Zdar hoši, dnes jsem si koupil Astru G v kombíku z 55kw 1.6 motorem. Auto jsem měl na zvedáku, obcházel jsem to snad 30 minut a jelikož rez je vzácností (ty drobnosti co nejdřív opravím, a auto bude jezdit několit let - snad) a cena 40 000 tisíc, rozhodl jsem se pro koupi. Motor má najedu 175 tisíc a auto jako takové vypadá zachovale, až na to, že bylo bourané na předek. Na ten předek jsem se díval a vypadalo to, že to bylo jen ťuklé, byl tam jen kousek plechu opravovaný, jinak to vypadalo vše originálně...
S autem jsem jel dom 110km, zkoušel jsem jet i rychleji, motor na svůj výkon vypadá v dobrém stavu, žádné problému, krása

. Bohužel nefunguje klimatizace, všiml jsem si, že když ji zapnu, nezdá se mi, že by byl rozdíl ve výkoně, snad tam není špatného něco drahého

.
Ale mám jeden problém, všiml jsem si, že když přidám, tak začně cvakat (jako zvuk jisker?) z rozdělovače, či trafa, nebo co to je na boku motoru. Je to taková černá krabička a jdou z ní dráty ke svíčkám. Potřeboval bych vědět, jestli je to normální, nebo se mám připravit na to, že se to brzy pokazí, popř. co taková věc stojí.
Díky všem za rady...