rovnaky problem s tym rozdielom ze mam z20let cize turbobenzin,,,zaprve to ca sa ti stalo nieje nic vynimocne, kazdopadne som riskol repas turba, samozrejme bolo to totalne nahovno, tieklo viac ako predtym(reklamacia+vratenie penazi), nakoniec som kupil fungel nove vo velkej britanii a uz to vyzera zatial ok,,,u diesloveho turba by som sa nebal tak repasu resp vymeny za repasovane + doplatok,,,,
v servise mi vraveli repas stoji 250 eciek keby som teraz nekupil zimne pneumatiky tak do toho hned idem dufam ze nic nepodrbem ked to dam repasovat az v januari...
Podívej se sem, možná inspirace...http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=10685
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
takze po vyplate davam turbo na repas
je tam zaruka jeden rok....dik za radu s tym cistenim no mne to nepomoze mne auto bezi normalne akurat neskor zabera turbo nehadze ho do nudzaku jedine co sa deje ze berie olej a mam taky pocit ze to turbo je v haji od kedy som kupil auto su to 3 mesiace ..dufam ze po tejto invseticii bude dlho pokoj...