ahoj všichni kdo máte stejný problém s motorem jako já, včera jsem se byl zase ptát v servisu co a jak pokročili v opravě, můžu vám s klidným svědomím říct, že nikam,

a navíc jsem se dověděl, že je auto odvezeno k nějakému elektrikáři

, prej to není najednou mechanická závada

, ale elektronická!

jsem z toho hodně rozčarovaný, ba až zděšený co s tím autem dělají!

když jsem jim auto předával k opravě, tak tvrdili, že je to prkotina, že to hodí na osciloskop a hned se bude vědět čím to je, jenže jsem se dověděl, že první co udělali bylo, odmontovali přívodní rampu k vstřikovačům, vstřikivače prej nechali vyčistit na ultrazvuku, o čemž silně pochybuju a přívodní rampu, na tu se ani nepodívali jestli náhodou není ucpaná!
když jsem jim auto předával, tak jsem jim řekl jak postupovat:
1)zjistit jaký tlak dává čerpadlo
2)vymontovat svíčka a zjistit zda vůbec hází jiskru
3)pokud by svíčky neházely jiskru,tak vyzkoušet jiný zapalovací modul (lištu) a nové svíčky, prohlédnout všechny konektory, jestli jsou dobře zasunuté, t.j. není-li některý vypadnutý, ale to jsem kontroloval už já
4)ještě zkusit vyčistit škrtící klapku sání (pole mne je klapka OK)
5)vyčistit EGR (AGR) a zkontrolovat pohyb uzavírání (vysouvání)
6)projít hadice podtlaku zdali není některé prasklá nebo dobře netěsní, nebo je ucpaná
7)když by tyto úkony nepomohly, tak se teprve podívat a (proměřit) prověřit lambda sondy
8)ještě by bylo vhodné udělat před lambdama na imobilizér, no konečně klidně i před bodem 4)
9)odmontovat katalyzátor a nastartovat bez něj, tohle jde udělat hned po kontrole svíček!
Jenže nic neudělali systematicky jak jsem doporučil a mám dojem, že tomu vůbec nerozumí, když mě tvrdí, že vzduch ze škrtící klapky jde do vstřikovacích trysek!!

a ty prej byly znečistěné!

netvrdím, že to není možné, ale já jezdím více než 1/2 roku na OMV a Shell V-Power 4 měsíce, je taky možné, že se nějak ucpal přívod paliva a čerpadlo nedává takový tlak 0,76 bar, jenže to mohli zjistit dříve, kyž to tak sleduji, tak mám čím dál větší podezření, že nemají o opravách aut ani páru, jak se má postupovat, ve skutečnosti je ten postup shodný s jakýmkoliv autem bez elektroniky.