Opel Astra a Zafira Forum
https://www.astra-g.cz:443/forum/

Vnitřní teploměr
https://www.astra-g.cz:443/forum/viewtopic.php?f=5&t=4029
Stránka 5 z 7

Autor:  datlik [ 01 čer 2008, 22:40 ]
Předmět příspěvku: 

Spermine proč se nedá použít místo 2ks termistorů paralelně(10K) termistor 4k7?Ukazuje to špatnou teplotu?
Já přemýšlým to přepínání dát na páčku pro displey (tlačítko resetovací)

Autor:  spermin [ 02 čer 2008, 10:14 ]
Předmět příspěvku: 

datlik píše:
Spermine proč se nedá použít místo 2ks termistorů paralelně(10K) termistor 4k7?Ukazuje to špatnou teplotu?
přesně tak, asi 5 stupňů. postě má jiné stoupání. A ta nula je důležitá. :shock:

Autor:  datlik [ 02 čer 2008, 20:37 ]
Předmět příspěvku: 

spermin píše:
datlik píše:
Spermine proč se nedá použít místo 2ks termistorů paralelně(10K) termistor 4k7?Ukazuje to špatnou teplotu?
přesně tak, asi 5 stupňů. postě má jiné stoupání. A ta nula je důležitá. :shock:

Co se dá dělat-použiji dva termistory.Díky

Autor:  Red_Dragon [ 04 čer 2008, 18:31 ]
Předmět příspěvku: 

Mám to taky zapojené asi 2 týdny, ale zatím nedoladěné.
Jenom u mě nesedí ty čísla pinů, u mě to jsou 2 a 3, barvy sedí (mám MID).

Nemáte někdo vysvětlení pro to co píše spermin s tou teplotou, že pokud přepne z nižší na vyšší teplotu, tak se hodnota na displeji nezmění.
Já mám totiž ten samý problém, ale bohužel tam už mám dvoupolohový přepínač, u kterého nemám tu mezipolohu jako má spermin. A mám to na takovém místě, že výměna za jiný přepínač je komplikované řešení.

Autor:  spermin [ 04 čer 2008, 19:44 ]
Předmět příspěvku: 

Red_Dragon píše:
Mám to taky zapojené asi 2 týdny, ale zatím nedoladěné.
Jenom u mě nesedí ty čísla pinů, u mě to jsou 2 a 3, barvy sedí (mám MID).

Nemáte někdo vysvětlení pro to co píše spermin s tou teplotou, že pokud přepne z nižší na vyšší teplotu, tak se hodnota na displeji nezmění.
Já mám totiž ten samý problém, ale bohužel tam už mám dvoupolohový přepínač, u kterého nemám tu mezipolohu jako má spermin. A mám to na takovém místě, že výměna za jiný přepínač je komplikované řešení.
no, holt jsem měl štěstí, a to jenom proto, že už byl namarkovaný, a když jsem jej chtěl vyměnit, nešlo
to stornovat. :idea: rozdíl v ceně 1 Kč, tak jsem to nechal být. :P
asi nejrychlejší bude jej vyměnit.

Autor:  Red_Dragon [ 04 čer 2008, 21:32 ]
Předmět příspěvku: 

No nejrychlesi mozna, ale hezky to asi nebude. Moje reseni totiz bylo, ze jsem dal maly zamackavaci prepinac vedle displeje (mala dirka ve stredovem panelu). Problem taky bude doma najit 3-polohovy prepinac. V mém okolí totiz obchody s takovyma vecma nejsou. :(

Autor:  datlik [ 04 čer 2008, 23:47 ]
Předmět příspěvku: 

Red_Dragon píše:
No nejrychlesi mozna, ale hezky to asi nebude. Moje reseni totiz bylo, ze jsem dal maly zamackavaci prepinac vedle displeje (mala dirka ve stredovem panelu). Problem taky bude doma najit 3-polohovy prepinac. V mém okolí totiz obchody s takovyma vecma nejsou. :(

Myslím si,že to pak ztrácí účinek něco přepínat a před tím zamačkávat.Do toho obchodu bych se rozjel i kdyby to bylo daleko jak čert (přestaneš to využívat,pokud budeš něco dělat navíc).Jinak ta teplota se přepne i s normálním přepínačem-ale chce to čas (procesor prostě čeká co se bude dít) a může to trvat i minutu.

Autor:  spermin [ 05 čer 2008, 16:45 ]
Předmět příspěvku: 

vyzkouším, ale mám dojem že ani 3 minuty nepomohly :roll:

Autor:  Frydex [ 05 čer 2008, 17:24 ]
Předmět příspěvku: 

Podle mě to bude trvat tak dlouho, dokut to čidlo nevyšle nový signál o změně teploty. (je to jen úvaha) :oops:

Autor:  spermin [ 07 čer 2008, 17:21 ]
Předmět příspěvku: 

Frydex píše:
Podle mě to bude trvat tak dlouho, dokut to čidlo nevyšle nový signál o změně teploty. (je to jen úvaha) :oops:
dnes vyzkoušeno, pomalu se údaj mění, ale je to rychlostí cca 1°C za 1 min. 8 °C trvalo orientačně 8 minut. :twisted:

Autor:  frenkiecz [ 01 říj 2011, 14:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vnitřní teploměr

Prosím dráteníky o radu:Kde a jakou barvou začíná přívod kabílků k teploměru.Chci si dodělat vnitřní a nechce se mi hledat a hlavně nevím jak to najít.Moc by mi to pomohlo.

Autor:  vasekpetr1 [ 02 říj 2011, 18:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vnitřní teploměr

Jestli dobře koukám, tak modrý 0,5 a modro-bílý s tím samým průřezem. Na TIDu kontakty 5-7 nebo na konektoru X2 (nepřístupný) piny 30-41. Hodně úspěchů.

Přílohy:
TID.JPG
TID.JPG [ 18 KiB | Zobrazeno 1826 krát ]

Autor:  frenkiecz [ 02 říj 2011, 20:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vnitřní teploměr

Děkuji tomu pánovi. 8)
Dám vědět ,jak jsem dopadl.

Autor:  frenkiecz [ 10 říj 2011, 10:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vnitřní teploměr

Kam s ním?Kde ho umístit? :?

Autor:  vasekpetr1 [ 10 říj 2011, 12:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vnitřní teploměr

Máš na mysli čidlo? Někteří ho dávali k nohám spolujezdce okolo odkládací skříňky.

Stránka 5 z 7 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/