Stránka 5 z 7

Napsal: 01 čer 2008, 22:40
od datlik
Spermine proč se nedá použít místo 2ks termistorů paralelně(10K) termistor 4k7?Ukazuje to špatnou teplotu?
Já přemýšlým to přepínání dát na páčku pro displey (tlačítko resetovací)

Napsal: 02 čer 2008, 10:14
od spermin
datlik píše:Spermine proč se nedá použít místo 2ks termistorů paralelně(10K) termistor 4k7?Ukazuje to špatnou teplotu?
přesně tak, asi 5 stupňů. postě má jiné stoupání. A ta nula je důležitá. :shock:

Napsal: 02 čer 2008, 20:37
od datlik
spermin píše:
datlik píše:Spermine proč se nedá použít místo 2ks termistorů paralelně(10K) termistor 4k7?Ukazuje to špatnou teplotu?
přesně tak, asi 5 stupňů. postě má jiné stoupání. A ta nula je důležitá. :shock:
Co se dá dělat-použiji dva termistory.Díky

Napsal: 04 čer 2008, 18:31
od Red_Dragon
Mám to taky zapojené asi 2 týdny, ale zatím nedoladěné.
Jenom u mě nesedí ty čísla pinů, u mě to jsou 2 a 3, barvy sedí (mám MID).

Nemáte někdo vysvětlení pro to co píše spermin s tou teplotou, že pokud přepne z nižší na vyšší teplotu, tak se hodnota na displeji nezmění.
Já mám totiž ten samý problém, ale bohužel tam už mám dvoupolohový přepínač, u kterého nemám tu mezipolohu jako má spermin. A mám to na takovém místě, že výměna za jiný přepínač je komplikované řešení.

Napsal: 04 čer 2008, 19:44
od spermin
Red_Dragon píše:Mám to taky zapojené asi 2 týdny, ale zatím nedoladěné.
Jenom u mě nesedí ty čísla pinů, u mě to jsou 2 a 3, barvy sedí (mám MID).

Nemáte někdo vysvětlení pro to co píše spermin s tou teplotou, že pokud přepne z nižší na vyšší teplotu, tak se hodnota na displeji nezmění.
Já mám totiž ten samý problém, ale bohužel tam už mám dvoupolohový přepínač, u kterého nemám tu mezipolohu jako má spermin. A mám to na takovém místě, že výměna za jiný přepínač je komplikované řešení.
no, holt jsem měl štěstí, a to jenom proto, že už byl namarkovaný, a když jsem jej chtěl vyměnit, nešlo
to stornovat. :idea: rozdíl v ceně 1 Kč, tak jsem to nechal být. :P
asi nejrychlejší bude jej vyměnit.

Napsal: 04 čer 2008, 21:32
od Red_Dragon
No nejrychlesi mozna, ale hezky to asi nebude. Moje reseni totiz bylo, ze jsem dal maly zamackavaci prepinac vedle displeje (mala dirka ve stredovem panelu). Problem taky bude doma najit 3-polohovy prepinac. V mém okolí totiz obchody s takovyma vecma nejsou. :(

Napsal: 04 čer 2008, 23:47
od datlik
Red_Dragon píše:No nejrychlesi mozna, ale hezky to asi nebude. Moje reseni totiz bylo, ze jsem dal maly zamackavaci prepinac vedle displeje (mala dirka ve stredovem panelu). Problem taky bude doma najit 3-polohovy prepinac. V mém okolí totiz obchody s takovyma vecma nejsou. :(
Myslím si,že to pak ztrácí účinek něco přepínat a před tím zamačkávat.Do toho obchodu bych se rozjel i kdyby to bylo daleko jak čert (přestaneš to využívat,pokud budeš něco dělat navíc).Jinak ta teplota se přepne i s normálním přepínačem-ale chce to čas (procesor prostě čeká co se bude dít) a může to trvat i minutu.

Napsal: 05 čer 2008, 16:45
od spermin
vyzkouším, ale mám dojem že ani 3 minuty nepomohly :roll:

Napsal: 05 čer 2008, 17:24
od Frydex
Podle mě to bude trvat tak dlouho, dokut to čidlo nevyšle nový signál o změně teploty. (je to jen úvaha) :oops:

Napsal: 07 čer 2008, 17:21
od spermin
Frydex píše:Podle mě to bude trvat tak dlouho, dokut to čidlo nevyšle nový signál o změně teploty. (je to jen úvaha) :oops:
dnes vyzkoušeno, pomalu se údaj mění, ale je to rychlostí cca 1°C za 1 min. 8 °C trvalo orientačně 8 minut. :twisted:

Re: Vnitřní teploměr

Napsal: 01 říj 2011, 14:03
od frenkiecz
Prosím dráteníky o radu:Kde a jakou barvou začíná přívod kabílků k teploměru.Chci si dodělat vnitřní a nechce se mi hledat a hlavně nevím jak to najít.Moc by mi to pomohlo.

Re: Vnitřní teploměr

Napsal: 02 říj 2011, 18:52
od vasekpetr1
Jestli dobře koukám, tak modrý 0,5 a modro-bílý s tím samým průřezem. Na TIDu kontakty 5-7 nebo na konektoru X2 (nepřístupný) piny 30-41. Hodně úspěchů.

Re: Vnitřní teploměr

Napsal: 02 říj 2011, 20:03
od frenkiecz
Děkuji tomu pánovi. 8)
Dám vědět ,jak jsem dopadl.

Re: Vnitřní teploměr

Napsal: 10 říj 2011, 10:22
od frenkiecz
Kam s ním?Kde ho umístit? :?

Re: Vnitřní teploměr

Napsal: 10 říj 2011, 12:30
od vasekpetr1
Máš na mysli čidlo? Někteří ho dávali k nohám spolujezdce okolo odkládací skříňky.