Výměna autoradia - demontage

Vše o zapojení repro, radia atd..

Moderátoři: AstraMan, Radoš 92, Honz@

Odpovědět
maikl.profik
Příspěvky: 19
Registrován: 04 lis 2009, 18:33

Re: Výměna autoradia - demontage

Příspěvek od maikl.profik » 28 bře 2010, 19:06

pinkpiggy:ano ja mel problemy z budikem(tachometrem)-nezvedala se rucicka po pripojeni jineho autoradia,nerikam ze to tak muze delat kazde ale na radiu GoGEN ACRM 202 F to proste neslo,tak jsem z konektoru vytahl a zaizoloval kablik snimace tachometru,na obrazku je to konektor A5.. (ale nechapu proc vede snimac tachometru do autoradia?) Obrázek

Reklama
 

Uživatelský avatar
pinkpiggy
Příspěvky: 122
Registrován: 25 bře 2010, 23:03

Re: Výměna autoradia - demontage

Příspěvek od pinkpiggy » 28 bře 2010, 21:00

jo taaaakhle..tak to chapu..jasny..no uprimne..v temer ZADNEM ISO konektoru mivas zapojenou pouze v A: "2,3,4,7,8"..ty dalsi 3 konektory tam byvaji navic..ten snimac tachometru bych tipoval ze je by mel mit trosku jinou funkci.. (co treba jako u nekterych DVD prehravacu byva, ze kdyz JEDEN, tak se nespusti??z duvodu, aby to nerozptylovalo ridice..)..
kazdopadne ja zapojil, uz tam radio mam, hraje super, akorat budu muset asi sehnat kastlik..jelikoz dneska jsem odvazel pritelku a jeste jsme se zastavili na vyhlidce a radio malem vylitlo :D kazdopadne byli to nervy..kdyz jsem to tam cca 3hodiny zapojoval, vyndaval (nakonec jsem si udelal vytahovaky svoje, ktere funguji naprosto bajecne:) )..nakonec se to povedlo, vse jsem prepojil..radio fungovalo..vypojil jsem, abych doupravil spravne ISO..zapojil..a PIC nefungovalo nic..dalsi hodina a pul ZKOUMANI, co se tam podelalo..pote me napadla jeste pojistka..samozrejme ze praskla..tak jsem sjel na benzinku..koupil pojistky..vymenil..vse zacalo fungovat..dal tam radio..a uz hraje jak zbesily..:) nastesti jine komplikace nenastali a doufam ani nenastanou :D
Opel Astra G 1,7 DTi, 2001
Xbox elite | flash,benq | 2x bezdrat black ovladac | PRODÁM GHOST RECON 2
Nokia N93 | HP Pavilion dv6750ec

Uživatelský avatar
Trdlo
Příspěvky: 6220
Registrován: 01 říj 2006, 08:49
Bydliště: Doma, s výhledem na Ještěd

Re: Výměna autoradia - demontage

Příspěvek od Trdlo » 29 bře 2010, 08:15

Snímač tachometru, jak jste to zde napsali, je připojen na rádiu kvůli funkci SDVC, neboli automatickém přidávání hlasitosti v závislosti na rychlosti jízdy. Tím jak zrychlíte, zvýší se hluk jak motoru, tak od proudění vzduchu a aby jste pořád nemuseli zesilovat a zeslabovat, tak to za vás dělá samo. :wink:
END

maikl.profik
Příspěvky: 19
Registrován: 04 lis 2009, 18:33

Re: Výměna autoradia - demontage

Příspěvek od maikl.profik » 29 bře 2010, 20:58

original radio cd 500 se mi zdalo spise mene hlasite ,jak pri nizkych otackach tak i vysokych...zesilil jsem rozjel se a chvili jel a samo se to ztlumilo..nejaka zahada...no tak ale uz tam neni...kdyby mel nekdo zajem mam cdr500 doma na prodej i s rameckem...

