Zapalovací lišta Zafira
- commex
- Kontaktovat uživatele:
Zapalovací lišta Zafira
Zdravím chlapi...
Nemáte někdo možnost změřit rozměr (výšku)gumy na zapalovací liště?
Jde o motor 1,8 16V Ekotec...
Díky za pomoc...
Nemáte někdo možnost změřit rozměr (výšku)gumy na zapalovací liště?
Jde o motor 1,8 16V Ekotec...
Díky za pomoc...
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zapalovací lišta Zafira
zkus napsat bundelesovi nebo lukassovi, prodávají ND, pochybuju, že by někdo kvůli tomu rozměru demontoval zapalovací lištu, i když . . .
jen pro info: je jedno jestli máš motor X18XE1, Z18XE nebo Z18XEL u všech se používala stejná zapalovací lišta
jen pro info: je jedno jestli máš motor X18XE1, Z18XE nebo Z18XEL u všech se používala stejná zapalovací lišta
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
sakra zrovna včera jsem ji měl sundanou - smolík no..
- commex
- Kontaktovat uživatele:
Díky chlapi..Vyzkouším se s nimi spojit.
- commex
- Kontaktovat uživatele:
Ne ne,vůbec to není tajný projekt..Prostě klasika..Zafča začala škubat a chovat se nepředloženě(motor)..Ukazovalo to na vadnou lištu.Jen náhodou jsem okouknul svíčky lupou a zjistil,že jsou na nich stopy po přeskoku VN..Ty gumy změnily své vlastnosti a časem se z izolantu stal částečný vodič..Jiskra namísto vnitřkem svíčky,přeskakovala po porcelánu svíčky proti bloku motoru.Protože mám s VN zkušenosti jako elektronik,gumy jsem vyčistil a byl chvíli klid,než se začal problém opakovat.Na zkoušku jsem kontaktoval servis OPEL s dotazem,v čem je problém(informaci o gumách jsem si nechal pro sebe)samosebou technik na mne vystřelil odpověď,že je třeba vyměnit lištu.Poděkoval jsem a odešel..Problém není v liště,ale v samotných gumách..Tyhle gumy samostatně nejde sehnat-alespoň se mi to dodnes nepodařilo..Sehnal jsem gumy z jiného typu lišty,ty upravil a Zafča si skotačila k plné spokojenosti další 2 roky v pohodě..
V poslední době ale opět začala trucovat,takže šup lištu v práci na stůl a ejhle-VN si našlo cestu přes plastové trubky-na kterých jsou nasazeny gumy(je tam zůžený profil trubiček-z důvodu osazení gum)..Tak další úprava-seříznutí osazení trubiček,aby upravené gumy překryly zůžení..Opět klid a pohodová jízda..Zajistil jsem si další sadu gum,že je upravím na patřičný rozměr,jenže původní gumy tam již nejsou,tak jsem chtěl změřit délku původních gum,abych ty nové mohl udělat podle starých..
Je zajímavé,co jsem četl tady na fóru,že nejsem sám,kdo se s tím setkal a vždy chtějí chlapi měnit lištu,přesto,že je problém pouze v samostatných gumách..
Takže žádná tajnost,ale výzkum,který může mnohým ušetřit balík peněz..
V poslední době ale opět začala trucovat,takže šup lištu v práci na stůl a ejhle-VN si našlo cestu přes plastové trubky-na kterých jsou nasazeny gumy(je tam zůžený profil trubiček-z důvodu osazení gum)..Tak další úprava-seříznutí osazení trubiček,aby upravené gumy překryly zůžení..Opět klid a pohodová jízda..Zajistil jsem si další sadu gum,že je upravím na patřičný rozměr,jenže původní gumy tam již nejsou,tak jsem chtěl změřit délku původních gum,abych ty nové mohl udělat podle starých..
Je zajímavé,co jsem četl tady na fóru,že nejsem sám,kdo se s tím setkal a vždy chtějí chlapi měnit lištu,přesto,že je problém pouze v samostatných gumách..
Takže žádná tajnost,ale výzkum,který může mnohým ušetřit balík peněz..
Plně souhlasím, informace k nezaplacení. Ještě, žes to z commexe vytáhnul
- commex
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi...
