Pomoc s hifi i elektro atd...

Vše o zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
Štráda
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s hifi i elektro atd...

Příspěvek od Štráda » 04 bře 2009, 00:19

Tak kapík v poho stačí a s spztkou jsem měl velkej problém,ta mi málem upadla a vychytal jsem to pěkně,mám taková obdelníková lepící těsněníčka z pěnovky asi 4cm na 2cm a těma jsem podlepil jak rámeček na spz tak i spz v rámečku a bez problému!mam to takhle už 3roky a úplně v poho a to už tam apec nemám,já s těmito lepícíma těsněníčkama podlepuju a těsním spoustu věcí§Prodávaj to asi 1cm široký a používá se to na těsnění dosedacích ploch a rámů oken a na dveře v bytě,aby tudy netáhlo a nebouchly hodně dveře když je průvan.
http://www.eva.cz/s.php?i=23183&SID=nvr ... cm7mndcai2
pokud by to bylo hubené,tak lepím i vrstvy na sebe,zní to blbě,ale funguje to a drží jak klíště! 8)
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

Reklama

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 29 kvě 2009, 10:18

Tak jsem si myslel,že se to tu trochu chytne a rozjede,proto jsem založil toto téma a chtěl jsem ulevit několika tématům a myslel jsem,že se bude většina větsí řešit zde a zmenšíme obsah témat,samozřejmě nebudu tu radit jen já,bylo myšleno,že všichni a dotazi se budou řešit všech tématů(jak zapojit rádio,ISO,jak vyměnit rádio,jaké rádio,jaké repra,jak zapojit zesík,jak udělat bednu atd krom odblokovávání rádií) :(
Taky no problema sem házet linky: šlo mi o to,že se hodně některé věci zde řeší několikrát,ale pod jiným názvem tématu,ale jde o stejný dotaz.Někteří to jinak popíšou a další,co maj dotaz,tak třeba netuší,že se chtěj optat na to samé,zde by bylo vše z častých dotazů a spousta členů by si jen pročetla toto téma a našla by tu OT a odpovědi třeba na věc,se kterou potřebujou pomoct a už by nemuseli vytvářet nové téma atd..... 8)
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

bahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bahy » 29 kvě 2009, 16:00

Co se tyce ty SPZ tak ja mam pod ni normalni plat dynamat extrem, nelepil som ho lebo to by som uz tej spz dole nedal iba je tam vlozeny medzi SPZ a tym ramcekom umelohmotnym a funguje to perfektne.

Ja by som ti strada aj nejake otazky dal, ale nemam ake, mne vsetko slape ako ma zatial. Jedine co ma zaujima este jeze kolik dB to da asi v zafire, predse jenom je tam vetsi prostor :)
P.S.: Som chlapec z dediny a okno mam do dvora ;)

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 29 kvě 2009, 19:49

To ti jen tak neřeknu,na to jsou dB měřiče(dá se i obyčejnej koupit v hudebninách) a tím to změříš.Jinak dB dělaj nejvíc bassy a na hifi soutěžích se měří bassy a maj na to speciální cd,na kterém jsou jen určité frekvence a při těch se pak měří výkon dB aparatury.Woofry a bass repra maj vždy výtlak dB uveden od výrobce,pak už jen záleží,jak ho vybudíš(jak ho nakrmíš-výkonem wattů zesilovače).Taky záleží,jakou uděláš bednu,výtlum,obsah litrů,bassreflex,dobře slazenej výkon a parametry zes. s woofrem a taky záleží na rádiu a celkovém vyladění ekvalizérů(korekcí) atd atd. :wink:
Hellracer Štráda

bahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bahy » 30 kvě 2009, 12:05

Dik, ale to vim. Jen mne to zaujima zo zvedavosti a meric se mu kuli tomu kupovat nechce a neznam nikoho kto ho ma. Bednu mam specialne na dB drag. Vim ze kamaratovi dala podobna zostava 136 dB vo fabii tak ma zaujima rozdiel vo velkosti toho priestoru aky to ma vplyv fabia vs zafira. Jedine rozmyslam ze sa regnem na nejakej sutazi a dam si to zmerat len tak pre moju informaciu.

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 30 kvě 2009, 12:16

Myslí,.že by to bylo stejné,maximálně se ti to v tom větším autě víc rozlehne a ta akustika bude menší,auto je taky jako ozvučnice,poznáš,když si sedneš,pustíš to a pak stáhneš okýnka,bude to slabší.Jinak na skoro každým tuning srazu měří hifi a maj tam ten dB měřič(vypadá to jako mikrofun a displayem),já když měl ještě Rapida,tak jsem měl hifi, 10 woofer a koaxi a naměřili mi 124dB a byl tam rákosník s kadetem,auto nacpané hifi-ale běs sladěné-tuby,výšky z disco beden atd-no běs a machroval tam,tak ho změřili a měl tuším o necelých 10 dB víc jak já!Je to vše o kvalitě woofru,bass repráků,zes a celkovém sladění a vyladění těch korekcí.Mě stačí,jak tu jezdí tuzeři v polorozpadlých pepřenkách a duc duc z dálky,zastaví u mě,stačí mi strčit hlavu přes okýnko a poslechnout si to z vnitřku a běs zvuk(chudák woofer-nestíhá,přebuzenej,špatná frekvence do něj puštěná atd),ale z venčí to jen duní.Zbytek (zvuk výšek,středů už radši nekomentuji!)
Hellracer Štráda

bahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bahy » 30 kvě 2009, 12:44

nj, to jo. Ja to mam stavene na poslech ne na soutezeni a aj tak sa to pri hlasitejsom pustani uz neda vyzdret v aute kdy mi pak drnci vsechny chlupy na tele :) ted tam mam kompa JBL GTO, basak JBL GTO cele to pohani zesilovac Mac audio a radio Kenwood z vyssi rady. Kabelaz a kapacitor Dietz a auto tlumene Dynamat extrem nech to cele nedrnci a nech to ma lepsi akustiku. Na soutezeni bych mel silnejsi zestavu, mne to spis zajima jen tak pro sebe ze kolik to da :)