Tweety_xx
Příspěvky: 21
Registrován: 04 dub 2010, 22:30

Re: Výměna autoradia - demontage

Příspěvek od Tweety_xx » 21 říj 2010, 13:50

Mám dotaz. Vyměnil jsem v zafiře rádio. To že se mi nebude na dispelji v autě zobrazovat info z rádia, s tím se močítal. Ale jde nějak vyřešit to, abych když zapnu rádio, tak mi nezmizel datum? Když je rádio vypnuté, tak je tam čas teplota a datum. Když se zapne rádio, tak datum zmizne a je tam prázdno (dřív bylo info rádia) no a já bych chtěl, aby tam to datum zůstalo i po zapnutí rádia.
Opel Zafira 1.6 16V

Uživatelský avatar
denny
Příspěvky: 3292
Registrován: 06 pro 2008, 16:20
Bydliště: Brozany u Kuňky,Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna autoradia - demontage

Příspěvek od denny » 21 říj 2010, 14:15

Nejelegantnější je nechat pomocí TECH II odprogramovat radio z displaje.

Tweety_xx
Příspěvky: 21
Registrován: 04 dub 2010, 22:30

Re: Výměna autoradia - demontage

Příspěvek od Tweety_xx » 21 říj 2010, 14:33

denny píše:Nejelegantnější je nechat pomocí TECH II odprogramovat radio z displaje.
A to doma asi sám nijak neudělám co? Je jiná varianta?
Opel Zafira 1.6 16V

Uživatelský avatar
mexxo
Příspěvky: 2388
Registrován: 22 led 2008, 01:46
Bydliště: Dubnica nad Váhom

Re: Výměna autoradia - demontage

Příspěvek od mexxo » 21 říj 2010, 15:29

[url=https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=49&t=8277]moja ASTRA [b]G[/b] caravan [size=85]X18XE1[/size] sportive [b][color=#008000]LPG[/color][/b][/url]
[url=http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/326349.html][img]http://images.spritmonitor.de/326349.png[/img][/url]

IGI
Příspěvky: 472
Registrován: 22 úno 2007, 22:18
Bydliště: Severní Moravák
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna autoradia - demontage

Příspěvek od IGI » 31 pro 2010, 10:50

Tak Ježíškem jsem si nadělil nové autorádio AEG s BT a jak tu výměnu už týden čtu tak mi jde hlava kolem. Nenašel by se někdo kdo by to dal všechno do kupy na jednu stránku?
Pár variant s rádiem co podporuje origo ovládání na volantu, bez podpory volantu, ktrou redukci a který drát je třeba odstřihnout aby šel PP, hodiny a centrál v případě zmíněných problému, co přehodit atd.
Hodilo by se to umístit na začátek webu do návodů (postup na výměnu autorádia), čeho se vyvarovat atd.
Tak bych si to vytisknul a hurá do garáže. Tak jsem musel všechno studovat i když :lol: jo aspoň to není tak jednoduché ale já jsem elektrikář tak mi ledacos došlo ale pokud to člověk dělá tak by to mohlo být v kupě v návodech a to by byla paráda. 8).
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.

l-cizek
Příspěvky: 3
Registrován: 16 kvě 2011, 23:44

Re: Výměna autoradia - demontage

Příspěvek od l-cizek » 28 kvě 2011, 00:37

Ahoj, tak i já jsem řešil rádio v astře G a včera jsem se ho snažil vytáhnout za pomocí hřebíčků a závlaček a prostě to nešlo... v cliu jsem ho vyndal, v puntu taky ale tady furt ne a ne to jít... dneska, když jsem jel z práce sem jel okolo autorizáku Opel, tak jsem se tam zastavil a borec mi to orio rádio asi tak za 5 vteřin vyndal za pomoci těch vydliček... a cena?? Zadarmiko, takže super... :wink:

Uživatelský avatar
KarlossACS
Příspěvky: 5
Registrován: 09 črc 2011, 23:29

Re: Výměna autoradia - demontage

Příspěvek od KarlossACS » 09 črc 2011, 23:38

Ahoj. Mám Astru 99 asi dva dny a dneska se mi podařilo po velkým boji :evil: :D odinstalovat původní rádio (Car300 se tušim jmenuje?) ... Ale teď mám problém. Mám nový rádio (respektive z předešlýho auta) a to má ISO konektor. A co tam zbylo za ty konektory, to je uplně něco jinýho. A teď mám tedy otázku. Jak to řešit ? Existuje nějaký redukce ? Tu jsem si kupoval i do předchozího auta. Ale co jsem se díval na internetu, tak podle obrázku zhruba odpovídala jedna. Ale to byla redukce na Astru 2004. Je to stejný ? Jsem lajk, nerozumím tomu :D. Díky moc za odpověď.

