Koupě Astra G ´99, drobné vady, dáte mi rady? ;)

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
majsterkoo

Koupě Astra G ´99, drobné vady, dáte mi rady? ;)

Příspěvek od majsterkoo »

Zdar hoši, dnes jsem si koupil Astru G v kombíku z 55kw 1.6 motorem. Auto jsem měl na zvedáku, obcházel jsem to snad 30 minut a jelikož rez je vzácností (ty drobnosti co nejdřív opravím, a auto bude jezdit několit let - snad) a cena 40 000 tisíc, rozhodl jsem se pro koupi. Motor má najedu 175 tisíc a auto jako takové vypadá zachovale, až na to, že bylo bourané na předek. Na ten předek jsem se díval a vypadalo to, že to bylo jen ťuklé, byl tam jen kousek plechu opravovaný, jinak to vypadalo vše originálně...

S autem jsem jel dom 110km, zkoušel jsem jet i rychleji, motor na svůj výkon vypadá v dobrém stavu, žádné problému, krása :) . Bohužel nefunguje klimatizace, všiml jsem si, že když ji zapnu, nezdá se mi, že by byl rozdíl ve výkoně, snad tam není špatného něco drahého :roll: .

Ale mám jeden problém, všiml jsem si, že když přidám, tak začně cvakat (jako zvuk jisker?) z rozdělovače, či trafa, nebo co to je na boku motoru. Je to taková černá krabička a jdou z ní dráty ke svíčkám. Potřeboval bych vědět, jestli je to normální, nebo se mám připravit na to, že se to brzy pokazí, popř. co taková věc stojí.

Díky všem za rady... ;)
Reklama

adam09
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě Astra G ´99, drobné vady, dáte mi rady? ;)

Příspěvek od adam09 »

a na volnoběh si poznal že to cvaká ?
nebo kdy ? že si to slyšel ?
klimatizaci vyřeš způsobem že jich naplnit a uvidíš co dál, pokud není dostatečné množství tak kompresor nesepne
odkud jsi ?
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
majsterkoo

Při volnoběhu to slyšet není, až je auto ve větších otáčkách. Šlo to slyšet když jsem měl otevřené okýnko, tak jsem pídil, s kama to jde... Tu klimošku zkusit doplnit můžu, snad to bude pak fungovat :roll: Jinak jsem pár KM od Kroměříže, popř Přerova..., od Kladna, Prahy je to ale přes celou ČR.

//Jinak jak je na tom 1.6 v 55kw? Je totožný z 74kw verzí, nebo jsou tam nějaké úpravy? Má tento motor tendenci při dobré údržbě najezdit v pohodě 350tis? ;)
adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 »

55kW je uplně jinej než 74kW už jen pro začátek 74kW je 16ventil
8V je zde na fóru podáván jako lýnější držák, ale i ten svou údržbu potřebuje, více o tomto motoru v jiných vláknech je popsáno dost
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

majsterkoo

JJ, už to tady projíždím a hledám každou informace o tomhle autu... Původně jsem měl 55kw Astru z 92, takže jsem na ten motor zvyklej :) .
Jinak jestli se můžu zeptat, nějak to zatím nemůžu najít, jakou přesně koupit patici žárovek do palubní desky, do jednoduchého displeje - teplota, rádio a čas a do kontrolek...?
adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 »

PRODEJ moje coupe Z22SE

majsterkoo

Super, díky..., teď hlavně vyřešit problém s tím "cvakáním" rozdělovače. Kdyžtak zítra ráno natočím videjko, ať jste kluci v obraze :wink:
Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. »

To není rozdělovač, ale vysokonapěťová cívka, na 99% někde při vyšším zatížení probíjí - vyměnit. 8)
např zde : http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?k ... windowid=0&

A klimu neplnit, ale napřd otestovat tlakovou zkouškou popř. dusíkem, je tady toho posáno hafo, tudíš HLEDAT 8)
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
majsterkoo

A může být to probíjení problémem? Co se stane, když to tak chvilku nechám?