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 30 kvě 2009, 13:00

Tak to je paráda,bych řekl,že kvalitní a čistý poslech vid?Tak samo,že záleží,na jakej účel to máš,bud hifi soutěž,machrovíní-tuzeři co tomu ani nerozumí,hlavně že to mlátí a pro vlastní kvalitní poslech-na to dávám i já.Ty JBL GTO koaxi jsem nedávno montoval s kamarádem do jeho auta-hrajou good! 8)
Hellracer Štráda

bahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bahy » 30 kvě 2009, 13:25

Tak hra to fakt pekne a hlavne cisto, basy vysky vsetko pocut a nesplyva to do jedneho zvuku. Ja som fakt spokojny. Robil mi to vsetko kamarat dobry vo firme audiotuning cize aj ta instalacia je profesionalna. Predtym som mal neznackove radia s dvd a tak ale ta kvalita zvuku se neda porovnat s tym co ze sebe pak dava ten kenwood. Nekvalitne mp3 sa na tom pocuvat nedaju.

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 30 kvě 2009, 13:33

Tak to potom jo,oni ví,co dělaj!Já právě jedu taky značky,je to sice držší,ale kvalita zvuku uplně jinde!!!Já právě myslel,ty home instalace neodborníků a značky no name.Mám kamaráda,co tyky preferuje profi hifi a jezdí na Emma a Db draky a ten má rádio na jen na CD(mp3 nečte) a říkal,že s mp3 se do nedá poslouchat-kvalita kvůli kompresi mp3 špatná.Jedině mp3 a vypálené na max kb/s co to jde,ale stejně kvalita na čistý poslech špatná!MP3 jsou dobré,třeba na dlouhé cesty z důvodu jednoho cd v rádiu a velké množstvý songů... :P
Hellracer Štráda

Endy

Příspěvek od Endy » 11 lis 2009, 19:56

Ahoj tak jsem si dnes vybral nove radio Pioneer (http://www.pioneer-obchod.cz/autoradio- ... _-462.html) a rad bych si nechal poradit jake repro si mam pořídit. Zatim se mi moc nechce investovat do zesiku ale necham si rad poradit a treba na nej i neco obetuju :) . Moc se v tom nevyznam. Nejde mi o to abych byl slyset na kilometry daleko ale mam rad cistý zvuk ale i trochu basu :D . Jinak pokud mate pocit ze radio neni zrovna dobrý výber tak si necham taky rad poradit. Zatim díky, jo a mam Astru combi G
ASTRA 1.6 16V 74KW LPG :o)

Endy

Příspěvek od Endy » 11 lis 2009, 20:05

jeste jsem nasel toto repro http://www.pioneer-obchod.cz/reprodukto ... _-267.html tak na to nekdo mrknete a kdyztak mi poradte. mozna jsou zbytecne drahe, co?
ASTRA 1.6 16V 74KW LPG :o)

Miichaal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miichaal » 11 lis 2009, 21:17

Zdravim,
chtěl bych se zeptat jestli jde připojit další dvojice reproduktorů na rádio (cdr 500)... mám repra v předních a zadních dveřích a chtěl bych ještě dva do plata a nechci je připojovat na dráty k origo reprákům... jde vůbec na origo rádio připojit zesilovač?

Astru mám chvilku a ječtě se v ní tolik neorientuju a s předchozim autem se to nedá srovnat:-D

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 11 lis 2009, 22:58

Endy-to rádio vypadá velice slušně a myslím,že budeš max spokojenej!Já osobně mám rádio této značky a stejné cenové kategorie,jen starší model a jsem nad míru spokojen.A co se týče těch reproduktorů,tak taky jen doporučuji!
A co do zadních dveří,tam necháš série,nebo taky obměníš?Pokud chceš čistej zvuk,tak bych taky vyměnil za kvalitnější a pokud možno stejné značky a kvalitě přibližné těm co chceš dát dopředu. 8)
Hellracer Štráda

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 11 lis 2009, 23:05

Miichaal-čau,origo rádio nemá výstup pro externí zesilovač.Repra napojit jdou,ale rádio má pouze 4 kanály,takže nezbyde nic,než jedině vzít signál od zadních origo reproduktorů,jelikož spojením impedancí reproduktorů na koncové stupně rádia stratíš část výkonu,tak ti budou hrát potišejc jak ty v platě,tak zadní reproduktory.Já být na tvém místě,vyměnil bych origo rádio za jiné-pokud možno značkové,kde budeš mít opět sice jen 4kanály,ale silnější koncové stupně-to jest max. a čistý hudební výkon a bude mít i výstup pro externí zesilovač,kterým pak můžeš krmit ty repra v platě...
Hellracer Štráda

Odpovědět