zafira nejde nastarotvat
zafira nejde nastarotvat
Zdravím všechny,prosím o radu.Najel jsem přes 200km bez závad a přijetí domu jsem nechal auto stát asi hodinu před domem a když jsem ho chtěl uklidit tak auto točí jako blázen ale ani neškytne koukal jsem že čerpadlo nedává tlak a tak nevím zda je chyba v elektr. diagnostika nic nehlásí.Děkuji 

Naposledy upravil(a) mario dne 11 led 2011, 12:43, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
Re: nejde nastarotvat
Jak jsi to zjistil, a co máš za auto?? A že nafťát nechytne.......to není nic divnýhomario píše: koukal jsem že čerpadlo nedává tlak

Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Re: nejde nastarotvat
je to zafira 2.0dti a že čerpadlo nedává tlak jsem zjistil po povolení trubky od střiku a nafta jen teče a bez tlaku.
Re: zafira nejde nastarotvat
Nerad bych tě strašil, ale jestli to nebude vzduchem, tak asi čerpadlo. Ale zaráží mě, že diagnostika nic
Zkus povolit šroub na nádobě palivového filtru. Jestli to nefoukne ( teda nenasaje vzduch, to uslyšíš) tak to bude zavzdušněné. Povoluj pomalu a druhou rukou přidržuj víčko a dobře poslouchej.
Tu druhou variantu ani nedomýšlím

Zkus povolit šroub na nádobě palivového filtru. Jestli to nefoukne ( teda nenasaje vzduch, to uslyšíš) tak to bude zavzdušněné. Povoluj pomalu a druhou rukou přidržuj víčko a dobře poslouchej.
Tu druhou variantu ani nedomýšlím

filtr jsem skusil odkalit a vzduch to nasálo jako by tam bublalo tak nějak ale možná že kámoš má obyč. diagnostiku protože jak jsem s ním ted mluvil tak tam přecejenom byla závada P 0400 ale tu vymazal je to stejné.Nedokáže se spojit s čerpadlem a tad to hlásí bez závad a ani to nejde roztáhnout je to hluché.Díky 

- denny
- Kontaktovat uživatele:
Live data,porovnat ot kliky a čerpadla,dávkování paliva......
99% KO čerpadlo.
99% KO čerpadlo.
to odejde jen tak při odstavení auta bez varování? 

- denny
- Kontaktovat uživatele:
J.J.pročti si tu něco o VP44 a budeš moudřejší.
P0400 je s největší pravděpodobností špatný EGR. Ten taky může způsobit potíže při startování, ale v žádném případě NEMÁ vliv na tlak paliva a čerpadlo samotné. Zkus to , co psal Denny, tohle umí přečíst i opcom.
Skusím ještě jinou diagnostiku a pak dám vědět no hlavně aby to nebylo čerpadlo protože auto jezdilo parádně a při -20c startovalo na otočení jinak vám děkuji za nápady 

- denny
- Kontaktovat uživatele:
P0400 systemová chyba.většinou bývá chyba v podtlakových hadičkách-malé netěsnosti.Pak to taky často způsobuje vadná váha vzduchu
Dík a nevíte kde repasujou v jižních čechách čerpadla VP44? mám dojem že asi umřelo jinak si to neumím vysvětlit,dík