Právě je 17 črc 2019, 20:39





Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 542 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Klimatizace - nejde
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2008, 22:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 kvě 2008, 22:08
Příspěvky: 437
Bydliště: Praha-zapad Hostivice
Ahoj. Prosim o radu ohladom Klimatizace. Po stlaceni tlacitka klimatizace sa rosvieti kontrolka na tlacitku, motor prida na otackach z 800 na 1000 a zacne fukat slabo ventilator bohuzial nie zimny vzduch. Kompresor sa podla mna ani nespusti. Meral som napatie na konektore ktory je na kompresoru ale nenameral som nic. Proste tam nieje. Neviete niekto kde je problem ? Poistku som pozeral cislo 40 a je dobra. Chladivo tam mam bolo plnene do plna. Ide mi o to napatie preco tam nieje a co vlastne dviha otacky motora ked kompresor sa ani nerozbehne ? Dik za odpoved.


Nahoru
 Profil  
 

 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace - nejde
PříspěvekNapsal: 31 kvě 2008, 23:10 
Offline

Registrován: 28 bře 2008, 00:13
Příspěvky: 94
Bydliště: Brno
peter13675 píše:
Ahoj. Prosim o radu ohladom Klimatizace. Po stlaceni tlacitka klimatizace sa rosvieti kontrolka na tlacitku, motor prida na otackach z 800 na 1000 a zacne fukat slabo ventilator bohuzial nie zimny vzduch. Kompresor sa podla mna ani nespusti. Meral som napatie na konektore ktory je na kompresoru ale nenameral som nic. Proste tam nieje. Neviete niekto kde je problem ? Poistku som pozeral cislo 40 a je dobra. Chladivo tam mam bolo plnene do plna. Ide mi o to napatie preco tam nieje a co vlastne dviha otacky motora ked kompresor sa ani nerozbehne ? Dik za odpoved.

Podívej se na pojistku č.2 v pojistkovce (je to ta větší)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 čer 2008, 07:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 24 říj 2007, 22:46
Příspěvky: 2289
Bydliště: Třebíč
pokud se klima delší dobu nepoužívá může kompresor zalehnout :idea: ,když se ti zvednou otáčky tak se kompresor sepne ale asi nemá kudy chladivo protlačit proto možná nechladí :!:

_________________
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace - nejde
PříspěvekNapsal: 01 čer 2008, 08:15 
Offline

Registrován: 28 bře 2008, 00:13
Příspěvky: 94
Bydliště: Brno
datlik píše:
peter13675 píše:
Ahoj. Prosim o radu ohladom Klimatizace. Po stlaceni tlacitka klimatizace sa rosvieti kontrolka na tlacitku, motor prida na otackach z 800 na 1000 a zacne fukat slabo ventilator bohuzial nie zimny vzduch. Kompresor sa podla mna ani nespusti. Meral som napatie na konektore ktory je na kompresoru ale nenameral som nic. Proste tam nieje. Neviete niekto kde je problem ? Poistku som pozeral cislo 40 a je dobra. Chladivo tam mam bolo plnene do plna. Ide mi o to napatie preco tam nieje a co vlastne dviha otacky motora ked kompresor sa ani nerozbehne ? Dik za odpoved.

Podívej se na pojistku č.2 v pojistkovce (je to ta větší)

Jinak to musíš měřit při zapnutém motoru.Ale nejsu si jistej,zda to jednotka nepozná a neodpojí to.Měřil bych to radši na té velké pojistce č.2
ampérmetrem při vyp a zap klimě (asi 25A to bude žrát),pak to je jasný-problém v el instalaci nebude.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Klima nejde
PříspěvekNapsal: 01 čer 2008, 12:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 kvě 2008, 22:08
Příspěvky: 437
Bydliště: Praha-zapad Hostivice
Dik za info. Mam nove poznatky - napatie na kompresore nakoniec je ! meral som to pri zapnutom motore a je tam. Iba pri zapnutom zapalovani tam nebolo. Poistka c.2 je ok. Tak kde je chyba teraz ? Kompresor podla mna nezapina nic nepocut aby to zoplo atd. akurat tie otacky vyskocia z 800 na 1000. Ako zistim ci je kompresor ok alebo spojka alebo tlakovy spinac ? kde sa vlastne nachadza ten spinac ? cital som ze pootocit stredom na kompresore ale akym stredom ? skusal som to kolecko kde je remen ale nejde ani kusok pootocit. dik za dalsie info


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klima nejde
PříspěvekNapsal: 01 čer 2008, 22:16 
Offline

