rezivění astra vs. octavia

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan »

No tak diesel začíná být IN :wink: Ale českou značku ( kromě nové Škody Octavia či Superba ) jinak nemusím... Ostatně lidi se mě dost často diví, proč nesnáším slovo ŠKODA, asi to mám v povaze :wink:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Reklama

Leo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leo »

škoda mi nevadí, jen mi vadí jak lidi vidí vw jako bohy aut, a TDi nadbohy motorů. Když už dízl tak moderního komonrejla jinak nic.
K rezivění, máma má feldu rv. 97, najeto 40 000, jak nová, ale hnití už ji taky postihlo, hold nema žádnou ochranu chuděra :lol:
Znám ženský co se chytly na chlapy co je skopali, ale takovou co se chytla na knížky jsem ještě neviděl
milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh »

Leo píše:škoda mi nevadí, jen mi vadí jak lidi vidí vw jako bohy aut, a TDi nadbohy motorů. Když už dízl tak moderního komonrejla jinak nic.
K rezivění, máma má feldu rv. 97, najeto 40 000, jak nová, ale hnití už ji taky postihlo, hold nema žádnou ochranu chuděra :lol:
ale to se pak nedoplatis pri oprave, kamose otec ho ma (forda) a i kdyz to kupoval novy pred 4 rokama uz do toho dost penez nasypal, hlavne ze to malo zere... :roll:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Berry

Příspěvek od Berry »

Setkávám se při své práci s mnoha Astrami G. A v naprosté většině absolutně bez koroze. Zažil sem pár kousků z roku 98 co měly chycené zadní lemy. Vysvětluji si to tím, že výroba teprve nabíhala.
Ale jinak je to v drtivé většině známka neodborné opravy. Sám mám Astru 2000 rok a ani zrnko koroze.
eX Opel Astra G 1,8 16V OPC Styling
BMW F800S
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=9217
spermin

Příspěvek od spermin »

Berry píše: Ale jinak je to v drtivé většině známka neodborné opravy. Sám mám Astru 2000 rok a ani zrnko koroze.
:evil: SOUHLAS :evil: nebo nějaký problém s údržbou.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
NOVON

Příspěvek od NOVON »

AstraMan píše:Hlavně je to o tom, jak se k automobilu chováš :wink:

Když jej budeš pravidelně kontrolovat a opečovávat, tak na oplátku on Ti nebude dělat problémy :wink: TAKŽE JAK JÁ K TOBĚ, TAK TY K MĚ :lol:
Naprosto souhlasím s tímto názorem:-) Proto sundat nárazníky,plast.prahy a podběhy,pořádně očistit a odmastit,nastříkat matrošem na podvozky,do dutin naprat vosk:-):-)
Leo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leo »

namočit auto do lázně vyjetýho voleje až po střechu, to pomůže :wink:
Znám ženský co se chytly na chlapy co je skopali, ale takovou co se chytla na knížky jsem ještě neviděl
palix

Příspěvek od palix »

Zdravím. Minule mi prišiel do ruky nejaký leták a tam bolo niečo o studenom zinku - myslím v spreji, alebo tak nejako. Nezamýšľal som sa nad tým, len som si teraz na to spomenul. Čo tak skúsiť niečo také, keď to hrdzavie?
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
NOVON

Příspěvek od NOVON »

palix píše:Zdravím. Minule mi prišiel do ruky nejaký leták a tam bolo niečo o studenom zinku - myslím v spreji, alebo tak nejako. Nezamýšľal som sa nad tým, len som si teraz na to spomenul. Čo tak skúsiť niečo také, keď to hrdzavie?
No víš,pokud už se koroze rozjede,tak ji nic nezastaví...jedině vyříznout a dát nový plech..Proto je nejlepší prevence,do budoucna to ušetří spoustu penízků... :P :P :P :P
Berry

Příspěvek od Berry »

Tak dneska se mi dostala pod ruku Astra G 5Dr. , rok 98. Najeto poctivých 302.000km se serviskou. Nebouraná, ani jeden díl lakovaný.
A ani smítko koroze. Jen v levém zadním lemu 2mm decentně, a to samozřejmě způsobily odlétavající kamínky.
Myslím, že k tomu není co dodávat.

Ale jinak, kdyby ta Astra měla na budíku 170.000km tak tomu věřim.
Spojka, řazení, vnitřek...všechno. Tak pozor v těch bazarech chlapi...
eX Opel Astra G 1,8 16V OPC Styling
BMW F800S
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=9217
Zdeněk Lbc

Příspěvek od Zdeněk Lbc »

Mám ASTRU r.v. 2000, kupovanou zde, po 3,5 roce jsem ji koupil po prvním majiteli, nebouraná, servisovaná a 3 blatníky mi v záruce již 2x opravovali. Naposledy před měsícem. No a včera jsem našel další puchejř!!! Asi auto moc meju, nebo se o něj moc starám. A teď babo raď! Takže to shrnu, 7 roků pohoda, na 7. roce oprava 3 lemů blatníků v autorizovaným servisu, na 8. roce opět to samé a po dalším měsíci!!! další puchýř (možná bych našel i další, zatím jsem nehledal).
Foto v gfalerii.
Saša

Příspěvek od Saša »

Tomu se pomalu ani nechce věřit,já mám rok výr. 1999 a zatím jsem žádnou korozi nenašel. :wink:
ASTRA-G-1,6 -X16SZR,3dv.1999, ABS,4kotouč,4airbag,el.zrcátka,centrál,alarm, lité kola 16Allesio,křídlo Irmscher,Angel eyes,folie SunTek.
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
Zdeněk Lbc

Příspěvek od Zdeněk Lbc »

Asi jsi nehledal. Já i nehledal a našel...... :cry:
Saša

Příspěvek od Saša »

Na lemech ji určitě memám,prahy jsem kontroloval před 2 lety a chystám se na ně kouknout,pak dám vědět. :wink:
ASTRA-G-1,6 -X16SZR,3dv.1999, ABS,4kotouč,4airbag,el.zrcátka,centrál,alarm, lité kola 16Allesio,křídlo Irmscher,Angel eyes,folie SunTek.
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
Salám

Příspěvek od Salám »

To máte z toho že to furt leštíte :lol: :lol:
Kdybyste to myli podobně jak já -tzn.že až bude černá klička dveří splývat s barvou auta, tak se jede na myčku, tak rez nemáte :D
Jediná rez co mám, tak je po otevření víčka nádrže - usazuje se tam voda a je tam odlouplý lak..podběhy zatím ok
Odpovědět