Právě je 20 črc 2019, 07:45





Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 20:22 
Offline

Registrován: 23 srp 2011, 16:59
Příspěvky: 337
Bydliště: Třebíč
Zdravím astráci, řeším zapojení nového rádia a vyskytl se tu jeden problém. Jako napájecí přívod mám do ISO svorky pouze + 12 V a -, navíc to napětí není ani spínané přes klíček, což je dost zásadní věc, protože mi to rádio vybije baterku za pár hodin / dní. Chci se zeptat, takhle to zapojení je z výroby k orig. rádiu, nebo mi to v autě takhle podělal nějakej předchozí majitel? Popř. jestli jste někdo řešili stejnou věc, odkud jste si vzali spínaných 12 V? Jediné místo, o kterém vím je zapalovač, ale na něm se drží napětí jako na baterce, což šplhá i okolo 14 V a nevím jestli to není moc navíc už na něm mám zapojený V-metr a nevím, jestli by kabeláž utáhla zapalovač, V-metr a ještě rádio... Díky za rady ! :-)

_________________
Moje Astra 1,7 TD Comfort 50kw


Nahoru
 Profil  
 

PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 23:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 24 led 2006, 09:33
Příspěvky: 3080
Bydliště: Červená Hospoda u Třebíče
Bloode, sundej kastl od spolujezdce - http://www.astra-g.cz/praskla-packa-v-prihradce-pred-spolujezdcem/, podívej se z boku na svazek, co ti vede do šachty autorádia a pokud to někdo brutálně nevystříhal, tak tam musíš mít i těch tvých spínaných 14V z "W" potenciálu (zasunutý klíček a otočení do 1. polohy před zapnutím zapalování. Měl by to být tenký červený (0,5 mm) na pinu 2 a slouží opravdu pouze pro povel k zapnutí (vypnutí rádia). Hlavní odběr se bere z trvalého napájení (rudý 2,5 mm) z pinu 8. To vyšší napětí samozřejmě rádiu nevadí, přes 15V by už byl problém. Pokud se do šachty rádia nedostaneš, nezbyde ti nic jiného, než shodit střední panel.

_________________
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 18:01 
Offline

Registrován: 23 srp 2011, 16:59
Příspěvky: 337
Bydliště: Třebíč
Dík moc za radu, kouknul jsem na to, rozdělal tu přihrádku, ale všechny kabely do autorádia vedou od spoda řidiče, pod volantem, takže od toho spolujezdce jsem nic nevykoumal, no vzal jsem si všechny přestřižený kabely co tam byly - a že jich bylo asi 7, takže opravdu nechápu co s tím chudákem autem kdo kdy dělal... no a proměřil jsem si napětí a našel jeden co jde přes první polohu klíčku na 11,5 V asi je to napětí stejné jako na baterce, po nastartování se zvedlo. Nicméně barva byla modro - červená, nevím od čeho ten drát je, ale rádio funguje :D takže to nechám bejt.

_________________
Moje Astra 1,7 TD Comfort 50kw


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016, 16:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 02 bře 2006, 20:22
Příspěvky: 4127
Bydliště: Troppau- Sudetenstadt
Já bych se s prominutím do tohoto vlákna přivtěřil. Mám nové rádio Benq s DVD, navigaci. (vstup pro SD,CD / DVD disk, flash) a toto rádio má normální stejnou patici pro připojení jako originální rádia. Když si ale v rádiu uložím radio stanice, čas a pod. tak po vypnutí klíčku se všechno smaže. Existuje nějaký způsob jak to zapojit tak aby se vše uchovalo v paměti. Prosím o rozumné vysvětlení, protože jsou věci který jsem nikdy moc nerozuměl a díky té díře v hlavě je to ještě horší..... Předem děkuji.

_________________
ASTRA LA VISTA


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016, 16:13 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 07 říj 2010, 10:23
Příspěvky: 2249
Bydliště: Mlada Boleslav
Cobe,skus prohodit cerveny a zlty kabel a precitaj si toto:http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=28819&p=462555&hilit=radio+si+nepamata#p462555


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016, 19:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 24 led 2006, 09:33
Příspěvky: 3080
Bydliště: Červená Hospoda u Třebíče
Pro Renka opraven odkaz: :D Cobe, skus prohodit cerveny a zlty kabel a precitaj si toto: viewtopic.php?f=6&t=28819&p=462555&hilit=radio+si+nepamata#p462555

_________________
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016, 19:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 07 říj 2010, 10:23
Příspěvky: 2249
Bydliště: Mlada Boleslav
Prepac :oops:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016, 22:46 
Offline

Registrován: 23 srp 2011, 16:59
Příspěvky: 337
Bydliště: Třebíč
Tam právě z rádia bys měl v napájecím ISO konektoru mít tři kabely, červený, černý a žlutý - červený by měl jít přes klíček v zapalování, černý je zem a žlutý by měl být trvale na 12 V a to je právě napětí, které rádio potřebuje aby si udrželo nastavení a paměť - teda, alespoň takhle jsem to pochopil a bylo mi vysvětleno.

_________________
Moje Astra 1,7 TD Comfort 50kw


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 zář 2016, 16:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 02 bře 2006, 20:22
Příspěvky: 4127
Bydliště: Troppau- Sudetenstadt
Děkuji Vám kluci, dnes večer jedu odtahovkou do Říše a po návratu na to mrknu. Vezmu si s sebou Notebook na parkoviště kde parkuji a tam budu "studovat" drátky a jejich zapojení. Ještě jednou moc děkuji. (snad Vám to jednou budu umět oplatit!)

_________________
ASTRA LA VISTA


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2016, 23:07 
Offline

Registrován: 23 srp 2011, 16:59
Příspěvky: 337
Bydliště: Třebíč
Dej vědět jak to dopadlo :-)

_________________
Moje Astra 1,7 TD Comfort 50kw


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20 zář 2016, 09:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 02 bře 2006, 20:22
Příspěvky: 4127
Bydliště: Troppau- Sudetenstadt
Zatím nic nevím, v Říši jsem při nakládání tak zmokl že jsem se s toho rozstonal a v pondělí mi doktorka dala týden nemocenské. Takže auto a rádio musí počkat.

_________________
ASTRA LA VISTA


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  





Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz