Sumenie radia po vymene

Vše o zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
Lake292

Sumenie radia po vymene

Příspěvek od Lake292 »

Ahojte uz je to par tyzdnov co som si vymenil originalne radio CAR300 za tento pioneer deh-2300ub.

Prehodil som napajanie (stale za spinane), nezapojil som konektor pre displej, pouzil dodavanu redukciu na antenu, vsetko som zapojil a tvari sa, ze funguje spravne.

CD/USB/AUX hra bez mensich problemov, ale vsimol som si ze mam problem s radiom. Ked dam klucik do druhej polohy zacne hrat radio, naladim si stanicu a mozem pocuvat bez problemov kludne aj pol hodinu, nic nesumi nestraca sa signal. Ale ked nastartujem tak povedzme po 2-10 min (ako kedy) to radio ako keby nieco zacalo rusit... zacne to sumiet ako keby bol slaby signal, nemozem uz naladit takmer ziadne stanice. S predchadzajucim radiom som nemal takyto problem.

Nestretol sa stym niekto? Skusal som aj kontrolovat konektor pre antenu dotlacat ho atd ale nemalo to ziadny efekt. Neviem ci som nieco zabudol zapojit alebo mi blbne antena alebo co... jedine co som nezapojil bol nejaky modry kabel v redukcii z iso na pioneer konektor na ktorom bolo napisane telephone mute, este som neskusal ho zapojit ci to bude mat nejaky vplyv ale nemyslim si.

V blizkej dobe to budem rozoberat a skumat tak ak by mal niekto napad naco sa zamerat tak sem stym.

Dakujem za kazdu radu 8)
Reklama

mexxo

Re: Sumenie radia po vymene

Příspěvek od mexxo »

Zameraj sa na kábel zosilovača antény. Neviem akú máš anténu, ale v tej stopke antény býva zosilovač antény a ak si nezapojil kábel k jeho napájaniu, môže to robiť toto.
Lake292

Příspěvek od Lake292 »

antenu mam originalnu, stou som nic nerobil a ten zosilovac je kde? na streche alebo pri pripojke do radia v palubovke?
Lake292

Příspěvek od Lake292 »

nasiel som este jeden obrazok oplackeho iso konektora, podla neho by som sa teoreticky mal zamerat ci je zapojeny 3ti pin zlava v poslednom konektore? a co by nan malo byt privedene? spinanych 12v?

Obrázek
vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 »

Lake292 píše: Ked dam klucik do druhej polohy zacne hrat radio, naladim si stanicu a mozem pocuvat bez problemov kludne aj pol hodinu, nic nesumi nestraca sa signal. Ale ked nastartujem tak povedzme po 2-10 min (ako kedy) to radio ako keby nieco zacalo rusit... zacne to sumiet ako keby bol slaby signal, nemozem uz naladit takmer ziadne stanice.

Toto se mi na vadné připojení antény nezdá, spíš problém v napájení antenního zesilovače ze strany rádia po nastartování. Chce to změřit, jaké napětí leze ven z toho rádia pro zesilovač, pokud je využitý. Jestli ho rádio nezmrví (chybně zapojený potenciál mutingu, napětí multitimeru atd.).

lake: mám pocit, že to zapojení ISO konektoru pro CAR300 není úplně to pravé: toto je pro "osmistovku", ta "třístovka" některé potenciály nevyužívá.

P.S. nevím, proč se nechce odkaz zobrazit:
Přílohy
iso_konektor_-_car_400.jpg
Naposledy upravil(a) vasekpetr1 dne 31 pro 2011, 17:27, celkem upraveno 3 x.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Lake292

Příspěvek od Lake292 »

zmerat to nieje problem len akosi neviem co :? a samozrejme ani ake hodnoty by to malo mat
ktory kabel je napajanie pre ten antenny zosilovac? je to v iso konektore? alebo to je sucastou toho hrubeho sedeho antenneho kabla?
vasekpetr1

Na tom mém obrázku konektor A pin č: 5, na lakeho obrázku pin s vyznačenou anténou. Podívej se, jestli ho máš do něčeho zapojený, pokud ano, tak se na něj napíchni a po dobu provozu rádia na něm musí být trvale 12V. I po nastartování. Napětí se ztratí po vypnutí rádia. Nemáš v tom autě nabastlené Hands-Free pro telefon?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,

Lake292

Příspěvek od Lake292 »

ee nic tam nieje dorabane, vsetko je tak ako to vyslo z fabriky, diky za obrazok tak ked to budem mat rozobrate sokntrolujem 8)
vasekpetr1

Dle schematu by to měl být červenobílý drát 0,75mm. Bez záruky.

Lake292

Příspěvek od Lake292 »

tak som sa nato dneska pozeral a zistil som, ze v tej pioneer redukcii ten pin nieje vobec zapojeny, vyzera to takto (je to fotene z boku mobilom ale je vidiet ze v konektore A su zapojene len 4 piny):
Obrázek

takze poobede ho skusim pripojit na spinanych 12v a uvidime ci to niecomu pomoze... snad hej :roll:
vasekpetr1

No jestli se dobře dívám, tak právě že ten modrobílý pro řízení osvětlení máš zapojený do vývodu pro anténu, tak jestli toto nebude ten problém. Navíc mně ani nějak nesedí napájení trvalých a spínaných 12V - piny 4 a 7, ale asi to tak má být.
Edit: to zapojení pro antenu bude asi dobře - neuvědomil jsem si pořadí pinů. Zkus ta napětí oměřit, jestli se po tom čase neztratí.
A jak tak koukám na tu strojovnu - nemůže být problém v nastavení? Dělals to podle manuálu?
Přílohy
imag04781a.JPG

Lake292

Příspěvek od Lake292 »

podarilo sa 8)

napajanie anteny bolo odpojene, ten modro biely vodic nebol zapojeny do radia (to na obrazku nieje vidiet), po jeho zapojeni sa to zlepsilo ale pri jazdeni to zacalo aj tak blbnut...
nakoniec som zistil, ze problem bol v konektore anteny, ten stredny vodic bol zlomeny a sem tam doliehal na ten kontakt a pri jazdeni si tam poskakoval, tak som to cele prerobil nanovo a uz mozem veselo pocuvat :)

dakujem za rady 8)
vasekpetr1

Tak teď již nezbývá nic jiného, než popřát klidný a ničím nerušený poslech kvalitního rocku... :lol: 8) !

Odpovědět