Příspěvek
od luigy87 » 02 zář 2018, 16:07
Zdravím, chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti s Micheliny CrossClimate. Nejlépe lidí, co ty pneumatiky měli nebo mají. Jde mi o to, že by jsem nechtěl chodit pořád přezouvat. Jasně daný zákon od listopadu do konce března OK. Ale jak všichni víme, tak tak na začátku listopadu mráz, prosinec nic moc, v lednu začnou kvést květiny, v únoru trochu pomrzne a v březnu chvíli vypadá, že bude sněžet, ale nic.
Měl jsem svoji oblíbenou sadu léto Michelin Energy Saver a zima protektory Vráníky. Kdo Vraníky měl si je chválí a kdo ne, tak je haní. Stejně jako s LPG.
A protože je zima jaké je. Uvažuji o celoročkách Micheliny CrossClimate. Je mi jasné, že nebude stejně dobrá jako nejlepší pneumatika na trhu v létě i zimě. Na nejlepších pneu nejezdím ani teď. Mám půl roku Astru H a dojiždím na nich nízkovalivé Bridgestone.
Můj roční nájezd je 30tkm. A chtěl bych aby vydrželi aspoň 2 roky. Byly tiché. A na sněhu, abych neklouzal jak ožralá krasobruslařka. Do hor v zimě nejezdím. Jednou za rok přehodit zepředu dozadu a popřípadě vyvážit.
Všude jsem našel nějaké bodové výsledky testu. Ale to je pro mě nedůležité. Spíš ne body, ale metry potřebuji. Zimní a letní mám, ale ne celoročky.
Opel Astra H 1.6 16V - X16ZEP+LPG - 157tkm
Seat Ibiza 1.4 - 160tkm
Bývalé:
Opel Corsa B 1.0- X10XE+LPG - 218tkm
Opel Zafira A 1.6 16V - X16XEL+LPG - 299tkm
Peugeot 207 1.4 8V - 75tkm
Kia Picanto 1.0 - 90tkm
škoda 120LS