Palubní počítač Zafira - dodatečná montáž

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.

Moderátoři: Honz@, AstraMan, Radoš 92

Kyrk
Příspěvky: 9
Registrován: 23 led 2007, 22:16
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Palubní počítač Zafira - dodatečná montáž

Příspěvek od Kyrk » 13 říj 2007, 13:20

Rád bych všechny Zafiráky informoval, že palubní počítač a velkým DIPS. lze do Zafiry domontovat a to proto, že jsem to kámošovy vlastníma rukama namontoval a oživil. Funguje to perfektně. Nicméně demontovat palubku je oříšek. Montáž mě trvala ca. 8 hod.. Kyrk 8)

Reklama
 

Uživatelský avatar
santik
Příspěvky: 889
Registrován: 27 úno 2007, 02:36
Bydliště: Trencin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od santik » 13 říj 2007, 20:46

Kolko to asi tak stalo?
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t

Kyrk
Příspěvky: 9
Registrován: 23 led 2007, 22:16
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Palubní počítač-dodatečná montáž

Příspěvek od Kyrk » 13 říj 2007, 20:54

Stálo to ca 3000 CZK, tedy pokud seženete dobry disp. za dobre peníze. Práci nepočítám.

remus
Příspěvky: 107
Registrován: 13 říj 2006, 08:29
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od remus » 14 říj 2007, 20:05

nějaké detaily-foto?
OPEL

Kyrk
Příspěvky: 9
Registrován: 23 led 2007, 22:16
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kyrk » 14 říj 2007, 20:40

Bohužel jsem nic nefotil, držel jsem se postupu podle montáže na Astru G a servisního manuálu, tedy jak rozebrat palubku u Zafiry. Horší je to s konektorem, u Zafiry má TID jiné pořadí než Astra G a i PINY jsou jiné (tvar) a přehazování se musí řídit jen podle barev, nicméně MID konektor je stejný jako v Astře G a PINY tam drží. MID Zafir zná indexy kódu pouze do 10, takže mám odzkoušeno, že na 1,8 16V sedí 005.

Lumpy
Příspěvky: 33
Registrován: 24 črc 2007, 15:22

Příspěvek od Lumpy » 16 říj 2007, 14:47

to Kyrk: čus, mám Zafiru 2.0 Dti 16V r. v. 2001, ale už z výroby tam počítač nebyl. Víš kde ho za rozumný kačky sehnat? Docela bych ho bral... díky za info

Kyrk
Příspěvky: 9
Registrován: 23 led 2007, 22:16
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kyrk » 16 říj 2007, 14:52

Materiál jsem sehnal za ca 3500 CZK. Hlavně je důležité sehnat dobrý displej -vrakoviště. Kamoš co jsem mu to montoval taky neměl z výroby počítač a teď ho tam má a nemuže si ho vynachválit.

Lumpy
Příspěvky: 33
Registrován: 24 črc 2007, 15:22

Příspěvek od Lumpy » 25 říj 2007, 15:36

to Kyrk: no pokud máš na mysli ten palubní displej, tak ten mám OK, zobrazuje všechny body. Co myslíš tím matrošem (samotný počítač, kabely atd.? Jsi ochotný to namontovat, když bych přijel do Brna? Dík

Charlie
Příspěvky: 1047
Registrován: 14 čer 2006, 12:16
Bydliště: Hořovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie » 25 říj 2007, 15:39

No ale musíš mít MID displej, jestli ti to ukazuje jen teplotu, datum a hodiny, tak máš TID a ten se musí vyměnit.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,

Lumpy
Příspěvky: 33
Registrován: 24 črc 2007, 15:22

Příspěvek od Lumpy » 25 říj 2007, 15:43

Aha, tak ten mám no :D :D . Tak já se poptám po vrakáčích, bude k tomu potřeba i páčka pod volant, co?

Charlie
Příspěvky: 1047
Registrován: 14 čer 2006, 12:16
Bydliště: Hořovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie » 25 říj 2007, 15:49

No já nevim jak má ovládání zafira (nikdy jsem v ní neseděl), ale asi to bude stejné jak u astry, takže páčka ovládání stěračů s ovládáním pal pc, pak nějaký ty kabeli, svorkovnici na MID a asi pin do ŘJ motoru, aspoň takhle je to pro astru.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,

Lumpy
Příspěvky: 33
Registrován: 24 črc 2007, 15:22

Příspěvek od Lumpy » 25 říj 2007, 15:57

no zkusím sehnat ten displej, ve zbytku se nevyznám, z elektriky vím jen to, jak se doma mění žárovky :D a že to kope. Takže bych to potom rád někomu svěřil, kdo sežene ty věci kolem. Ten PC je jediná věc, která mi vadí, jinak naprostá spokojenost, na to, že na Oply každý nadává... já jsem to bral z nouze, že sem potřeboval větší auto kvůli velkýmu psovi a teď si to nemůžu vynachválit.

Kyrk
Příspěvky: 9
Registrován: 23 led 2007, 22:16
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kyrk » 28 říj 2007, 10:00

Všechny díly, to zn. konektor, páčka jsou na 100% stejné jako u Astry G.Velký MID je trochu jiný než v Astrě. Je podobný co má Vectra a Omega.

Thomason
Příspěvky: 51
Registrován: 03 led 2008, 11:16

Příspěvek od Thomason » 03 led 2008, 11:27

Zdar, nevi nekdo konkretni oznacení MID pro Zafiru? Da se 100% pouzit MID z Vectry? Prolezl jsem kdeco na netu, ale konkretni navod dodatecne instalace do Zafiry jsem nenasel. Je mi jasny, ze se to hodne podoba navodu na astru, ale jistota je jistota..... :?: Dik za info.
Zafira 1.6 16V X16XEL

jurajkrajci
Příspěvky: 24
Registrován: 09 pro 2007, 22:55

Příspěvek od jurajkrajci » 15 led 2008, 23:15

Thomason píše:Zdar, nevi nekdo konkretni oznacení MID pro Zafiru? Da se 100% pouzit MID z Vectry? Prolezl jsem kdeco na netu, ale konkretni navod dodatecne instalace do Zafiry jsem nenasel. Je mi jasny, ze se to hodne podoba navodu na astru, ale jistota je jistota..... :?: Dik za info.
cau, MID zoženieš z hociakej inej zafiri (búračky) a návod je identický s astrou G od Vojta. ja som to dorábal do 2.0tdi 2004 a dosť mi pomohol Vojto cez mail

Odpovědět