Zdar, pomoci hledej jsem nic podobneho nenasel, takze - mam na celnim skle od jednoho ze steracu skrabance v radialnim smeru. Oba predni sterace jsem menil cca pred 3/4 rokem, takze by to melo byt OK. Podle vseho skrabance dela jen ten pravej u spolujezdce. Ma nekdo napad jak mohou skrabance vznikat? Gumicku jsem prekontroloval, ale nic ostreho nenasel. Navic me prekvapuje ten radialni smer ...
Opravit celni sklo asi nepujde, takze asi nejlepe cekat az mi hodi nejakej kamion v zime sterk do okna, ze?
Co nejaky kaminek (bordel) za steracem, nemohl to zpusobit? Jinak bych si udelal k povinnemu ruceni pojistku na sklo a pristi rok bych to nechal vymenit a nemusis nikoho nahanet a dohadovat se.
Dik za tip. Ja sklo pojisteny mam (uz jsme jednou menil), ale nevim jestli by tohle uznali. Je tam tech skrabancu hodne a podivny je, ze jsou cca 2cm dlouhy, ale jak jsem psal v radialnim smeru. Kdyby byl na steraci kaminek, tak by udelal skrabanec ve smeru pohybu sterace, ale podle me ne takovejhle. Parkrat se mi stalo, ze mi sterac poskakoval na skle, ale nechce se mi verit ze by pri tom mohlo dojit k takovem poskozeni.
Prach je svinstvo, a proto já mám pod ramínky špunty.
1) neničí se gumičky
2) nepoškrábe se sklo.
Je dobré se někdy podívat, co je pod gumičkami prachu a jiného svinstva.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
AstraDTI píše: (uz jsme jednou menil), ale nevim jestli by tohle uznali.
To by snad meli, to je doufam samozrejmost, kdyz ho mas pojistene, jinak tomu muzes pomoci dulcikem .
Druha vec, ze tyto pojistne udalosti si dneska bezne vyrizuje firma co meni skla (musi mit smlouvu s Tvoji pojistovnou) a s pojistovakem se ani do kontaktu nedostanes.
Zdravim, dneska rano jsem objevil že mám přímo pod spolujezdcovým stěračem prasklé sklo, mám pojištění čelního skla u české, poradí mi někdo jak to mám co nejrychleji vyřešit, nejlépe v brně?
Jocker píše:Zdravim, dneska rano jsem objevil že mám přímo pod spolujezdcovým stěračem prasklé sklo, mám pojištění čelního skla u české, poradí mi někdo jak to mám co nejrychleji vyřešit, nejlépe v brně?
zavolej na cislo co mas na pojistce. nahlas ze mas preskle sklo. pak se zeptej kde maj smlouvu se sklenari aby si nemusel pak neco doplacet.....ja jsme rekl ze mi ho rosekal kamion na silnici ale ze nevim cislo protoze jel v protismeru....zkus na sklenare pritlacit nekde davaj i dalnicni znamku zadaco na rok
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
Takže sklo mam vyměněné, na pojišťovnu jsem ani nepáchl, podle faktury stála výměna skla 8100,- (sklo, práce, lepící sada) nechal jsem si dát sklo s šedým pruhem.
Hele a oni mi dají jakékoli sklo? Jako že by se mi ten pruh taky líbil, nebo vyhřívání.... Mám to taky prasklé. Kamióni, mantáci.... Vezl seno, nezajištěné, lítalo to všechno....
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE