Ten Total Quartz 9000 5W40 co používám já by taky měl být plně syntetický, alespoň co jsem se dočetl na netu. Hydrokrak tj. něco v tom smyslu částečně syntetický jak se tu píše by měl být od Totalu Total Classic 5W40. Dnes už se ale na syntetiku a polosyntetiku nehraje. Hlavní je to aby
olej splňoval normy které má na obalu napsané a to drtivá většina
olejů běžných značek splňuje a je celkem jedno jakým způsobem jsou vyrobeny. Jinak oleje GM určitě GM nevyrábí. Nějakou dobu to byl údajně Elf pak bych řekl že GM prostě bere od toho výrobce který mu dá nejlepší podmínky.
Lubas: Na co tam budeš na léto cpát 15W40 když tu 10W40 od GM můžeš mít levněji než Mogul Felicia a podle mne když po létě 15W40 vypustíš trocha Ti tam zůstane a zhorší Ti bod tuhnutí té 10W40 co tam naliješ na zimu.
Jinak pokud je motor již opotřebovaný a má vůle tak pokud tam naliju 15W40 místo 10W40 tak si moc nepomůžu. Jakmile se motor zahřeje tak hustota oleje bude cca stejná u 10W40 i 15W40. Hustější bude jak už někdo psal
olej s vyším číslem za W tj např. XYW50. Jsou ale dražší a při úniku 2l za interval bych tam prostě dal GM 10W4O a nic neřešil. Za tu cenu co se dá sehnat je to myslím ideální řešení.
Jinak zde taky moc pěkná cena:
http://www.tmcars.cz/olej-shop/eshop/1- ... -10W-40-5L