Jaký motor benzín na přestavbu LPG??
- Pavlis
- Kontaktovat uživatele:
Jaký motor benzín na přestavbu LPG??
Jakou Astru combi si mám koupit, když ji chci předělat na LPG???Jde mi o motor. Jaké jsou nejpovedenější???
- Reklama
Re: Jaký motor benzín na přestavbu LPG??
Ja mam 1.8 16V 92KW hatchback...Pavlis píše:Jakou Astru combi si mám koupit, když ji chci předělat na LPG???Jde mi o motor. Jaké jsou nejpovedenější???
Ide to super so stvorbodovym vstrekovanim plynu....
spotreba okolo 9-10l plynu... nezvyknem ho setrit

Astra G, 5dv,1.8i, 92kW, r.v. 10/2000
Já tvrdím že na přestavbu na lpg je nejvhodnější 8 ventil čili X16szr.Jsou to nejtrvalejší držáky.
ASTRA-G-1,6 -X16SZR,3dv.1999, ABS,4kotouč,4airbag,el.zrcátka,centrál,alarm, lité kola 16Allesio,křídlo Irmscher,Angel eyes,folie SunTek.
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
-
- Kontaktovat uživatele:
No viděl bych to tak že pravdu mají oba.
Osmiventilek je držák ale pravda je že to "nejede" ani s benzínem.Jako výkonově zdatnější varianta mi přijde předělat 1,8.Ty netrpěly spotřebou oleje a ta by se mohla tím LPGéčkem zvýšit.Nad 1,8 už je to zas docela pálka za poviný růčo.Ale rozhodnout se musíš sám.
Osmiventilek je držák ale pravda je že to "nejede" ani s benzínem.Jako výkonově zdatnější varianta mi přijde předělat 1,8.Ty netrpěly spotřebou oleje a ta by se mohla tím LPGéčkem zvýšit.Nad 1,8 už je to zas docela pálka za poviný růčo.Ale rozhodnout se musíš sám.
Najlepsie je auto kupit z LPG ktore je uz na plyn upravene priamo z fabriky. Ono ked sa auto preroby tak ide da sa povedat slusne uz pri modernich splynovacoch ale ten motor nie je stavany na spalovanie plynu. Benzin ma ine vlastnosti ako plyn a tie motory sa casom doslova rozhrkaju.. Motory ktore su z vyroby na LPG tak maju upravene spalovanie, software ale aj mazanie. co je velmi dôlezite. plyn je totiz suchy a tym aj motory trpia. Tieto info mam od cloveka ktory jazdyl dlhe roky na plyn a v podstate to ma odskusane na viacerych autach. taktiez vlastni zafiru CNG a hovori ze je to uplne o inom ako ked je auto len prerobene. Ale aj tak to ma svoje vyhody. najlepsie ked na takom aute nechcete jazdit vecne
najlepsie 3-5 rokov pojazdit a predat lebo potom zacinaju investicie. Ale zase kolko ludi tolko nazorov. niekto moze jazdit na plyne 10 rokov a max. spokojnost a niekto pol roka a moze mat problemy.. takze tazko na 100% povedat ako to vlastne s tym plynom je. Ale ja osobne by som do toho nesiel.

Opel Astra G Cabrio 2.2 Dti
Pokud se plyn udela profesionalne s vlastnim vstrikovanim a RJ tak je to uplne v pohode. Treba v italii jezdi na plyn spousta lidi. Chce to ale jak rikam zpocatku poradne zainvestovat.
Ja bych to ale s ohledem na parkovani v garazi nechtel
Uvidime casem, je dost mozny ze se to rozsiri a bude daleko vic aut upravenejch na plyn od vyrobce ...
Jinak zatim nejlepsi auto predelany na LPG jsem videl BMW 540i
Ja bych to ale s ohledem na parkovani v garazi nechtel

Jinak zatim nejlepsi auto predelany na LPG jsem videl BMW 540i

Co já vim tak LPG šetří olej mnohem víc než benzín, říkáte tu jen samé domněnky a bez zkušeností..Lomikar píše:No viděl bych to tak že pravdu mají oba.
Již bývalá Astřila....
-
No ale taky ten olej musis casteji menit, sice vizualne vypada lip (neni cernej) ale ten plyn na nej pusobi agresivne. Videl jsem u servisaka na vlastni oci vymenu a to co z toho teklo byla spis voda nez pouzitý olej....Stand píše: Co já vim tak LPG šetří olej mnohem víc než benzín, říkáte tu jen samé domněnky a bez zkušeností..

Jinak ja uz bych do plynu nesel, sice jsem s tim nemel vylozene technicke problemy, ale ma to spoustu omezeni a spotreba nahoru proste min. o 10% vyleze at tam das system jakej chces...
Nekomu kdo najezdi rocne min nez 20 tis. to nedoporucuju uz vubec... vyhozeny penize.

Astra Classic II Z16XEP, 5 dv. HB, r.v. 2007