//Myslím, že z toho videa nic nebude, to cvakání mi nebere foťák, jde slyšet jen motor... Ale jsem si jist, že číst větší otáčky, tím to cvaká jakoby hlasitě, tudíž to bude to probíjení... 5000Kč za opravu je docela dost, na to, že jsem teď platil auto a čeká mě technická a jiné opravy... Doufám, že to ještě nejlépe pár měsíců vydrží :(
vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 »

Nepíšeš, jaký tam máš typ motoru, ale asi budeme mít stejný (X16SZR), takže použita cívka se čtyřmi vn vývody na vn kabely a fajfky svíček. Zkusil bych zkontrolovat, jestli není některý vn kabel povytažený nebo zlomený a nedochází k přeskoku mezi kontaktem cívky a vodičem kabelu. Totéž skouknout i na svíčkách. Přeskok na kostru vozu by měl asi za následek vynechávání zapalování směsi v postiženém válci, čili trhavý chod motoru při zatížení. Samozřejmě kontrola čistoty prostoru okolo vn kabelů je také základ.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
majsterkoo

Je to 1.6 G 55kW, Astra je kombi, čili Caravan, takže máme pravděpodobně to samé 8) . Jinak jako cívka tam je černá potvora, z které vedou káble do takové lištičky a z té lištičky jsou dráty přímo do svíček, ta lištička bude ale asi jenom jako kryt drátů... Každopádně jdu hned ty dráty zkontrolovat...

//Fajn, dráty jsem kontroloval a nic nejeví známky poškození. Jinak jsem si všiml, že to "cvakání" jde slyšet hlavně když se šlápne ne plyn a motor zvyšuje otáčky, až se otáčky ustálý (ikdyž je to třeba na 2500 otáček), tak to jakoby utichne a nejde to už z prostoru řidiče v podstatě slyšet...
majsterkoo

Včera jsem ještě řešil, jestli jsou v porádku Airbagy, zda při té havárce vystřelili a byly nahrazeny a nebo nevystřelili...

Když zapnu klíček, tak než nastartuju, tak po chvilce zhasnou Airbagy, hned posléze vypne kontrolka ABS a pak s malinkým spožděním kontrolka benzínu. Když mačkám volant, tak úplně důle jde lehce promáčkout jako by tam skoro nic nebylo, ale uprostřed a nahoře to promáčknout nejde, když to mačkám, jakoby pod tím byl právě Airbag - jde to promáčknout minimálně a něco pod tím jakoby klade odpor. U spolujezdce jde lehce vidět v určitém pozorovacím úhlu slabounký ořez, je to ale vidět opravdu jen trochu, takže typuju, že tam by to mohl být taky ještě originál... Jde jinak ještě nějak poznat, zda vystřelili Airbagy, abych si ověřil, zda to auto do něčeho napálilo, nebo se jen trochu ťuklo?
Lake292

Příspěvek od Lake292 »

fyzicky ich vybrat a pozriet? diagnostika?
Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender »

U spolujezdce jde vidět bag pokud vyndáš kastlík, tak je namontovanej hned nahoře pod palubovkou 8) , u řidiče asi jen mechanicky či diag, což bych spíš vyzkoušel :)
Mobil : 602318645
Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender »

majsterkoo píše: Jinak jsem si všiml, že to "cvakání" jde slyšet hlavně když se šlápne ne plyn a motor zvyšuje otáčky, až se otáčky ustálý (ikdyž je to třeba na 2500 otáček), tak to jakoby utichne a nejde to už z prostoru řidiče v podstatě slyšet...
A je to slyšet jako jiskření, nebo spíš jako cvakání ? To cvakání slyšitelný na pravý straně v motoru z pohledu řidiče, může být nějaká napínací kladka (drážkový řemen, rozvody, atd.), je to jen možnost :wink:
Mobil : 602318645
Odpovědět