pomoc s klimatizací O-Zafira a 1,6 02
pomoc s klimatizací O-Zafira a 1,6 02
Poraďte prosím. Mám O. Zafira A 1,6 rok 02 Mám asi 1 měsíc nový chladič klimatizace, nové náplně klimatizace. Nyní po zapnutí klimatizace klima běží (chladí jak má) jakmile zařadím neutrál (volnoběh) mi motor zhasne. Tzn. jak je motor v otáčkách klima funguje. Myslím si, že to je kompresor klimatizace, který jde stuha. Jaké mám možnosti? Nejlevnější rozumná varianta?
Díky Chartas
Díky Chartas
Opel Zafira 4/2002 1,6 16V Z16XE
- Reklama
Re: pomoc s klimatizací O-Zafira a 1,6 02
a nezhasíná ti náhodou taky při zapnutí vyhřívání skel, to by byla vadná jednotka, nezareaguje na zvýšený odběr el.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Nazdar. Motor zhasíná pouze při zapnuté klimatizaci, když zařadím neutrál (vyřadím rychlost) otačky okamžitě klesnou na nulu a zhasne motor. Ale jen při zapnuté klimatizaci. Když jedu a mám zařazenou nějakou rychlost, tak klima jede normálně. Je na vině klima kompresor?
Zdarví Chartas
Zdarví Chartas
těžko říct, ale klima by na to neměla mít vliv, to s tím vyhřívaním vylučuješ 

spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
co na to diag 

zafira Y20DTH 2001 PP od davida +tempomat za 300,- :-)))
agila 1,2 2004 drahé polovice(pasé,teď ochcávka :D)
op-com 1.39 EN
agila 1,2 2004 drahé polovice(pasé,teď ochcávka :D)
op-com 1.39 EN
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
já bych řekl,že problém není v klimě,ale v udržení volnoběhu.
Co se třeba stane,když na volnoběh zapneš klimu? Jaký máš volnoběh na místě,bez klimy a jaký za jízdy? A co když zapneš světla a otočíš volantem ?
A jak moc ti "nejede" auto se zaplou klimou? Pokud je velký pokles výkonu tak snad kompresor,ale jinak asi ne.
Co se třeba stane,když na volnoběh zapneš klimu? Jaký máš volnoběh na místě,bez klimy a jaký za jízdy? A co když zapneš světla a otočíš volantem ?
A jak moc ti "nejede" auto se zaplou klimou? Pokud je velký pokles výkonu tak snad kompresor,ale jinak asi ne.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Zdravím.
Jsem registrovaný první den a odpovědi na otázky. Jsem za to rád.
Ale k tématu. Zafira jezdila do minulého týdne i s klimou uplně normálně. ale poslední dva až tři dny při jízdě jsem zapl klimu a klima jela normálně. ale jakmile jsem vyřadil tak auto přestalo jet- zhasl motor. Zkoušel jsem vaše rady.Zavolal jsem manželce ať nastartuje vozidlo. motor běžel na neutrál normálně. do toho zapla vyhřívání oken a vše bylo ok, a k tomu zapla ještě klimu a klima začala normálně běžet i s vyhříváním okna a zrcátek. Vše běželo normálně. Nevím jestli na tu klimu má vliv jestli je auto v pohybu nebo ne. Nevím. Včera ještě jsem klimu zapl za jízdy a jakmile jsem dal neutrál vozidlo přestalo jet. Fakt nevím co to je, a já to chci mít vše v pořádku a funkční. Nevím
Díky za rady, Chartas
Jsem registrovaný první den a odpovědi na otázky. Jsem za to rád.
Ale k tématu. Zafira jezdila do minulého týdne i s klimou uplně normálně. ale poslední dva až tři dny při jízdě jsem zapl klimu a klima jela normálně. ale jakmile jsem vyřadil tak auto přestalo jet- zhasl motor. Zkoušel jsem vaše rady.Zavolal jsem manželce ať nastartuje vozidlo. motor běžel na neutrál normálně. do toho zapla vyhřívání oken a vše bylo ok, a k tomu zapla ještě klimu a klima začala normálně běžet i s vyhříváním okna a zrcátek. Vše běželo normálně. Nevím jestli na tu klimu má vliv jestli je auto v pohybu nebo ne. Nevím. Včera ještě jsem klimu zapl za jízdy a jakmile jsem dal neutrál vozidlo přestalo jet. Fakt nevím co to je, a já to chci mít vše v pořádku a funkční. Nevím
Díky za rady, Chartas
přidrhlá řemenice na klimakompresoru ?
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
Zdravím. Ještě mě napadla další možnost. Mohlo auto po zapnutí klimy zhasnout díky asi slabší baterii? Nezdá se mi tokdyž dnes odpoledne auto stálo na místě a zapla se klima a vyhřívání skla a vše jelo a motor nezhasl. Fakt nevím.
Díky a zdar, Chartas
Díky a zdar, Chartas
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
A co ješte zkusit na místě zapnout klimu a protúrovat motor,a pokud to z otáček spadne a zhasne tak je to asi problém udržení volnoběhu.Asi pak řídící jednotka nebo ovládání klapky,ale jen hádám.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie