Řízení
-
Řízení
Zdravím Vás pánové, chtěl bych se Vás zeptat..kupoval jsem corsu bez posilovače a řízení do leva jde volněji. Nevíte čím by to mohlo být...jedná se cca o 10% rozdíl. Vůle v řízení není, nikam auto netáhne...jen jsem měnil čep řízení, po kterém se to malinkato zlepšilo. Napadá mě, že by mohla pomoci geometrie....ale dle pneu není moc vidět, že by mělo být něco zle.... díky za každičký postřeh.
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
geometrii by ti měli udělat při výměně toho čepu, pokud to neudělali, tak to odflákli, zkus se zeptat, jestli ji dělali, pak budeš vědět, jestli to tím může být
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Jestli táhne ke straně, tak buď přibržďuje kolo, nebo je špatná geometrie (jak píše Mike po výměně čepu měla být udělána), nebo máš podhuštěné/přehuštěné pneu.
Další věc, čepy by se měli měnit v páru, ne jen na jedné straně.
A pokud jde tíž, na jednu stranu, tak zkontroluj olej v servu, (sorry blbnu, to tam nemáš), a jak jsou na tom spodní čepy ramen a horní uložení. Může být přichycený jak čep, tak ložisko v uložení. Pslední varinta pak je načaté řízení.
No a nakonec: více ke corse se spíš dozvíš tady: www.opel-forum.cz, nebo přímo na www.corsaclub.cz
Další věc, čepy by se měli měnit v páru, ne jen na jedné straně.
A pokud jde tíž, na jednu stranu, tak zkontroluj olej v servu, (sorry blbnu, to tam nemáš), a jak jsou na tom spodní čepy ramen a horní uložení. Může být přichycený jak čep, tak ložisko v uložení. Pslední varinta pak je načaté řízení.
No a nakonec: více ke corse se spíš dozvíš tady: www.opel-forum.cz, nebo přímo na www.corsaclub.cz

END
-
-
Jen kdybyste měli čas, tak se podívejte jak se dá taková závada odstranit a neplatit takovuo raketu...mazec... http://forum.corsaclub.cz/viewtopic.php ... c&start=45
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
mě ten odkaz nefunguje 

Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
-