Páni, ak môžem k tomu: je pravda, čo píše mexxo. Samotné zvody ti výkon nezvýšia. Ale zlepšia ti vyplachovanie motora. je to preto, že továrenské zvody (myslím normálne sériové, nie športové, lebo tie sú už od výrobcu ladené) nie sú rovnako dlhé od každého valca. Tým pádom sa lepšie vyplachuje valec, ktorý má kratší zvod (kratší čas prúdenia výfukových plynov) oproti tomu, čo ho má dlhší...
Samotné prúdenie výfukových plynov je vlnové, nárazové. To sa nezmení ani potom s ladenými zvodmi, ale tie "vlny" budú rovnaké.
Laicky povedané, nebudú sa ti biť valce
Inak keď som sa pýtal chalanov v AME, aký má dĺžka zvodov vplyv na výkon motora, tak mi povedali, že rozdiel 3cm v dĺžke nehrá rolu pri tej rýchlosti prúdenia plynov, aká tam je... Ale 10cm už poznať... Skôr sa jedná o to, že to nezhrdzavie ako origo potrubie. Ja mám origo už len katalyzátor... A nebrzdí mi to až tak plyny, ako som čakal... Ten som už nedával robiť, lebo by to navýšilo cenu skoro o 400€...
Aj tak sa mi ale zdá, že to auto je živšie, a do otáčok ide lepšie. Jazdil som na ňom predtým 6 rokov, tak to viem posúdiť, že sa to subjektívne zlepšilo...
Inak ak máte záujem, môžem to odfotiť a hodiť sem, ale len mobilom...