Prevodovka+spojka

Odpovědět
pepek

Prevodovka+spojka

Příspěvek od pepek » 13 úno 2006, 10:15

Ahojte,
po štarte (aj studenom aj za tepla) a potom pri volnobehu mi od ľavého predného kolesa vychádza taký buchotavo-klepajúci zvuk. V servise mi chlapik povedal, že to môžu biť vybité ložiská na prevodovke.
Ja som už dávnejšie spozorovel, že mi trochu vlhne prevodovka a že asi rochu uniká olej ale dolial som tam 2x po 1l oleja a myslel som, že je to OK.

Je možne, že tým že tam chýbal olej sa nemazali ložiská a opotrebovali sa? alebo sú ložiská zapúzdrované a nezávislé od oleja?
Nemáte predstavu čo môže stáť oprava a možno lepšia otázka, nemáte skúsenosť s nejakým alternatívnym servisom? (obyčajne to tam urobia za polovičnú cenu ako u Adama :D )
din, alex nemáte skúsenosť?

Dík
P.
x20dtl, combi,r.v.99, ABS, 4xAirbag

Reklama

din
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od din » 13 úno 2006, 17:38

Ahoj,
po pravde osobne skusenosti s tym nemam, ale prave minuly week som aj ja nieco take spozoroval. Tiez ma to zaskocilo a rozhodol som sa s tym nieco robit. O skusenosti sa urcite podelim.....
len jedno mi nejde do hlavy, ze rychlosti idu radit v pohode. Nemal som kedy sa tomu venovat hlbsie, ale urcite sa tomu pozriem na zubky 8) dost ma to zaujima.
ASTRA-G-caravan (X17DTL)

pepek

Příspěvek od pepek » 13 úno 2006, 18:33

to som zo začiatku mal rovnaký pocit. Prejavovalo sa to len pri púšťaní spojky. Ten záber bol taký kostrbatejší a cítil som, že to pekne nekĺže medzi lamelamy. keď som dolial olej tak to bolo hneď o inom.

Harry

Příspěvek od Harry » 13 úno 2006, 19:25

tak tento problém řeším také,nejvíc to sliším když jedu na jedničku,bez plynu to mi chrastí nejvíc.Na jaře mi to bude kamoš kuchat tak se uvidí co
d.....ál

ASTRA G 2.0 DTI CHIP
---------------------------

din
Kontaktovat uživatele:

co som zistil

Příspěvek od din » 15 úno 2006, 18:19

Zistil som asi tolko, ze ak po vyslapnuti a pusteni spojky tieto zvuky (klepotanie) ostavaju, su to s najvacsou pravdepodobnostou loziska na predlohovom hriadeli.
Je mozne aj to, ze v prevodovke je malo oleja. - ale toto uz niekto pisal. Treba vyskusat - a vyvodit zaver.....
ASTRA-G-caravan (X17DTL)

pepek

Re: co som zistil

Příspěvek od pepek » 20 úno 2006, 10:51

din píše:Zistil som asi tolko, ze ak po vyslapnuti a pusteni spojky tieto zvuky (klepotanie) ostavaju, su to s najvacsou pravdepodobnostou loziska na predlohovom hriadeli.
Je mozne aj to, ze v prevodovke je malo oleja. - ale toto uz niekto pisal. Treba vyskusat - a vyvodit zaver.....
Ahoj,
tak som to ešte raz preveril a zistil som, že keď vyšliapnem spojku tak to klepotanie prestane.
Takže ak predpokladam, že by to nemusel byť ten predlohový hriadeľ, čo to je v tomto prípade? :)
Dik
P.

