zalomeny sroub

Vybíráte disky či plechy, nevíte co to je ET, či jaké kola se hodí na vašeho oplíka, zde najdete odpověď
Odpovědět
Kaz

zalomeny sroub

Příspěvek od Kaz »

zdarec,
tak jsem dneska menil kola a pri dotahovani to najednou udelalo lup a hlava jednoho sroubu mi zustala v klici

resil to uz nekdy nekdo? co se s tim da delat?

jsem se dival, ze se mi to muze stat i jinde, protoze nektery srouby jsou u hlavy celkem hodne zeslabeny :( doporucil by nekdo nejaky novy? bezpecaky nepotrebuju

diky
Reklama

tappaja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tappaja »

To se mi jeste nestalo, ale vzdycky rvu, kdyz to v pneuservise utahnou vzduchovou pistoli na krev a pro jistotu jeste vic. Schvalne jsem momentakem zkousel utahnout ALU kola, doporucenym momentem, az jsem se divil, jak relativne malo to staci.
Tak az se ti podari ty srouby vydolovat, ocisti je, nesmi se mazat, ale trocha sypkyho grafitu neuskodi.
99' Astra Caravan 1.6 16V
Phrz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phrz »

asi to odvrtat a srouby vymenit
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
Samothe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Samothe »

Buď odvrtat a nebo si zkus udělat důlčík a jím ho vyklepat ve směru povolování ale pokud to je fakt fest dotáhlé tak důlčík nepomůže,ale za pokus to stojí :)
josef

Příspěvek od josef »

Nebo taky na zbytek šroubu navařit matku a pak vytočit a vyhodit. Zkontrolovat ostatní šrouby jestli nejeví známky "natažení" tj. divný závit co do stoupání nebo do tvaru závitu (má mít profil rovnostranného trojúhelníku) a taky prohlédnout zápichy u hlavy šroubu. To že se utrhnul není jen tak, kolové šrouby jsou předimenzované a něco vydrží. Při pochybnostech raději vyměnit.
Zafira99 1.8 16V Elegance
Leo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leo »

todle se mi stalo na jaře když sem dával letní gumy, byl sem dycky zvyklej utahovat tak posledni utahnití a cvak :D nasralo mě to jako svině :D
problém vyřešil místní mekarnik v STK :lol: nesmí se to moc utahovat,stačí pozvolna,nepovolí se to
Znám ženský co se chytly na chlapy co je skopali, ale takovou co se chytla na knížky jsem ještě neviděl
Kaz

Příspěvek od Kaz »

tak se na to podival otec, dulcikem se to nepovedlo, tak to nejak vydoloval sroubovakem

jj nektery dalsi srouby sou pod hlavou zeslabeny, takze zitra budu mit kdyz uz tak vsechny komplet novy
Odpovědět