Uživatelský avatar
adam09
Příspěvky: 4473
Registrován: 13 pro 2007, 00:59
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna autoradia - demontage

Příspěvek od adam09 » 10 črc 2011, 01:11

máš tam 3 v jednom, jeden ten ne stejný odřízní nebo si kup prodlužku na iso http://www.radiostar.cz/konektor-iso-is ... 1ubuaijub1 a máš to vyřešené a možná budeš potřeovat redukci na anténu
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981

Jirka D.
Příspěvky: 286
Registrován: 22 kvě 2006, 14:45
Bydliště: Slaný

Re: Výměna autoradia - demontage

Příspěvek od Jirka D. » 15 srp 2012, 11:12

Nic neodřezávat, dat jen redukci EURO konektory a je to OK, pak už nikdy nenapojíš zpět origo autoradio. Tak to to dělám u každé astry G. Vyndám origo rádio, nasadím EURO konektory a zapojím radio své. Pak vyndám konektrory a vrátím origo radio.
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0

Jirka D.
Příspěvky: 286
Registrován: 22 kvě 2006, 14:45
Bydliště: Slaný

Re: Výměna autoradia - demontage

Příspěvek od Jirka D. » 15 srp 2012, 11:14

KarlossACS píše:Ahoj. Mám Astru 99 asi dva dny a dneska se mi podařilo po velkým boji :evil: :D odinstalovat původní rádio (Car300 se tušim jmenuje?) ... Ale teď mám problém. Mám nový rádio (respektive z předešlýho auta) a to má ISO konektor. A co tam zbylo za ty konektory, to je uplně něco jinýho. A teď mám tedy otázku. Jak to řešit ? Existuje nějaký redukce ? Tu jsem si kupoval i do předchozího auta. Ale co jsem se díval na internetu, tak podle obrázku zhruba odpovídala jedna. Ale to byla redukce na Astru 2004. Je to stejný ? Jsem lajk, nerozumím tomu :D. Díky moc za odpověď.
Když půjdeš do prodejny na elektro servis, tak ta výměna tě bude stát se zárukou 390Kč vč. demontáže a montáže rádia a konektoru euro
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0

Hroch
Příspěvky: 1
Registrován: 18 črc 2013, 10:03

Re: Výměna autoradia - demontage

Příspěvek od Hroch » 18 črc 2013, 10:22

Tak přidám svou zkušenost, měnil jsem rádio u Vectry B 2000, konkrétně Philips Car 400. Zkusím to sepsat trochu jako návod, ať všichni nemusí procházet 12 stran :D

1. Demontáž pomocí svařovacích drátů proběhla v pohodě. Stačí vyšroubovat imbusy, strčit do všech čtyřech děr drát (asi 4 cm) a rádio jde s trochou snahy vytáhnout, potom stačí s pomocí šroubováku vycvaknout černý kastlík od rádia. Fotky od uživatele Radek.km třeba také pomohou http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=1861

2. Rádio jsem koupil Pioneer MVH-150UI (hlavně kvůli AUX a přehrávání MP3 z USB), k němu se hodí nějaká miniaturní flashka, velká překáží a snadno se ulomí. Pro správné zapojení rádia bylo potřeba přehodit konektory napájení (červený a žlutý, Pioneer je na to přímo připraven, viz. foto). Dále je potřeba redukce na anténu za 15 Kč zde. Foto zde.

3. Aby se při spuštěném rádiu zobrazoval alespoň datum na vestavěném displeji v autě je nutné přestřihnout a zaiozolovat kabel vedoucí k displeji (nebo odprogramovat rádio s dipleje, což bude asi pro většinu lidí problém). Jedná se o červeno-bílý kabel A7, foto zde.

4. Jestli chcete i funkční tlačítka na volantu, pak je potřeba docela drahá redukce CA-R-PI.151, kterou jsem nekupoval, ale plánuji zkusit úpravu podle tohoto návodu.

Odpovědět