din
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od din » 20 úno 2006, 18:45

pepek píše:
din píše:Zistil som asi tolko, ze ak po vyslapnuti a pusteni spojky tieto zvuky (klepotanie) ostavaju, su to s najvacsou pravdepodobnostou loziska na predlohovom hriadeli.
Ahoj,
tak som to ešte raz preveril a zistil som, že keď vyšliapnem spojku tak to klepotanie prestane.
Takže ak predpokladam, že by to nemusel byť ten predlohový hriadeľ, čo to je v tomto prípade? :)
Dik
P.
Podme si utriedit pojmy. :idea: Ked stlacis spojku (ako ked chces radit rychlost) a zvuky prestanu tak je to na 100 % lozisko na predlohe. Mozno som sa nejasne vyjadril v predchadzajucom prispevku - takze sorry. Z tohto by to uz malo byt jasne.Vela zdaru...
ASTRA-G-caravan (X17DTL)

pepek

Příspěvek od pepek » 20 úno 2006, 20:15

din píše:
pepek píše:
Ahoj,
Dik
P.
Podme si utriedit pojmy. :idea: Ked stlacis spojku (ako ked chces radit rychlost) a zvuky prestanu tak je to na 100 % lozisko na predlohe. Mozno som sa nejasne vyjadril v predchadzajucom prispevku - takze sorry. Z tohto by to uz malo byt jasne.Vela zdaru...
Tak teraz je to jasné :idea:
Keď som mal naštartované a klepalo to, tak som vyšliapol spojku a prestalo to.
Odhadom, nevieš si tipnúť koľko môže stáť oprava? Materiál (ja myslím že ložisko pod 2000Sk nebude) + čas koľko na tom strávia?
Ešte raz dik.
P.

din
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od din » 20 úno 2006, 21:18

No, neviem kolko je na tom sice norma, ale myslim, ze take 4 hodiny to budu isto. Vsak si zober, co vsetko sa musi spravit. Odkrytovat, odpojit 1/2 osi, vybrat prevodovku, vymenit lozisko/ loziska a spatna montaz, kontrola oleja v prevodovke + geometria. To sa ti nazbiera hned.
ASTRA-G-caravan (X17DTL)

pepek

Příspěvek od pepek » 20 úno 2006, 21:54

V Opli v Trnave je to 685Sk/hod. V Ba na Poliankach a Petržalke nieje na webe uvedene. Predpokladam ale že tak 700-800.

Takže ca 3500 práca, min.2000 material a potom že tá moja Astrička nieje pokladnička :(
Teším sa...

tim

Příspěvek od tim » 14 čer 2006, 07:45

Zdar kluci. Začínám mít strejný problém. Při vyřazené rychlosti mi to taky klepe. Problém je v tom že né vždycky. Někdy jenom chvilku a přestane to a někdy jenom určitém místě při povolování spojky. Nemůže být chyba ještě někde jinde?
PEPEK: dával si to už do kupy, jestli jo tak na kolik tě to asi vyšlo....a bylo to vůbec tím ložiskem?

tim

Příspěvek od tim » 14 čer 2006, 08:01

No jo, ale mě to nehučí ale přímo klepe a to celkem dost nahlas. Není to moc příjemné a nerad bych něco zadrbal. Až se něco pos.re fest, tak bude pozdě a mě pak trefí cip.

pepek

Příspěvek od pepek » 14 čer 2006, 09:53

Tak ako hovori Zigi, nechaj si to určite pozriet.
Ja som si to pred opravou nechal pozriet a servisman mi povedal ze to je OK, ze take buchanie je v norme a rozoberat to by bol priam "hriech"
Sumu my odhadol od 15tis.Sk vyssie a horny strop je uz radsej vymena spojky. Casovo 9-11hod práce v servise.
Ale to BOL MOJ PRIPAD. Ty si to radsej fakt nechaj preverit nezavislou osobou.
Ako mi bolo povedane, niekedy sa veci daju "opravovat" novou kazetou v autoradiu a pridanim zvuku :D :D

tim

Příspěvek od tim » 14 čer 2006, 11:05

No tak ta cena je brutal :cry:
Zajedu do servisu kde mi vždycky dělají na autě a snad to nebude tak hrozné. Jinak ty zvuky jdou víc ven než dovnitř, tak snad nebudu muset kupovat novou kazetu :D
V každém případě dík.

Odpovědět