Právě je 19 zář 2019, 10:35





Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 101 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 čer 2008, 22:40 
Offline

Registrován: 28 bře 2008, 00:13
Příspěvky: 94
Bydliště: Brno
Spermine proč se nedá použít místo 2ks termistorů paralelně(10K) termistor 4k7?Ukazuje to špatnou teplotu?
Já přemýšlým to přepínání dát na páčku pro displey (tlačítko resetovací)


Nahoru
 Profil  
 

 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 02 čer 2008, 10:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 16 led 2007, 10:21
Příspěvky: 3499
Bydliště: OSTRAVSKO
datlik píše:
Spermine proč se nedá použít místo 2ks termistorů paralelně(10K) termistor 4k7?Ukazuje to špatnou teplotu?
přesně tak, asi 5 stupňů. postě má jiné stoupání. A ta nula je důležitá. :shock:

_________________
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 02 čer 2008, 20:37 
Offline

Registrován: 28 bře 2008, 00:13
Příspěvky: 94
Bydliště: Brno
spermin píše:
datlik píše:
Spermine proč se nedá použít místo 2ks termistorů paralelně(10K) termistor 4k7?Ukazuje to špatnou teplotu?
přesně tak, asi 5 stupňů. postě má jiné stoupání. A ta nula je důležitá. :shock:

Co se dá dělat-použiji dva termistory.Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 čer 2008, 18:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 kvě 2007, 13:19
Příspěvky: 40
Bydliště: kousek od Hořovic
Mám to taky zapojené asi 2 týdny, ale zatím nedoladěné.
Jenom u mě nesedí ty čísla pinů, u mě to jsou 2 a 3, barvy sedí (mám MID).

Nemáte někdo vysvětlení pro to co píše spermin s tou teplotou, že pokud přepne z nižší na vyšší teplotu, tak se hodnota na displeji nezmění.
Já mám totiž ten samý problém, ale bohužel tam už mám dvoupolohový přepínač, u kterého nemám tu mezipolohu jako má spermin. A mám to na takovém místě, že výměna za jiný přepínač je komplikované řešení.

_________________
Astra G 5dv, 1.8 16V Z18XE, r.v.2002


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 čer 2008, 19:44 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 16 led 2007, 10:21
Příspěvky: 3499
Bydliště: OSTRAVSKO
Red_Dragon píše:
Mám to taky zapojené asi 2 týdny, ale zatím nedoladěné.
Jenom u mě nesedí ty čísla pinů, u mě to jsou 2 a 3, barvy sedí (mám MID).

Nemáte někdo vysvětlení pro to co píše spermin s tou teplotou, že pokud přepne z nižší na vyšší teplotu, tak se hodnota na displeji nezmění.
Já mám totiž ten samý problém, ale bohužel tam už mám dvoupolohový přepínač, u kterého nemám tu mezipolohu jako má spermin. A mám to na takovém místě, že výměna za jiný přepínač je komplikované řešení.
no, holt jsem měl štěstí, a to jenom proto, že už byl namarkovaný, a když jsem jej chtěl vyměnit, nešlo
to stornovat. :idea: rozdíl v ceně 1 Kč, tak jsem to nechal být. :P
asi nejrychlejší bude jej vyměnit.

_________________
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 čer 2008, 21:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 kvě 2007, 13:19
Příspěvky: 40
Bydliště: kousek od Hořovic
No nejrychlesi mozna, ale hezky to asi nebude. Moje reseni totiz bylo, ze jsem dal maly zamackavaci prepinac vedle displeje (mala dirka ve stredovem panelu). Problem taky bude doma najit 3-polohovy prepinac. V mém okolí totiz obchody s takovyma vecma nejsou. :(

_________________
Astra G 5dv, 1.8 16V Z18XE, r.v.2002


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 čer 2008, 23:47 
Offline

Registrován: 28 bře 2008, 00:13
Příspěvky: 94
Bydliště: Brno
Red_Dragon píše:
No nejrychlesi mozna, ale hezky to asi nebude. Moje reseni totiz bylo, ze jsem dal maly zamackavaci prepinac vedle displeje (mala dirka ve stredovem panelu). Problem taky bude doma najit 3-polohovy prepinac. V mém okolí totiz obchody s takovyma vecma nejsou. :(

Myslím si,že to pak ztrácí účinek něco přepínat a před tím zamačkávat.Do toho obchodu bych se rozjel i kdyby to bylo daleko jak čert (přestaneš to využívat,pokud budeš něco dělat navíc).Jinak ta teplota se přepne i s normálním přepínačem-ale chce to čas (procesor prostě čeká co se bude dít) a může to trvat i minutu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 čer 2008, 16:45 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 16 led 2007, 10:21
Příspěvky: 3499
Bydliště: OSTRAVSKO
vyzkouším, ale mám dojem že ani 3 minuty nepomohly :roll:

_________________
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 čer 2008, 17:24 
Offline

Registrován: 20 pro 2006, 00:37
Příspěvky: 5540
Bydliště: Ostrava jak Cyp
Podle mě to bude trvat tak dlouho, dokut to čidlo nevyšle nový signál o změně teploty. (je to jen úvaha) :oops:

_________________
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 čer 2008, 17:21 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 16 led 2007, 10:21
Příspěvky: 3499
Bydliště: OSTRAVSKO
Frydex píše:
Podle mě to bude trvat tak dlouho, dokut to čidlo nevyšle nový signál o změně teploty. (je to jen úvaha) :oops:
dnes vyzkoušeno, pomalu se údaj mění, ale je to rychlostí cca 1°C za 1 min. 8 °C trvalo orientačně 8 minut. :twisted:

_________________
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vnitřní teploměr
PříspěvekNapsal: 01 říj 2011, 14:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 čer 2008, 17:02
Příspěvky: 733
Bydliště: Nová Paka
Prosím dráteníky o radu:Kde a jakou barvou začíná přívod kabílků k teploměru.Chci si dodělat vnitřní a nechce se mi hledat a hlavně nevím jak to najít.Moc by mi to pomohlo.

_________________
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vnitřní teploměr
PříspěvekNapsal: 02 říj 2011, 18:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 24 led 2006, 09:33
Příspěvky: 3084
Bydliště: Červená Hospoda u Třebíče
Jestli dobře koukám, tak modrý 0,5 a modro-bílý s tím samým průřezem. Na TIDu kontakty 5-7 nebo na konektoru X2 (nepřístupný) piny 30-41. Hodně úspěchů.


Přílohy:
TID.JPG
TID.JPG [ 18 KiB | Zobrazeno 1878 krát ]

_________________
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vnitřní teploměr
PříspěvekNapsal: 02 říj 2011, 20:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 čer 2008, 17:02
Příspěvky: 733
Bydliště: Nová Paka
Děkuji tomu pánovi. 8)
Dám vědět ,jak jsem dopadl.

_________________
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vnitřní teploměr
PříspěvekNapsal: 10 říj 2011, 10:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 čer 2008, 17:02
Příspěvky: 733
Bydliště: Nová Paka
Kam s ním?Kde ho umístit? :?

_________________
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vnitřní teploměr
PříspěvekNapsal: 10 říj 2011, 12:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 24 led 2006, 09:33
Příspěvky: 3084
Bydliště: Červená Hospoda u Třebíče
Máš na mysli čidlo? Někteří ho dávali k nohám spolujezdce okolo odkládací skříňky.

_________________
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 101 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  





Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz