problém s čelním sklem

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
lokr

problém s čelním sklem

Příspěvek od lokr » 19 črc 2012, 06:35

Zdravím Vás a žádám tímto o radu .
koupil jsem si Coupátko Astřičku G 2.0 Turbíčko :) a mám problém s čelním sklem. jelikož při setření zůstává jakoby mléčně mastné , Když jsem to poprvé zjistil zkusil jsem to doma odmastit, horkou Jarovou vodou, - efekt 0 , zkoušel jsem na to i speciální odmašťovací přípravek, taky bez kladného výsledku . efekt stejný. Napadlo mě že to mohou dělat staré stěrač, tak jsem je vyměnil za nové, a co se nestalo. No právě že nic, furt stejný výsledek, okno mastné vidět je přes něj houby po chvíli to sice zmizí ale v dešti je to o hubu . Zkoušel jsem i čistý alkohol 99% umýt stěrače, i sklo a stále nic. Měnit se mi okno nechce jelikož není nijak poškrábané . ale jezdit v slepotě se mi taky nechce. nemáte někdo s tímto zkušenosti co s tím?

používám destilovanou vodu a Carlson letní

Díky za odpovědi povedoucí k vyřešení problému

Reklama

Pjasatoo

Re: problém s čelním sklem

Příspěvek od Pjasatoo » 19 črc 2012, 07:57

lokr píše:Zdravím Vás a žádám tímto o radu .
koupil jsem si Coupátko Astřičku G 2.0 Turbíčko :) a mám problém s čelním sklem. jelikož při setření zůstává jakoby mléčně mastné , Když jsem to poprvé zjistil zkusil jsem to doma odmastit, horkou Jarovou vodou, - efekt 0 , zkoušel jsem na to i speciální odmašťovací přípravek, taky bez kladného výsledku . efekt stejný. Napadlo mě že to mohou dělat staré stěrač, tak jsem je vyměnil za nové, a co se nestalo. No právě že nic, furt stejný výsledek, okno mastné vidět je přes něj houby po chvíli to sice zmizí ale v dešti je to o hubu . Zkoušel jsem i čistý alkohol 99% umýt stěrače, i sklo a stále nic. Měnit se mi okno nechce jelikož není nijak poškrábané . ale jezdit v slepotě se mi taky nechce. nemáte někdo s tímto zkušenosti co s tím?

používám destilovanou vodu a Carlson letní

Díky za odpovědi povedoucí k vyřešení problému
Co takhle zkusit technický Líh ????
Teď máme Z18xe Mazlík

matozippi

Příspěvek od matozippi » 19 črc 2012, 08:12

este jedna blba otazka, je mastna vonkajsia alebo vnutorna strana skla? :)
svokor mi pozical auto a prve co som musel urobit je zobrat Clin na okna a ocistit ho z vnutra...
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto

HonzP

Příspěvek od HonzP » 19 črc 2012, 08:35

Tohle máme na služebákách, který jsou skoro pořád v myčce s voskem - jak jede někdo v noci naproti, nevidím nic.

Druhá věc - tohle mi dělaly stěrače od bosch, nějaké grafitové a byly úplně nové - tam pomohla výměna za jiný typ.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE

lokr

Příspěvek od lokr » 19 črc 2012, 10:25

Tech, líh je slabší nez 99% alkohol .

sklo se mastí zvenku. už jsem na to zkousil vše i nové stírátka a furt to dělá bordel,.

a varianta tuk kladivem a hurá na výměnu na pojištovnu se mi dělat nechce

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 19 črc 2012, 10:59

zkontroloval bych vodu v odstřikovači. pak agresivnější přípravky jako ředidlo 6006, arvu atd..
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

Bruno22

Příspěvek od Bruno22 » 01 zář 2012, 08:36

No mne sa to podarilo odstrániť výmenou stieračov. Kúpil som značku VALEO a je to paráda.
Dokonca aj mastné okno z umyvárne v daždi stiera perfektne. :)

Odpovědět