Zdravím, nespíná mi klima. Nesetkal jste se někdo s touto závadou?
Na palubce svítí kontrolka poruchy systému řízení motoru.
Při napojení na PC to píše: nízké napětí relé ventilátorů.
Klima je naplněná, zkoušel jsem vyměnit řídící jednotku ventilátorů a čidlo na chladiči klimy - bez změny.
Když kabel spojky kompresoru napojím přímo na baterku tak to sepne a chladí. Ventilátory se po chvíli také rozběhnou. Motor funguje normálně.
Procházel jsem pojistky, kabely, svorkovnice - vše bez zjevné chyby.
Jedná se o Astru G 1,7dti 55kW r.v.2002
Už jsem z toho docela bezradný, asi budu muset do autorizovaného servisu.
V krabičce relátek co jsou v motorovém prostoru za baterkou je jedna světle hnědá svorkovnice bez relé. Nechybí tam, nebo je to jen příprava pro příplatkovou výbavu?
nespíná klima - asi elektro závada?
- Reklama
Re: nespíná klima - asi elektro závada?
Problém byl v řídící jednotce motoru. Po výměně za jinou řj (vč.čipu a snímače imobilizéru) kontrolka zhasla a klimatizace funguje.
Re: nespíná klima - asi elektro závada?
Ve tvém případě někdo udělal to samé co ty. Vzal jednotku i s imobilizerem a čipy z jiného auta a namontoval ji. Bohužel neměla naprogramovánu klimatizaci. Proto ty chyby s nízkým napětím na relé. Ventilátory chlazení u tohoto motoru a roku výr. spíná jednotka motoru přímo přes relé. Pokud je namontována klimatizace, má toto na starosti jednotka chlazení. Ty jsi měl štěstí a koupil jsi si jednotku z motoru, která měla klimatizaci. A smůlu v tom, že jsi to nemusel, stačilo naprogramovat v jednotce klimatizaci a tím jí říct že nemá spínat relé (které tam nejsou), ale má komunikovat s jednotkou chlazení.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line

Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]