Mám servis elektroniky,takže jsem dost dobře vybaven na různé laborování...Jinak tady je obrázek druhé lišty,z které jdou po úpravě použít gumy...A tyhle jsou dostupné-bratru 300,- za 4 ks...Aspoň takhle mi je prodává maník vedle v servisu...
Ještě chci dořešit úplné odříznutí trubek z původní lišty,nasazení gum (celých)na svíčky a nasazení zkrácené lišty přímo do gum..Pokud tohle vyjde,tak už příště žádný Opelservis nevymění ani jednu lištu..
Mám servis elektroniky,takže jsem dost dobře vybaven na různé laborování...Jinak tady je obrázek druhé lišty,z které jdou po úpravě použít gumy...A tyhle jsou dostupné-bratru 300,- za 4 ks...Aspoň takhle mi je prodává maník vedle v servisu...
Ještě chci dořešit úplné odříznutí trubek z původní lišty,nasazení gum (celých)na svíčky a nasazení zkrácené lišty přímo do gum..Pokud tohle vyjde,tak už příště žádný Opelservis nevymění ani jednu lištu..
Ten rozměr je 49 mm.
www.astradily.cz
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474
- commex
- Kontaktovat uživatele:
Díky...
A přeji pěkný den...
A přeji pěkný den...
Ahoj,
prosím tě, jak se ti zafira chovala, když ti to blblo? Mě blbne astra takto: nastartuju normálně za tepla i studena, první kilometr jede normálně (studený), pak čím víc ohřatý tím více blbne=jede na 3 válce při větším přidání plynu nebo při překročení 3000ot.....
ještě dodatek nesvítí mi žádná kontrolka....
prosím tě, jak se ti zafira chovala, když ti to blblo? Mě blbne astra takto: nastartuju normálně za tepla i studena, první kilometr jede normálně (studený), pak čím víc ohřatý tím více blbne=jede na 3 válce při větším přidání plynu nebo při překročení 3000ot.....
ještě dodatek nesvítí mi žádná kontrolka....
Ford Focus turnier 2003 swiss edition 1.8 16V
Opel Astra caravan 1999 1.6i
- commex
- Kontaktovat uživatele:
Máš přesně ten sám problém..
Zapalovací lišta..A ne lišta,ale gumy nasazené na liště..Přeskakuje VN namísto přes svíčku do zapalovacího prostoru tak si to žene v oblasti přechodu plastové trubky-guma proti bloku motoru.. Guma stratila izolační vlastnosti a VN propaluje dírky a střílí si to jinde,než by mělo..
Vytáhni lištu,sundej gumy a koukni uvnitř do trubek na ty pružiny.Hned uvidíš i kde Ti to probíjí...
Obvykle se to stane na jednom válci a chová se to,jako by byl celý motor v háji.
Zapalovací lišta..A ne lišta,ale gumy nasazené na liště..Přeskakuje VN namísto přes svíčku do zapalovacího prostoru tak si to žene v oblasti přechodu plastové trubky-guma proti bloku motoru.. Guma stratila izolační vlastnosti a VN propaluje dírky a střílí si to jinde,než by mělo..
Vytáhni lištu,sundej gumy a koukni uvnitř do trubek na ty pružiny.Hned uvidíš i kde Ti to probíjí...
Obvykle se to stane na jednom válci a chová se to,jako by byl celý motor v háji.
a to tedy stačí koupit třeba v autokelly za cca 400kč nové gumy na tu lištu a je po problému nebo se to musí ještě nějak jinde nadstandardně odizolovat něčím? A také ti to jezdilo normálně když jsi na plyn šlapal jen zlehka?
Ford Focus turnier 2003 swiss edition 1.8 16V
zdar, škoda že jsem tuto diskusi neobjevil v sobotu Mě začala astra taky škubat, jela na tři válce, občas se chytl i čtvrtý. Byl jsem tady na fóru a našel jsem že by to mohla být lišta. Podařilo se mě ji sehnat za tři lity a je vše v pořádku. Nepáli mě jeden válec, ten první od baterky, kdybych tušil že by to mohlo být gumou, mohl jsem je přehodit a takto to vyzkoušet. No tak s tím už teď nic nenadělám. Co mě však zaráží je, že po výměně lišty a svíček, mě o něco stoupla spotřeba, čekal jsem opak. Svíčky jsou samozřejmě origoš.