Palubní počítač Zafira - dodatečná montáž

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.

Moderátoři: Honz@, AstraMan, Radoš 92

Uživatelský avatar
Mike.S
Příspěvky: 8169
Registrován: 28 zář 2007, 13:15
Bydliště: Slovácko - Podluží
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 11 kvě 2008, 14:30

Mohl bys mi prosím poslat taky to PDFko? Mám trošku jiný problém, info displej tam sice mám, ale poté co jsem trefil srnu mi zapad do kapličky a nevím jaxe k tomu dostat, abych ho mohl vrátit z5. Teda jestli je z toho poznat, jak rozebrat palubku. Ptal jsem se na to u mého dvorního autoopraváře, ale chce za to cca 1500,-, to se mi zdá trošku moc, ale nevím jak je to pracné. Jo, a ještě můj mail -> strakovi241@centrum.cz . Díky :)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
Obrázek
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Reklama
 

Thomason
Příspěvky: 51
Registrován: 03 led 2008, 11:16

Příspěvek od Thomason » 13 kvě 2008, 22:32

můj postup pošlu, to není problém, ale na rozebrání palubky je lepší přímo toto: http://www.langzeittest.de/opel-zafira/ ... umente.php
Je fakt, že ten MID tam zrovna moc napevno nedrží.... :wink:
Zafira 1.6 16V X16XEL

Uživatelský avatar
Budka
Příspěvky: 32
Registrován: 16 led 2008, 19:38
Bydliště: Piešťany

MID

Příspěvek od Budka » 19 kvě 2008, 18:48

Aký má Zafira MID konektor, prosím? 32-pinový sivý?
ĎAKUJEM
Opel Zafira 1.6 16V Comfort (X16XEL) r.v.1999 - domáci mazel
Škoda Octavia Combi 1.9 TDI r.v.2003 - firemný tátoš

Uživatelský avatar
Mike.S
Příspěvky: 8169
Registrován: 28 zář 2007, 13:15
Bydliště: Slovácko - Podluží
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 25 čer 2008, 20:46

už jste tu palubku někdo rozdělával? kolik času ti asi vezme?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
Obrázek
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Uživatelský avatar
Mike.S
Příspěvky: 8169
Registrován: 28 zář 2007, 13:15
Bydliště: Slovácko - Podluží
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 06 črc 2008, 13:44

tak si odpovím sám, rozdělat to po první trvá cca 2 hoďky, a za necelou hoďku je to zpátky v původním stavu (a to mi nezbyl žádný šroubek) :)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
Obrázek
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Uživatelský avatar
santik
Příspěvky: 889
Registrován: 27 úno 2007, 02:36
Bydliště: Trencin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od santik » 24 zář 2008, 20:46

Pasuje MID z vectry B do zafiry?
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t

Thomason
Příspěvky: 51
Registrován: 03 led 2008, 11:16

Příspěvek od Thomason » 02 říj 2008, 21:22

Kdysi jsem se na to taky ptal (bez odpovedi ... :)) - ale ja bych to neriskoval. I kdyz se jevi hoooodne podobne ne-li stejne :)..... jestli se lisi, tak v detailech...
Zafira 1.6 16V X16XEL

lubossek
Příspěvky: 2
Registrován: 02 říj 2008, 12:58

Příspěvek od lubossek » 30 lis 2008, 18:23

Ahoj
tak mam i ve sve Žirafce MID prace to nebyla nejhorsi. Hodne mi pomohl navod na Astru a velky dik patri taky Thomasonovi a jeho navodu na Zafiru.
Udělal sem par vylepšeni, nektere dopadli dobre, jine huř.
Začnu u tech min uspesnych - připadlo mi jako velky zasah pajet na draty rozvodu "moje", tak sem použil tzv. zlodějky, ale neni to moc vhodne chvilema nebyl kontakt, takze nakonec znovu rozdelat a pajet....
a vychytavky:-) abych nemusel střihat svorkovnici od TIDu, nebo prehazovat piny, kterym se ven moc nechce a pak moc nedrzi tak sem udelal "redukci" koupil jsem samce, na zapojeni na disk v PC a pripajel na nej draty ze zasuvky MIDu, tu jsem si vysockoval na vrakaci k displeji.Takze např. pokud bych Žirafku prodaval displej si mužu nechat do dalši i s vetšinou kabelaže. Zitra mi snad pres TECH 2 nakopnou tempomat, kterej sem montoval zaroven:-)

tady je tabulka zapojeni TID svorkovnice na zafire
Pin Funkce Připojit na astra: zafira
1 Kostra Pin 6 TID 2 TID
2 Senzor venkovní teploty Pin 5 TID 3 TID
3 Senzor venkovní teploty Pin 7 TID 4 TID
4 +12V (Kl. 15) Pin 1 TID 5 TID
5 +12V (Kl. 30) Pin 3 TID 1 TID
7 Multitimer Pin 4 TID 7 TID
8 Rádio Pin 2 TID 8 TID
9 Rádio Pin 10 TID 9 TID
10 Rádio Pin 12 TID 10 TID
11 Rádio Pin 11 TID 11 TID
12 Rychloměr Pin 9 TID 12 TID
14 Diagnostická zásuvka Pin 8 TID 14 TID
Lubossek

