Příspěvek
od Majesty » 15 čer 2009, 09:13
Šišatých pneumatik se docílí tak, že se dlouhodobě jezdí na podhuštěných. Jestli jsi je kupoval starší, pak by to bylo možné, jestli jsi je ale koupil jako úplně nové, pak ti nezbude nic jiného, než je reklamovat u prodejce. Každopádně ale nejdřív je potřeba zjistit, jestli je opravdu problém v pneumatikách. Kdyby byly šišatý, tak bys to za jízdy určitě poznal, protože při určité rychlosti, v tomhle případě hlavně při menší, tak asi 30-60 km/h by se auto houpalo, vlnilo a podobně. Úplně prvně bys měl přehodit přední za zadní a zkusit jízdu, pak zajet znova na válce a zkusit to. Logicky by se měl potom rozvlnit zase zadek, v tom případě budeš muset zajet do pneuservisu a nechat je dát na vyvažovačku, tam se to pozná stoprocentně. Okoukni ty kola hned, kolik mají na sobě závaží, protože jestli ho na sobě mají nápadně hodně, není něco úplně v pořádku. Jestli máš ráfky, které byly bez větších problémů a nejsou nijak hodně šišatý, pak nejspíš bude problém v těch gumách. Každopádně už jsem viděl funglové alu, co se obuly, vyvážily a po měsíci ježdění bylo kilo závaží málo. Pak by taky mohl být problém v kotoučích, ale podle mě by šišatý kotouče na válcích nepoznal a nerozhoupalo by to auto.
Takže já bych prvně zkontroloval kola (závaží), pak bych je vyměnil se zadkem a zajel znova na válce, když by problém přetrvával na předku, závada je jinde, když na zadku, je nejspíš něco s gumama, takže pneuservis a vyvažovačka a následná reklamace a když bude tohle všchno normální, pak mají oni problém s válcema a jel bych to zkontrolovat jinam.