Šuchot zadnych brzd
Šuchot zadnych brzd
Nazdar borci,
Zacal sa mi asi pred 3 tyzdnami vyskytovat taky problem so zadnymi brzdami.
Ked auto stoji napr. cez noc, tak rano pri prvych brzdeniach pocut dost neprijemne suchanie brzdoveho oblozenia na zadnych brzdach.
Asi po opakovanom 5 - 6 brzdeni tento zvuk prestane a je to OK.
Opakuje sa to stale. Auto bolo v servise u znameho, vravel ze brzdy su OK, ale ze stiahol na sustruhu z bubna jemnu vrstvu, vsetko vycistil a je.
Po oprave to bolo prve 3 jazdy OK, ale teraz je to znova nazad.
Pokial pocas jazdy pritiahnem mierne rucnu, akoby sa to po par metroch vysusilo, a uz to potom nesucha.
Je to normalne? Nestretli ste sa s tym niekto?
Dik
Zacal sa mi asi pred 3 tyzdnami vyskytovat taky problem so zadnymi brzdami.
Ked auto stoji napr. cez noc, tak rano pri prvych brzdeniach pocut dost neprijemne suchanie brzdoveho oblozenia na zadnych brzdach.
Asi po opakovanom 5 - 6 brzdeni tento zvuk prestane a je to OK.
Opakuje sa to stale. Auto bolo v servise u znameho, vravel ze brzdy su OK, ale ze stiahol na sustruhu z bubna jemnu vrstvu, vsetko vycistil a je.
Po oprave to bolo prve 3 jazdy OK, ale teraz je to znova nazad.
Pokial pocas jazdy pritiahnem mierne rucnu, akoby sa to po par metroch vysusilo, a uz to potom nesucha.
Je to normalne? Nestretli ste sa s tym niekto?
Dik
- Reklama
Re: Šuchot zadnych brzd
co já vim co je Šuchot?
to je normální... v těchle srařkách co jsou venku se na kotouč zrezne a než se obrzdí ta koroze tak ro mrdá...

BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Taky se mi dře zadek a to jsem měnil v létě desky.Celý jsem to minulý týden čistil a ozývá se to stále.Počkej s tim na jaro. 

Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
Ale ja mam vzadu bubny.
Do bubna by sa nemalo dostat nic, alebo???
Do bubna by sa nemalo dostat nic, alebo???
Dostane,neboj.Ale asi to má spojitost se zimou,solí,svinstvem a rzí.Jo,a taky to zkoroduje,vy tupci.....

Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
To je u bubnov/hlavne v zime/ uplne normálne .. Na mojej predchádzajúcej Ochtavke som čistil zadne bubny každe tri mesiace. Sol,voda,piesok,všetko nas..né v bubnoch. Zhodit,vyčistit ,najlepšie vyfúkať kompresorom a budeš mat na chvilu pokoj. ...Aký som rád že už nemám bubny 

Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
Taky sem z toho bejval vyplašenej. Kámoš mě uklidnil, že u bubnů je to ve "vlhkým období" běžný. Až bude teplo, "suchanie" přestane

OK, tak sa teda "hodim do klidu" ...... dik chlapci, uz som zacinal mat obavy 

- Jeena
- Kontaktovat uživatele:
neřešit, mám stejnej problém....se na to v tomhle nečase můžu vyskakat
(jen žena je vyplašená, tak jí tohle dám přečíst ať je v klidu
)

ASTRA G Caravan 1.4 16V (X14XE) Edition 2000

Tiez som to cistil,ale za tri dni som to mal naspat.Uz nech sa otepli a zas to bude OK,ale tiez som bol najskor vyplaseny.
Třeba jsou jen unavené pružiny na čelistech,bo mi nic nešuchá a jsem rád že nemám pořád sežrané kotouče a přidřené třmeny

Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Robia to všetky bubnové brzdy. Vo vnútri sa vyzráža vlhkosť a tá sa po pár zabrzdeniach vysuší. Mne niekedy, keď je vlhko bubny až kvília pri prvých zabrzdeniach. Minulý týždeň som nejazdil - pršalo a zhrdzaveli mi predné kotúče tak, že mi normálne pri brzdení pulzoval pedál a triaslo volantom. Keď som sa pohýnal, tak pakne boli asi prilepené, normálne to ruplo. Hold treba viacej jazdiť.
Astra II
Zdravím borci, chcel som sa opýtať na toto isté akurát, že mne to robí keď jazdím nie keď brzdím, ako keby pri každom otočení sa to šuchne, treba s tým niečo robiť?
Hlavne keď ste písali, že sa to aj tak vráti o pár dni. Mne je jedno keď je to len o tom, že to vydáva zvuky, ono keď som nechal auto deň bez pohybu tak to bolo trocha výraznejšie a keď jazdím nejakú chvíľku tak to zas prestane resp. sa to obmedzí. Ale robí mi to aj keď teraz nie je zima ani nič len jedine, že občas zaprší. To bu de tým?
ďiky za rady.
Hlavne keď ste písali, že sa to aj tak vráti o pár dni. Mne je jedno keď je to len o tom, že to vydáva zvuky, ono keď som nechal auto deň bez pohybu tak to bolo trocha výraznejšie a keď jazdím nejakú chvíľku tak to zas prestane resp. sa to obmedzí. Ale robí mi to aj keď teraz nie je zima ani nič len jedine, že občas zaprší. To bu de tým?
ďiky za rady.
Opel Astra G 1.4 16v 2004 Benzín 127000km
Bratislava, Petržalka
Bratislava, Petržalka