Jaryn583
Příspěvky: 238
Registrován: 23 dub 2011, 20:32
Bydliště: Planá u Mariánských Lázní

Re: Palubní počítač Zafira - dodatečná montáž

Příspěvek od Jaryn583 » 26 črc 2011, 20:11

Zdravím všechny! Také plánuji zmodernizovat mou zafirku modulem PP na display TID. Jen mi dělá starost výměna páčky ovládání stěračů s funkcí palubního počítače . Mám na mysli to kde ji seženu a asi tak stojí. Prosím poraďte!
Opel Zafira CDX 1.8 16V - X18XE1 - LPG - Tempomat
Diagnostika: OP-COM v. 1.39 CZ

Uživatelský avatar
Mike.S
Příspěvky: 8169
Registrován: 28 zář 2007, 13:15
Bydliště: Slovácko - Podluží
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač Zafira - dodatečná montáž

Příspěvek od Mike.S » 26 črc 2011, 20:27

páčka se dá sehnat občas i tady na foru, projeď sekci Prodám -> Náhradní díly případně zkus napsat členům bundeles, lukasso, ...
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
Obrázek
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Uživatelský avatar
Gorbo1
Příspěvky: 2251
Registrován: 07 říj 2010, 10:23
Bydliště: Mlada Boleslav

Re: Palubní počítač Zafira - dodatečná montáž

Příspěvek od Gorbo1 » 21 črc 2012, 11:45

Neviem kam to mam napisat,tak skusim sem,nechcem zakladat nove vlakno.V zafe mam dvojriadkovy display.To znamena:zobrazi sa mi cas,datum a kedysi i radio,ked som mal origo.Mam moznost za dobru cenu kupit ten stvoriadkovy i s packou.A teraz otazka:Bude mi to pasovat?Pojde to vymenit kus za kus,ze proste ten stary vyberiem a nacvaknem novy?Alebo co ma caka?

Absinth
Příspěvky: 1483
Registrován: 19 pro 2011, 00:43
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač Zafira - dodatečná montáž

Příspěvek od Absinth » 21 črc 2012, 12:06

Gorbo: myslím že i jinej střed panel ne? kvůli velikosti displaye?

Ale co ti doporučím tam je modul palubního pc od Davida B , ten ti s dvouřádkového TIDu udělá rázem MID

čti zde

http://veramon.czweb.org/pp_opel.html
alebo zajtra pokecáme 8)
http://www.eastwoodcarshow.cz - nezávislé recenze automobilů
ex.: ASTRA G, FORD PUMA, BMW E30
now: Rover 416 99´
work: Ford Transit 2.2

Uživatelský avatar
Marťasek
Příspěvky: 3399
Registrován: 18 zář 2011, 08:30
Bydliště: Prostějov (TIR)
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač Zafira - dodatečná montáž

Příspěvek od Marťasek » 21 črc 2012, 12:17

do zafiry ti pásne bez úprav jakýkoliv displey určený pro zafiru. jinej past je pouze na CID displey (ale i to jde přidělat na stávající) CCId má samostatný rámeček.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

Uživatelský avatar
Gorbo1
Příspěvky: 2251
Registrován: 07 říj 2010, 10:23
Bydliště: Mlada Boleslav

Re: Palubní počítač Zafira - dodatečná montáž

Příspěvek od Gorbo1 » 21 črc 2012, 12:20

A ako je to s konektorom a kablama?

Uživatelský avatar
Marťasek
Příspěvky: 3399
Registrován: 18 zář 2011, 08:30
Bydliště: Prostějov (TIR)
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač Zafira - dodatečná montáž

Příspěvek od Marťasek » 22 črc 2012, 05:24

tak to nevím tak daleko jsme e nedostal - mám tam plnou výbavu a tak jsem to neřešil... Možná bych tipoval že budou všechny kabely v autě ale nebudou osazený čidlama - nevím.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

Odpovědět