Zdravím...mám pár problémů, které se mi objevily krátce po zakoupení ojeté Astry 1.6 16V 74kw, combi.
1) První problém se týká hučení
- při větší rychlost a přibližně po 20 minutách jízdy po dálnici začne velice hlučně hučet kolo (nebo něco jiného, nevím). Není to pýskání, ale opravdu hlasité hučení.
- jakmile trochu zatočím či přibrzdím, hučení přestane!
- hučení vychází z levé strany, ovšem netuším zda-li od kola nebo něčeho jiného...
2) Druhý problém je takový, že při nízkých otáčkách (zhruba do 2500) a při sešlápnutí plynu slyším klepot v motoru. Zvuk vychází z pravé strany od řidiče. Když sundám nohu z plynu, klepání přestane.
3) Po dvou dnech od zakoupení auta mi přestala fungovat pravá strana dveří a jeho zamykání. Tzn., že levá strana u řidiče se vždy otevře, ale pravá zůstane zavřená. Mám centrální zamykání.
Děkuji vám za rady
Hučení, klepání v motoru, centrální zamykání
- Reklama
Re: Hučení, klepání v motoru, centrální zamykání
1) pokud hučí kolo a při přitáhnutí ruční brzdy to přestane - nevrací se zadní brzdová deska,která po čase začne hučet - pokud tady pohledáš je tu toho o tom spousta-celkem častý jev
2) klepot těžko říct - možná klepe jen ventil odvětrávání nádrže, zkus taky pohledat
3) s tím neporadím ani trošku
2) klepot těžko říct - možná klepe jen ventil odvětrávání nádrže, zkus taky pohledat
3) s tím neporadím ani trošku

EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Re: Hučení, klepání v motoru, centrální zamykání
2) pokud je to ostrý cvakavý zvuk a rychlost cvakání není odvislá od otáček motoru (nemění se), je to pravděpodobně ventil odvětrání. Je vedle podběhu a můžeš zkusit odpojit jeho konektor.
3) skoukni kabely v průchodce dveří
3) skoukni kabely v průchodce dveří
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE