to kroup:
noo tak me se to houpe stejne jako tobe, uz teda taky cejtim ze ve vyssich rychlostech nejede uplne ok a to mam 18ky kola ktery sedej
mam najeto kolem 160tis a v nejblizsim moznem terminu je vymenim, trosku si me nakop
nejdriv ale ten test nekde jak psal alzafir ,at je jistota
[b]ASTRA G sedan[/b]
[b]HOTWHEELS[/b] [b]EDITON[/b]
Při otáčení volantem se mi ozývá "vrzání" ze strany od pravého předního kola. Mám podezření na ložisko pružné vzpěry předního tlumiče. Chystám se na výměnu předních tlumičů, v EPC je krom ložiska a tlumičů vyznačena i zarážka odpružení , ale jsou tam dva druhy: jeden s délkou 53mm a druhý s délkou 63mm. Netuším, který mám na svůj vůz použít. A co je toto: ložisko pružné vzpěry? To mám taky vyměnit? Díky za radu. Mám klasický podvozek.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
denny díky, ty vždycky pomůžeš , ale u mě je malý error: mně se ty odkazy nechcou otevřít! Otevře se bílé okno s Auto Kelly, pc načítá... a načítá... a načítá....a nic!
Napiš mně sem prosím tě katalogová čísla, zkusím se do té nabidky kelly proklikat.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Díky denny, teď už to vidím , možná je v tom zobrazení problém v tom, jestli nechodíš na stránky Autokelly pod svým přihlašovacím nickem, já tam jdu jako anonymní.
mě teda nefunguje ani ten Tvůj zkrácený, vidím jenom, že jsi hledal na svoje auto horní uložení předního tlumiče, ale jestli jsi měl odkaz na konkrétní uložení, tak to už nee
Mike.S - vidíme to oba stejně. Já se jen pokoušel dojít na místo, kde byl odkaz funkční. Pokud jsem nechal cokoli dalšího, co je ve spodním řádku vyznačeno tučně, tak jen probliknutí a dále bílá plocha
Nechal jsem tedy otestovat tlumiče a z výsledku jsem takový rozpačitý. Technik mi to interpretoval tak, že stav tlumičů odpovídá počtu ujetých kilometrů a podle výsledku přední můžu nechat, ale zadní bych měl vyměnit. Stěžejní by měla být v protokolu hodnota Eusama, čísla jsou na originále pro přední nápravu zelená a pro zadní modrá, tím ten měřící přístroj odlišuje jestli jsou ještě OK, nebo už by bylo dobře je dát pryč. Zdálo se mi, že i pro přední tlumiče je těch cca 50% docela málo, ale prý třeba pro nové tlumiče to ukáže tak 70%. Tak asi seženu ten torxní klíč a vyměním ty zadní, když se to dá samodomo.