Kam na diagnostiku a servis v Praze

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
pajikman

Kam na diagnostiku a servis v Praze

Příspěvek od pajikman »

Předně zdravím všechny na fóru, jsem zde nový... :) Autům moc nerozumím, sice jsem prolezl fórum a vytipoval pár věcí v kterých by mohla být závada, ale spíše bych si od vás rád nechal poradit na jaký kvalitní a ne drahý servis se obrátit. K věci:

Kamarád mi nabízí ke koupi jeho rodinné auto s velmi malým nájezdem (1998 - Opel Astra 1,4 16V, necelých 90k km, výbava prd prd nic, cena 50tis.). Po mech. stránce se mi na to už servis (dobrý známý, ale dělá pouze škodovky a VW) koukal a zjistil: špatné tlumiče, nejspíš spojkové obložení, podvozek v supr stavu, žádné vůle - nájezd by mohl odpovídat. Rozvody nebyly měněny, takže to také čeká na mě.

Auto mám teď na pár dní půjčené, najezdil jsem s ním cca 600km. Při rozjezdech motor vykazuje výkonostní díru cca do 2000 otáček, kdy si na jedničku a dvojku občas i zacuká - rád bych ještě před koupí nechal auto projet diagnostikou, co jsem se zde dozvěděl, tak by to mohl být nějaký ten EGR ventil či co, snad by to diagnostika odhalila (klapku jsem čistil a to moc nepomohlo). Další věc je, že je slyšet motor od serva řízení, jak přepíná na ty volnoběžné a provozní otáčky, dělá vám to taky?

Poradíte mi prosím někdo kam na diagnostiku z Prahy západ (Roztoky) a případně kde levně a profi vymění rozvody a spojkové obložení?

díky moc, Pavel
Reklama

Trdlo

Re: Kam na diagnostiku a servis v Praze

Příspěvek od Trdlo »

Ahoj, v neděli jedu do Prahy, takže na diag. se můžeme domluvit, včetně live dat motoru. No a co se týče ostatního to se dá taky dohodnout....
END
pajikman

Příspěvek od pajikman »

Zdravím, to je perfektní, určitě bych kamkoliv po Praze dojel a rád se nějak domluvil a diagnostiku nechal provést. Napíšu vám SMS, kdyžtak prosím info o ceně a předběžně kde a kdy bychom se mohli sejít.

Díky moc Pavel
pajikman

Příspěvek od pajikman »

Trdlo: Díky moc za rychlou domluvu a diagnostiku ;-) Dneska a zejtra obíhám úřady a zařizuju převod auta, takže budu (snad na dlouho) plnohodnotný člen fóra 8)

Prosím tě, mohl bys mi poslat nějaký info okolo těch rozvodů? Cena, kam bych musel zajet a jestli to je kvalitka ;) Případně má cenu rovnou měnit i tu pumpu (četl jsem to někde tady, že se to vyplatí)? Otec je zareg. v Elitu a tam maj rozvodovou sadu zn. INA, ContiTech za 2503,- a vodní pumpu nějaký dvě alternativy za 728,- a 1058,-

Jinak ty tlumiče Kayaba, na ty sem koukal na ten web už před tím, než si mi to doporučil, celkem se mi zamlouvají, asi je vemu, asi stačí ta levnější varianta, že? Ta dražší jsem koukal, že je pro nějakej sportovní podvozek...

Dík za radu a kdyžtak napiš prosím sem, nebo na pa.vavra@volny.cz
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

Pozor sady Conti nebrat!!!Je s nimi nějaký problém.Vibrují pumpy,litá vazelína z kladek vržou řemeny......už po 600km!!!!!
Reklamace velmi obtížná-i jako VIP klient Elitu velké problémy.Lítání vazelíny je prý normální a žádoucí/dvě stejné kladky na X20XEV-z jedné lítá z druhé ne/.Vibrace pumpy prý normální a vrzání řemenu mi napsal nějakej idiot z centrály prý je způsobeno přešponováním řemenu-blbec asi ani neví,že v sadě dodávají automatickou napínací kladku.A za 20let montáží rozvodů na Oplech se mi to ještě nestalo-takový rachot.Interní info je vyprodat sklad a Conti již prodávat nebudou-přechází pouze na sady INA s řemeny Gates/v sadě značeny INA/.
Slawat77

Příspěvek od Slawat77 »

denny píše:Pozor sady Conti nebrat!!!Je s nimi nějaký problém.Vibrují pumpy,litá vazelína z kladek vržou řemeny......už po 600km!!!!!
Reklamace velmi obtížná-i jako VIP klient Elitu velké problémy.Lítání vazelíny je prý normální a žádoucí/dvě stejné kladky na X20XEV-z jedné lítá z druhé ne/.Vibrace pumpy prý normální a vrzání řemenu mi napsal nějakej idiot z centrály prý je způsobeno přešponováním řemenu-blbec asi ani neví,že v sadě dodávají automatickou napínací kladku.A za 20let montáží rozvodů na Oplech se mi to ještě nestalo-takový rachot.Interní info je vyprodat sklad a Conti již prodávat nebudou-přechází pouze na sady INA s řemeny Gates/v sadě značeny INA/.
No to mi ani nerikej denny :( Jelikoz sem se dival na ten remen,kterej nevypada zrovna pekne,z cehoz sem uvazil ze vymena byla provedena pred 85tis.km jak pise ten stitek na prednim cele. tak sem zajel za znamym a ten mi objednal s dost velkou slevou rozvodovou sadu a vodni pumpu.Jelikoz nejsem zrovna pri penezich tak sem byl rad ze to je vse asi za 3200.- Jenze sada je contitech.Rikal ze to jsou jedny z nejpouzivanejsich rozvodovych sad.On totiz driv opravoval koncernovy auta.Napinaci kladka je litens,ty vodici nevim.A vodni pumpa je z nemecka GK.a ja si rikal ze continental by shit neprodaval. :? No jeste to ale vymeneny nemam..
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

