Tak jsem se do toho dneska dopoledne pustil taky, podle návodu to jde samo, za ten děkuji, jinak bych to asi nikdy nedělal.
Každopádně si dovolím návodek trochu rozšířit.
Omlouvám se za fotky pořízené mobilem, ale nevěděl jsem, že to budu až tak rozebírat a foťák jsem sebou tedy netahal. Myslím si že je sice hezké vložku vytáhnout ven, ale nejvíce bordelu je vevnitř v otočném mechanismu. Takže, když máme vložku venku, tak je dobré ji rozebrat úplně a to tak, že vytáhneme ten kolík, co se točí ve vložce - je nahoře. otočím do krajní polohy a zatalčím na něho, (je na pružince) a tím ho dostanu za krajní mez.
Kolík pak vytáhnu a dávám pozor na pružinku, která by měla jít ven s ním. Pak spolu s klíčem vytahuju vnitřek vložky. KLÍČ ROZHODNĚ NEVYTAHUJU Z OTOČNÉ VLOŽKY !!! Rozsypaly by se "planžetky" a to by jaksi nebylo to pravé ořechové... (Klíč lze pak opatrně vytáhnout, ale je třeba planžetky držet jemně dvěma prstama !
Takhle vypadá vytažená otočná vložka, se zasunutým klíčem... (je tam vidět i aretační kolík s pružinkou)
A tady povyskočené planžetky s povytaženým klíčem...
Celé to pak vymyju a propláchnu v benzínu a osuším.... (lze taky prostříkat tím WD40 )
Na promazání jsem použil normální vazelínu, protože jsem nic jiného doma něměl, kažopádně určitě je lepší použít nějaký ten mazací tuk, nebo mazadlo FAB, jak už tu někdo zmiňoval.