Sranda s pojišťovnou

Co se jinam nehodí pište sem
Megmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Megmen »

Ale na druhou stranu ten autobazar nenechá nikoho odjet bez pojištění
Reklama

Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

To je možný, i když realita je spíš taková, že je jim to putýnka. Nicméně po právní stránce můžeš být stále vlastníkem ty, přestože vozidlo má koupeno na smlouvu někdo jiný a ten někdo má i povinné ručení, avšak pokud není hotov přepis, pro pojišťovnu jsi stále vlastník ty a proto vyrozumí tebe. :wink:
END
Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty »

Bez ohledu na to, kdo je majitelem vozu, pro pojišťovnu je směrodatný, kdy jsi auto prodal. Uzavřením kupní smlouvy automaticky zaniká pojistka a od okamžiku podpisu je povinností nového majitele, auto pojistit. Starý majitel má zase povinnost do 5-ti pracovních dní pojišťovně nahlásit prodej vozu, doložit to kupní smlouvou a oni pojistku zruší. Ten člověk, co to koupil z bazaru to ještě neměl převedený, takže pojišťovna oslovila autobazar a ta je přesměrovala na tebe. Protože je u nás běžná praxe, že bazar je jen zprostředkovatel a nic neřeší, i když od tebe auto vykoupí. Řešil jsem stejný problém. Takže pokud máš smlouvu o prodeji vozu autobazaru nebo komukoliv jinému jak píšeš např. 7.10. a ten nový majitel to 20.10. naboural, a ve smlouvě máš , že bazar auto vykoupil a zajistí všechny právní úkony nebo se jim většinou podepisuje plná moc na převod vozidla, můžeš klidně spát.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

Má pravdu, předsedo. 8)
END
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

No tak to je sranda, co Ti přišlo za dopis :D Jak píší ostatní, možná má v tom bordel jen pojištovna, ale pokud ne, tak to Ti nezávidím... To pak budeš mít dost běhání a vysvětlování :wink:

Ikdyž teď co napsal Majesty, tak mě trochu dloube do hlavy :D
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty »

Ještě mě napadlo, že bazar po člověku chce, aby si uzavřel hned novou pojistku a nabídne nějakou svojí pojišťovnu, většinou drahou. Takže většina lidí odjede s tím, že si někde pojistku udělá a pak jezdí bez ní. Takže při nehodě předložil doklad na tvoje jméno nebo policajti zjišťovali kde je auto pojištěné. Mezi prodejem auta a tou nehodou je krátký čas, takže vlastně ještě nebyl hotový převod a tudíš auto bylo stále na starého majitele. A nebo ještě taky dneska může být plátce pojistky (pojistitel) jiný, než vlastník vozidla. Ten se pak považuje za provozovatele vozidla. Možností je hodně. Podstatná je ta tvoje smlouva s bazarem. 8)
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
Megmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Megmen »

Já to vidím tak že budu mít běhání , znáte jak vypadaj naše úřady :lol: Takže mi přibývá další starost , hledání práce a pojistka. Ale vidím to tak že pojistku vyřeším rychlejc , protože o výkupčího a prodejce vozidel nikde zájem nemaj :cry:
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

To mě povídej, teď sehnat práci je nemožné... Rozeslal a osobně se stavil da 6-ti firem za poslední tři týdny a bez úspěchu... Dnes jsem byl v autobazaru SIMICAR a tam zasejc hledají jen sekretářku, která má ŘP skupiny B, praxi v oboru a znalost na PC :lol: Mě jen chybí ta praxe v oboru :lol:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Megmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Megmen »

Že by jsem šel dělat sekretary, v tom mám taky praxi , sám jsem si oslovil zákazníka , zkontroloval + projel , dohodl cenu , sepsal smlouvy , odvezl případně zákazníka , umil a vyčistil . Ale tohle nikdo nechce asi
Megmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Megmen »

A ještě jsem zapoměl že jsem to auto případně prodal
Odpovědět