Vaše astry pohon na plyn (LPG, CNG)
Re: Vaše astry pohon na plyn (LPG, CNG)
Svítí a zhasínají podle toho jaký je stav nádrže LPG, ale ukazuje to podle plotu. Bliká, pokud je LPG aktivní, ale ještě se nepřepnulo, třeba z důvodu ještě nedostatečného ohřátí motoru, či v případě že je nádrž LPG na spodní hranici nápně, nebo naopak v případě tzv. přetankování LPG nádrže.
END
- Reklama
- Nosound89
- Kontaktovat uživatele:
to blikání ohledně nedostatečného ohřátí a podobně jsem už popsal
ale přetankovat snad nejde ne? Když je plná nádrž tak ti to vypne... alespoň se mi to ještě nestalo 

už HONDA civic VTEC
Jde to bohužel přetenkovat, hlavně toroidní nádrže místo rezervy. Bohužel běžný uživatel nemá možnost zjistit, jaký tlak používá daná ČS LPG a díky tomu se to může stát. Není to nebezpečné, nehrozí žádné nebezpečí. Je to de facto stejný efekt, jako že do normální nádrže se podle výrobce vejde 50l, a za určitých okolností tam jde natankovat téměř 57l. Prostě ji "přetankuješ".
V Liberci jsou na to experti na ČS Alfa station, nevím jaký tlak u LPG mají, ale Zafiru mi tam přetlačili 2x.
Nosound: sorry, pokud jsem opakoval, ale jen jsem téma jen tak prolétl, nečetl jsem ho pořádně, moje chyba. (už jsem skoro spal
)
V Liberci jsou na to experti na ČS Alfa station, nevím jaký tlak u LPG mají, ale Zafiru mi tam přetlačili 2x.
Nosound: sorry, pokud jsem opakoval, ale jen jsem téma jen tak prolétl, nečetl jsem ho pořádně, moje chyba. (už jsem skoro spal

END
- Nosound89
- Kontaktovat uživatele:
vpoho vpoho
no já mám právě toroidní nádrž místo rezervy, ale ještě se mi to nepodařilo a snad nepodaří
jinak tam je myslím přetlakový ventil, který by přebytečný plyn stejně vypustil ven ne?

už HONDA civic VTEC
-
- Kontaktovat uživatele:
zdravim, mam plyn namontovany teprv od vanoc takze jsem jeste LPG novacek
motor 1.6 16V
vstrikovani plynne faze LPG - toroidni nadrz misto rezervy, vejde se tam 36 litru
spotreba cca 9,5 l (prevazne mesto)
cena upravy 26 000 se slevou na praci + plna nadrz
startuje to na benzin a po zahrati na 40 stupnu se prepina na LPG, nez se to prepne ujedu asi 1km takze skoro okamzite
ceka me jeste prvni serizeni po ujeti 1500-2000km takze spotreba a jizdni vlastnosti se muzou zmenit
jinak jsem spokojenej, nepoznam skoro ze jedu na plyn
super ze sou na foru taky LPG gcka

motor 1.6 16V
vstrikovani plynne faze LPG - toroidni nadrz misto rezervy, vejde se tam 36 litru
spotreba cca 9,5 l (prevazne mesto)
cena upravy 26 000 se slevou na praci + plna nadrz
startuje to na benzin a po zahrati na 40 stupnu se prepina na LPG, nez se to prepne ujedu asi 1km takze skoro okamzite

ceka me jeste prvni serizeni po ujeti 1500-2000km takze spotreba a jizdni vlastnosti se muzou zmenit
jinak jsem spokojenej, nepoznam skoro ze jedu na plyn

super ze sou na foru taky LPG gcka
[b]ASTRA G sedan[/b]
[b]HOTWHEELS[/b] [b]EDITON[/b]
1,6 16V( Z16XE ), r.v. 2002, 17" ALUTEC MONSTER [b]BLACK[/b], KUMHO R17 205x45, [color=#FF8000][b]ORANGE LINE[/b][/color], LPG power, CHip 110PS
[b]HOTWHEELS[/b] [b]EDITON[/b]
1,6 16V( Z16XE ), r.v. 2002, 17" ALUTEC MONSTER [b]BLACK[/b], KUMHO R17 205x45, [color=#FF8000][b]ORANGE LINE[/b][/color], LPG power, CHip 110PS
Nosound: no tohle je právě stav, kdy jsi těsně na hranici toho, kdy to fouká ven. 
Miro: To jsme měli v Zafě a spolehlivej, jen nádrž tam byla 45l. Akorát nezanedbej jak to seřízení, tak pravidelné kontroly.

Miro: To jsme měli v Zafě a spolehlivej, jen nádrž tam byla 45l. Akorát nezanedbej jak to seřízení, tak pravidelné kontroly.

END
- Nosound89
- Kontaktovat uživatele:
Miro.design: 40 stupnu a ohřeje se ti během kilometru?? to se teda divím... já mám asi to samé jak říkáš akorát to mám nastavené na 35 stupnu a teď v zimě jsem rád když mi to přepne po 3 kilometrech (když vyjedu z garáže kde je 15-20 stupnu tak asi kilometr a v létě jen vyjedu z garáže a než zavři vrata tak je motor ohřátý)
Trdlo: OK OK
Trdlo: OK OK
už HONDA civic VTEC
No a já mám motor 1,4 16V a uvažuji nad LPG a myslím, že asi ten toroid je jasná volba. Zajímala by mě jen jedna taková věc a to, jestli jsou potřeba po instalaci LPG každý rok investovat peníze na její údržbu? Předem děkuji za odpověď
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL
- Nosound89
- Kontaktovat uživatele:
žádné peníze za údržbu jen chodit včas na prohlídky (mi se investice těch 25 tis co jsem za LPG stříkačku s toroidní nádrží dal vrátily po půl- třičtvrtě roce)
už HONDA civic VTEC
Já myslím že jednou za dva roky je kontrola- revize - placená samo,dražší STK,nádrž životnost 10let,nevím jak dnes, jinak ty propočty vrácení investice se nedají tak přesně spočítat,já jsem měl lpg v f-ku a když jsem koupil G, a zjistil,jakou to má spotřebu,tak jsem od plynu upustil.Lpg je o dost levnější ale: spotřeba o půl až litr i více ,záleží na motoru v jakém je stavu, kdo to montuje a seřídí,startuješ na benzín a v zimě i pár km na něj najedeš,v nádrži stejně musí být,a to spíš nad rezervu,jinak hrozí zadření čerpadla, takže i benzín se tankovat musí a když to všechno propočítáš plus investice a spotřebu za ujeté km, zjistíš zda se to vyplatí ,mi ne protože tolik nenajezdím,ale myslím že od 15000km ročně bych taky o tom uvažoval

Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Dík Mirďo za tvůj názor.Já nalítám ročně těch 16 000km a to se snažím to nepřehánět, protože z těch peněz za benzím se mi dělá zle. Přece jenom žiji v moravskoslezském kraji a ty platy jsou někde jinde. No ráno do práce, z práce pak domů, pak za mojí a pak i jednou týdně dojíždím do školy. No strávím v autě celkem dost času a nelíbí se mi zdražování benzínu.
- Nosound89
- Kontaktovat uživatele:
m1lan 25 je ejště málo (stříkačka se pohybuje okolo těch 27-30tisíc a obyč LPG začíná kolem 17 tisíc, ale není to ono a radši si připlatím )
už HONDA civic VTEC
No a měl bych jednu prostou otázku. Co za pohon LPG použít? Chtěl bych aby mi to spínalo co jak nejdříve