Prostě je to tak.Teď používám sady BOSCH+pumpy SIL.
Na vyšší obsahy 20,25,30 pouze origo sady +pumpy SIL,protože je to nejlevnější.
Slawat77

Příspěvek od Slawat77 »

denny píše:Prostě je to tak.Teď používám sady BOSCH+pumpy SIL.
A problemu s touto rozvodovou sadou si mel vic?Nebo treba jen par zmetku ze spatne serie :?
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

denny píše:Pozor sady Conti nebrat!!!Je s nimi nějaký problém.Vibrují pumpy,litá vazelína z kladek vržou řemeny......už po 600km!!!!!
No když si mě to říkal osobně, tak jsem se tomu dost nasmál, co to psalo za vola :D Teď z toho skoro pláču :?:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
pajikman

Příspěvek od pajikman »

Denny, jeste jednou diky za super servis a pristup! Udelali jste mi na tom s kolegou kus prace! Kez by bylo takovych lidi tady v CR vic 8)
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

Slawat77 píše:
A problemu s touto rozvodovou sadou si mel vic?Nebo treba jen par zmetku ze spatne serie :?
No já s touhle sadou,ale jeden můj kolega,co dělá VAG auta se tam docela střílí do palice ze sad na 1,9tdi.Po cca 1000-3000km najeto rachot jako kráva,pumpy a kladky s velkými vůlemi. :( :( :(
Reklamace neuznány-vadná montáž,vazelína stříkající z kladek žádoucí apod-přesně jako u mě.
Jinak on dělá VW a AUDI 20let a nikdy neměl problémy.
Mimochodem dnes ve zprávách ukazovali zásilku pro nějakého ostravského podnikatele s plagiáty ložisek SKF z Číny.Kdyby je prý prodal,tak vydělal 15mega.
Takže teď samo nevíme,kolik jich už na trhu je.Budeme si asi muset dát bacha i na SKF :( :( :(
Doufám,že to SKF cz nějak ošetří,jinak je to na voplach.
Trdlo

Příspěvek od Trdlo »

No to jsem taky čuměl jak tele na nový vrata. SKF je mnou pomalu nejpoužívanější výrobce.... A teď se strachem cokoliv od nich objednávat... :(
END
Slawat77

Příspěvek od Slawat77 »

denny píše:
Slawat77 píše:
No já s touhle sadou,ale jeden můj kolega,co dělá VAG auta se tam docela střílí do palice ze sad na 1,9tdi.Po cca 1000-3000km najeto rachot jako kráva,pumpy a kladky s velkými vůlemi. :( :( :(
Reklamace neuznány-vadná montáž,vazelína stříkající z kladek žádoucí apod-přesně jako u mě.
Jinak on dělá VW a AUDI 20let a nikdy neměl problémy.
Mimochodem dnes ve zprávách ukazovali zásilku pro nějakého ostravského podnikatele s plagiáty ložisek SKF z Číny.Kdyby je prý prodal,tak vydělal 15mega.
Takže teď samo nevíme,kolik jich už na trhu je.Budeme si asi muset dát bacha i na SKF :( :( :(
Doufám,že to SKF cz nějak ošetří,jinak je to na voplach.
No tak to je pekne na ho... kdyz ti hajzli ani neuznaj reklamaci.To pak akorad mate vy co to vymenujete velky problemy :(
A nevis prosimte jak je to s vodni pumpou znacky gk germany?Nebo to je ta co se dodava k rozodum Contitech?
spermin

Příspěvek od spermin »

holt, řešit právní cestou, ale při úrovni našeho systému by jeden :cry: :cry:
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny »

spermin píše:holt, řešit právní cestou, ale při úrovni našeho systému by jeden :cry: :cry:
A budeš ty jako zákazník čekat třeba 2roky než nějaký soud dá dokupy?

Mimochodem nový fígl pojišťoven.Mám provozovnu pojištěnou u jedné renomované pojišťovny.Loni tu byla vichřice a asi 5cm kroupy,pojistka správná.Na provozovně střecha KO.
Konkurs na opravu 4firmy ,4rozpočty,firma vybrána,likvidátor odkýval opravu.
Po opravě a zaplacení mi bylo pojistné plnění vyplaceno pouze 50%,dotaz na pojišťovnu-mrtvý brouk.Právní cestou přes advokátní kancelář spojenou s mou pojišťovnou právní ochrany nám bylo sděleno-dejte celou věc k soudu a žalujte nás.
Soukromou cestou zjištěno-super tah pojišťovny.Věc se potáhne min 3roky,částku 100pro vysoudím,ale bez jakýchkoli úroků.Co z toho plyne?-pojišťovně jsem poskytl bezúročnou půjčku min na 3roky,A TO SE JIM SAKRA VYPLATÍ-hustý co?
Odpovědět