Dlouho jsem tu nebyl, na srazy kvůli práci nebyl čas, tak alespoň takto všechny zdravím a přeji jen šťastné kilometry a žádné trable a podělím se s vámi aspoň o jednu zkušenost:
Buď mě někdo má moc rád nebo právě naopak (i když to bych čekal jiný obrázek..), každopádně jsem jednou o víkendu na autě objevil fixem nakreslené smajlíky (všechny dveře + kapota). Mé pocity si asi umíte představit, neměl jsem sílu to vyfotit komplet, protože jsem byl vzteky bez sebe a tel. by asi letěl do dálky.. Zkusmo jsem to zkusil nasliněným palcem, ale byl to už od pohledu druh fixu něco jako na popis CD, takže radost. (Možná jsem blbej a možná někde v papírnictví na to jsou nějaké vychytávky něco jako zmizík, ale na to nebyl čas (musel jsem někam jet) ani nervy, prostě to muselo pryč.. No jo, jsem nervák)
Doma jsem vzal láhev s vodou, Cif na okna (nic jemnějšího jsem neměl) a benzín do zippáka (nic silnějšího jsem neměl) a dva jemné hadry + houbičku na nádobí.
Kdo se chytá za hlavu už teď, počkejte si na gradaci.
Protože byl už podvečer a pod mrakem, světelné podmínky nic moc, takže výsledek jsem viděl až když jsem dojel do cíle.
Očistit vodou + hadrem. Pak jsem zkusil Cif, nešlo. Tak benzín na hadr, to už trochu šlo. Takže houbička (jemnější strana) + benzín, to už šlo relativně dobře, ale musel jsem trochu přitlačit. Oplach vodou. Místa, kde jsem čistil, byla trochu světlejší, tak jsem si řekl, že cestou zpět se zastavím v myčce pro případ, že by to pomohlo a když ne, že koupím nějakou pastu + vosk a přeleštím.
Když jsem dojel, vykouklo na mě toto: Když jsem to přelej vlhkým hadrem, vidět to nebylo.
Samozřejmě to udělala houbička, která to poškrábala, naštěstí jen jemnými škrábanci, nebylo to na kov. Plus možná i ten benzín nebyla správná volba, no co už..
Na samo-domo jsem se vykašlal, protože při tom rozsahu bych to rukama nedal.
Doufal jsem, že bude stačit rozleštění a nebudu muset k lakýrovi, tak jsem dva dny zkoumal net a pak našel jednu zajímavou nabídku za 2000 za rozleštění laku excentrickou bruskou + vosk - http://www.uniservis.cz (Krofta Uniservis, Praha 4 – Hrnčíře). Někoho možná odradí, že dělá více věcí najednou, ale sám jsem se přesvědčil, že má své lidi (mně na autě dělali dva mlaďoši + p. Krofta je kontroloval) a není to jen nějaký vykuk a všeuměl.
Abych to zkrátil - přijel jsem v úterý ráno, přivítal mne velmi příjemně majitel firmy p. Krofta, řekl jsem o co mám zájem a jak se mi to povedlo, podíval se na to, řekl "to by mělo jít", řekl, že by zvládli i rozleštit matné přední světlo, což jsem si přiobjednal, ověřil jsem si, že 2000 je za komplet a ne za díl (což bývá tajným zvykem jiných firem, který se provalí až u placení nebo důkladném přečtení celého jejich webu), napsal si mne na čtvrtek dopo s tím, že mám počítat s vyzvednutím možná až v pátek odpo jednak proto, že na tom bude hodně práce a hlavně proto, že aby to pěkně vychytali, tak to nebudou dělat když bude pod mrakem (v nabídce píše 180 min, proto na to upozorňuji, taky jsem myslel, že si někam sednu na kafe a počkám, ale i tak..) -> následně ve čtvrtek ráno předáno a v pátek vyzvednuto - s obrovskou radostí, protože to dopadlo takto: Auto vypadalo skoro jako nové. Některé starší škrábance (ty až na kov) tam samozřejmě zůstaly, ale o to mi ani nešlo.
Mlaďoch mi to ještě otřel hadříkem od pylu, co za dopoledne napadal, p. Krofta popsal jak to šlo + že největší trable byly s haubnou + že rozleštili přední matné světlo + že vosk je teflonový a vydrží nejméně 3 měsíce + že mi vnitřek auta navoněl ozónem + že mi načernili gumy a černé plasty + před a po práci auto umyli.
Ptal jsem se, jestli ty škrábance nevylezou až sleze vosk, prý ne, protože to není jen zakryté, ale rozleštěné, ale samozřejmě znovu navoskovat by bylo good.
Platil jsem libových 2.500 !!! (těch 500 navíc je hlavně za umytí a za to světlo) a ještě jsem dostal flašku vína (ta je prý k vosku zdarma).
Takže kdo by chtěl rozleštit lak a vyhovuje mu lokalita Praha, doporučuji, jak kvůli bezkonkurenční ceně, tak i kvůli skvělému přístupu a snaze o max. kvalitu a spokojenost zákazníka.
Tak snad tato informace aspoň někomu pomůže. Mějte se !!!