Registrován: 28 bře 2008, 00:13
Příspěvky: 94
Bydliště: Brno
peter13675 píše:
Dik za info. Mam nove poznatky - napatie na kompresore nakoniec je ! meral som to pri zapnutom motore a je tam. Iba pri zapnutom zapalovani tam nebolo. Poistka c.2 je ok. Tak kde je chyba teraz ? Kompresor podla mna nezapina nic nepocut aby to zoplo atd. akurat tie otacky vyskocia z 800 na 1000. Ako zistim ci je kompresor ok alebo spojka alebo tlakovy spinac ? kde sa vlastne nachadza ten spinac ? cital som ze pootocit stredom na kompresore ale akym stredom ? skusal som to kolecko kde je remen ale nejde ani kusok pootocit. dik za dalsie info

Takže čidlo na tlak je u předního chladiče na levé straně.Podle mě budeš mít spálenou cívku kompresoru protože máš napětí na konektoru a nic se neděje.Při zapnutém motoru bych u kompresoru napojil přímo z baterie 12V na cívku přes ampérmetr.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 02 čer 2008, 09:49 
Offline

Registrován: 25 bře 2007, 23:07
Příspěvky: 162
Bydliště: okr. Michalovce (Užhorod mám ale bližšie)
Ak klíma funguje, ale nenabehne ventilátor - chladič klmatizácie, kde môže byť problém? Poistky sú OK.

_________________
Astra G 1,8 16V, 1999, 85 kW, X18XE1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 02 čer 2008, 09:56 
Offline

Registrován: 12 srp 2007, 19:28
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
nechci zaklad nove tema a tak bych se rad taky zeptal ;) jak koncilo minuly leto tak mi prestala jit klimka, urcite tam uz nebude napln, ale prislo mi divny ze pri zapnuti se normalne rozsviti kontrolka, neco jakoby tam klapne ale ventilator se neroztocil, kdyz sem byl na diagnostice kvuli agr tak sem si nechal rovnou vyjet chyby AC a vyslo z toho tohle

00004 - A/C Pressure Sensor, no Signal (Signal Lead)
00002 - Engine Coolant Temperature, Frequency Out Of Range
00039 - A/C Pressure Sensor, Voltage Supply Low Input

setkal se s tim nekdo?

_________________
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Zkouška klimy
PříspěvekNapsal: 05 čer 2008, 08:40 
Offline

Registrován: 31 črc 2006, 08:49
Příspěvky: 108
Klimu vyzkousis nelíp tak, že rozpojis konektor u kompresoru a pustís do nej 12V (na jeden drát + a na druhý-). Pokud je v pořádku a je naplněná klima tak to v něm cvakne, začne se točit a začne to chladit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 čer 2008, 08:42 
Offline

Registrován: 31 črc 2006, 08:49
Příspěvky: 108
gErda píše:
nechci zaklad nove tema a tak bych se rad taky zeptal ;) jak koncilo minuly leto tak mi prestala jit klimka, urcite tam uz nebude napln, ale prislo mi divny ze pri zapnuti se normalne rozsviti kontrolka, neco jakoby tam klapne ale ventilator se neroztocil, kdyz sem byl na diagnostice kvuli agr tak sem si nechal rovnou vyjet chyby AC a vyslo z toho tohle

00004 - A/C Pressure Sensor, no Signal (Signal Lead)
00002 - Engine Coolant Temperature, Frequency Out Of Range
00039 - A/C Pressure Sensor, Voltage Supply Low Input

setkal se s tim nekdo?


Nemáš tam potřebný tlak chladiva. Standardní hláška


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 čer 2008, 09:05 
Offline

Registrován: 12 srp 2007, 19:28
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
takze staci doplnit a melo by chladit? :)

_________________
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 čer 2008, 09:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 06 lis 2006, 10:20
Příspěvky: 365
Bydliště: Havířov
to bych udelal jako prvni - je to asi ten nejlevnejsi krok. pak je samozrejem otazka PROC tomu tak je (treba bude nekde dirka), ale to bych resil az kdyby se to opakovalo driv nez na konci tohoto leta...

_________________
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 čer 2008, 09:30 
Offline

Registrován: 12 srp 2007, 19:28
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
prave si rikam jeslti je to dobry nekdo tu psal ze si nechal naplnit klimu, pak zjistil ze m uto nechaldi a museli mu to opravit takze napln vypustili opravili a napustili za dalsi prachy znova :( ale pokud by tyhle hlasky na diagnostice meli byt jen z dsuvopdu ze tam neni napln, coz vim ze tam urcite neni tak bych to jel hned naplnit ;)

_________________
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 čer 2008, 10:51 
Offline

Registrován: 13 dub 2007, 17:01
Příspěvky: 540
zkus naplnit, ale spíše bych to viděl na snímač tlaku klimy ( jsou to i ty cybové hlášky)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 čer 2008, 11:10 
Offline

Registrován: 12 srp 2007, 19:28
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
a cenove nevis jak vychazi oprava toho snimace? doufam ze je to opravitelny i tak aby se nemusela vypoustet ta napln :D pocitam ze vymenim koncovy dil vyfuku, namontuju objednany egr a jdu na tu klimu :)

_________________
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 542 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  





Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz