olejový výměníík pomozte...

Odpovědět
radek schulz

olejový výměníík pomozte...

Příspěvek od radek schulz » 19 pro 2011, 19:37

čau chlapy,mam astru 17 dti 2001 chtěl bych se zeptat,jestli nekdo z vás nemá nějakou zkušenost s výměnou olejového výměníku,třebo fotky jak na to. docela mi z toho teče olej a mam brutálně zaneřáděnou nadobku chlazení. výměník už sem zakoupil za 4,925 kč hledal sem nejaký foto zde na foru ale marně... díky predem za info.
Astra G 1.7 DTI Ysuzu 2001 comfort Ženy,víno,žpěv...

Reklama

Zralok

Re: olejový výměníík pomozte...

Příspěvek od Zralok » 27 pro 2011, 09:19

Olej ve vodě u 1.7DTi nemusí vůbec být od výměníku oleje. Častěji je to těsnění vložek vstřiků a je to podrobně probráno zde https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... da+v+oleji
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu

radek schulz

Příspěvek od radek schulz » 27 pro 2011, 12:40

Dík za odkaz,ale tohle už sem proštudoval,měnil sem nedavno tesnení pod hlavou,žrato to nehorazně vodu a ztracel sem i olej...cca pul litru za týden.Voda už se neztrácí.těsnění vložek vstřiků se měnilo taky,takže to snad nemuže být nic jiné,co by mi delalo bordel v nadržce a chlastalo olej,protože když sem sundal kryt motoru chčije tam nekde,jak je ten výměník..pokud je to tam,jak je olejový filtr? :? chtel sem nejaký foto,že bych to vymenil s kamožem mechanikem.a chtel sem se zeptat jak je to složité a zda to jde udelat zespodu nebo z vrchu? předem dík...

Luboš X17DTL

Příspěvek od Luboš X17DTL » 27 pro 2011, 13:40

Jestli jsi měl už před výměnou těsnění vstřiků olej ve vodě, tak to výměník nemusí být. Ten sajrajt z nádobky budeš dostávat ven hooodně dlouho. Počítej na roky.
Pokud jsi po výměně těsnění neudělal čistící proces chladící soustavy, tak ještě déle. Mi po tomto úkonu vypláchli soustavu líhem dvakrát, potom jsem pravidelně čistil nádobku a prakticky jednou za čtvrt roku se nádobka čistí, tem bordel je tam pořád. Pokud by ses toho chtěl zbavit, tak si sundej chladič, topení, propoj to natvrdo a vyplachuj motor s trubkama bet termostatu nějakým odmašťovadlem. A chladič vyčisti samostatným okruhem mimo auto, jinak je to práce donekonečna.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583

Zralok

Příspěvek od Zralok » 28 pro 2011, 07:30

Někde jsem tuším od Dennyho četl něco v tom smyslu, že při neopatrném otvírání víka obalu vložky filtru to pouzdro může prasknout a může tam chcát pak olej. To by mohlo odpovídat tomu že Ti to chčije někde u filtru. Upřímně ani netuším kde je ten výměník na který se ptáš, ale na tohle jsem si vzpomněl. Jinak ten olej musíš dolévat stále nebo je jen pokydaný motor? A na přesnou detekci úniku je asi nejlepší motor pořádně nějakým čističem motorů umýt a pak sledovat kde se olej objeví.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu

radek schulz

Příspěvek od radek schulz » 29 pro 2011, 13:11

No to je super noo :shock: výměník už mam koupenej... no motor se umyl a teče to někde kolem toho olejovýho filtru..podle toho dílu co mám,je to napojený ten výměník skoro na filtru,alespon při pohledu na ten díl se shora se to tak jeví... olej dolívam tak pulitra týdně,jinak to vykape pod auto.Všude jinde je to suchy... no a teď to vypadá že to začíná žrat i vodu dolival sem slabej litr.zasraný tým sajrajtem je to řádně teda.Nádobku sem čistil tak 3krát už :( Jak řikam tesnění,i vstřiky jsou nově delaný :? sem z toho v pasti...

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 29 pro 2011, 13:57

K výměmě výměníku je nutno vyměnit i o kroužky 6 50 472---1ks -pod hliníkové tělo k bloku motoru
6 50 473 ----2ks -mezi chladič oleje a obal fitru.

Odpovědět