Příspěvek
od martinpilarik » 25 úno 2009, 20:59
Zdravím,
i já se potýkám se stejným problémem, ale bylo z mé strany na autě provedeno následující a výsledek nula.
Při prvním zjištění že motor cuká a nemá výkon jsme odvezl auto do servisu, kde jezdím pravidelně (ne Opel) na opravy a provedly výměnu zapalovací lišty a svíček. Auto jelo v pohodě cca 10 km a opět stejný problém. Takže zpět do servisu. Provedli vyčistění vzduch.klapky, krokového motorku, erg ventilu napojení na diagnostiku vše OK, pro kontrolu vyměnili paliv.filtr a auto jelo pořád stejně. Provedli kontrolně výměnu snímače na klikové hřídeli a závada pořád stejná. Už si nevěděli rady, tak přišla na řadu diagnostika v servisu OPEL. I tam diagnostika ukázala vše OK, lambda-snímače-erg-vzduch.klapka-krok.motorek prostě vše bylo v pořádku a auto jelo pořád stejně. Doporučení ze strany OPEL bylo-provětrat auto na delší trasu a vytáčet motor do max.otáček (údajně pro vyhnání usazeného karbonu z motoru). Jelikož jsme měl cestu na Šumavu auto jsem prohnal (vzal jsem i lepší benzín na Shell) a výsledek opět nula. Kamarád na Šumavě si vzal auto do dílny (servisu), strávil nad ním 6 hodin - diagnostika ukazovala taky vše OK, opět pročistil erg ventil, provedl kontrolu tlaku ve výfuku, zda není ucpaný kat a taky vše OK. Nenašel žádný problém. Takže mi poradil abych s tím zajel do servisu, který provádí Osciloskopická měření čidel a snímačů motorů. Takže ještě navštívím u nás v Ostravě tento servis a pokud ani tam nenajdou žádnou závadu tak už nevím, čím to může být.
Měl-li někdo podobný problém a podařilo se mu ho vyřešit, tak dejte vědět. Jinak taky motor 1,4 16V r.v.1999 a žádná kontrolka na palubovce nesvítí.
Dík Martin