Rada s koupi Astry 1,6 16V, rok 2000

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
John Smith

Rada s koupi Astry 1,6 16V, rok 2000

Příspěvek od John Smith »

Ahoj,
potrebaval bych poradit s koupi ojetiny Astry rady G z roku 2000. Ma najeto 90tkm, motor 1,6 16V, 3 dver cupe za 139tis. V nekolika recenzich jsem se docetl ze dochazi u vybraneho motoru dochazi k enorminimu uniku oleje. Co je na tom pravdy? Zajimaly by me vase nazory, zda koupit nebo ne? Chtel bych auto, do ktere nebu muset investovat vyssi castky aspon 1 rok.
Ctu vsude ze utika olej, odchazi prevodovka, vyfuk, display paluvniho pocitace atd. Pomalu zacinam mit pocit, ze je to desne poruchovy auto :-)
Diky za nazory
Reklama

spermin

Příspěvek od spermin »

Auto je to dobré, hodně záleží na původním majiteli. Jedná se o vůz starý 7 let s určitým počtem km. Počítej
že údaj Km není pravdivý. Já mám stejné i Km údajně stejné. Vyměněné zatím přední kotouče a zadní desky.
Spalil se mi v nejméně vhodný okamžik altík, jinak bez problémů, s auti zatím spokojenost. najeto 15000 km
předpokládej ty brzdy, výměna náplní, pneu, a asi problémy s klimou. Nechej si někým kdo tomu rozumí projet,
zjistí ti problémy s převody, brzdami, klepající klouby i signalizaci el kontrolek.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Salám

Příspěvek od Salám »

7 roků staré auto a 90 tkm?
To že tyto motory žerou olej je fakt, ale záleží kus od kusu. Mi na jednu výměnu oleje (15tkm) stačí dolít 1 litr, čili normál. Ale taky sou tu tací, co berou olej častěji než benzín. Nevím jestli motory po 2000 vž na tom byly lépe-to Ti řeknou jiní :wink:
Za tu dobu co jsem tu na fóru jsem nezaznamenal nějak stížnosti na odcházející převodovky, ale s tím displejem na tom něco bude, ale je to prkotina (podle mě). Mi zatím displej šlape.
Mnohem větším problémem si myslím než co si tu napsal je EGR ventil, jinak je to spolehlivé auto (za ty prachy) :lol: :D
John Smith

Je k tomu servizni knizka, takze podle ni zjistim jestli ma opravdu tolik najeto. Jako auto se mi fakt libi, jenom me zarazily ty rezenze u tohohle typu motoru na unik oleje (ze prej 1l na 800km). Doufam ze to jde nejak zpravit, kdyby nahodou. Pry jine modely motoru jsou v poradku. Takove veci jako vymena vyfuku atd. by me stejnak cekali i u jinych ojetych aut. Jenom me proste desi ten unik oleje.
Prikladam obrazek. Obrázek
Salám

Příspěvek od Salám »

Jen oprava-nejedná se o únik oleje jako že by to někde teklo (většinou), ale o spotřebu oleje - tzn. podobně jako u škody 120
Já bych se toho motoru nebál-mám ho taky a to hned ty první modely (r.98 ) a v poho. Samo, že je třeba to pořádně ohlídnout, ale za sebe můžu říct že s tímto motorem jsem spokojený..(ještě na dvojku moc hezky hrabe :D :D :D :D :D )
Vavroch

Příspěvek od Vavroch »

Co se týče spotřeby oleje, tak podle mé zkušenosti je to někde okolo 2 litrů na 15 tisíc najetých kilometrů, zda je to moc nebo málo je každého názor, ale podle odbornejch textů je spotřeba do 0,6 litru oleje na 1000 km v poradku, jestli je vic, hledej problem ... Co se týče toho starýho auta amnožství najetých kilometrů ... je to sporadycký, taky bych se přikláněl k tomu, že třebas 10 let starý auto, který má najeto 100 tisíc kilometrů je podezřelý. Ale zas na druhou stranu, já koupil Astrulku od německýho staříka, r.v. 1998, kupoval jsem ji loni, tzn. 8 let a měla najeto 102 tisíc, poctivých, dle sevisky i stavu auta ... takže tak ...
Opel Astra G, 1,6 16V, 74kw/101k, r.v. 1998 Comfort - ALU Dezent V, ostatní: stěrače AeroTwin;
John Smith

Moc diky za nazory
Urco se podivam na servisku. Auto uvidim na zivo, nekdy pristi tyden a pokud budu v poradku tak ho vezmu. Jestli mate nejake rady na co bych se mel poradne podivat a zkotrolovat pred koupi, tak sem snima. Nejsem pruslis zkuseny automobilista, ale koupi auta to chci zmenit :-)
spermin

Příspěvek od spermin »

Já mám motor X16XEL spotřeba benzínu cca 6,5 až 7 litrů, olej asi 0,7 l na 15000 km (možná
ani nemusím dolívat), jinak se podívej tady. Dnes bych možná uvažoval i o 1,8.

http://www.tipcars.com/applications/mag ... mailem=ano
Pokud nemáš zkušenosti, vem s sebou určitě někoho znalého věci, viz můj výše příspěvek.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
veski

Příspěvek od veski »

Mám modelový rok 2000 a najeto 160 000 km. Po ujetí 2000 km od výměny oleje jsem zanamenal minimální spotřebu oleje. S takovu do příští výměny nedoliju nic.
Spotřeba benzínu od 7 - 9 (extrém město + "šlapání na krk" :wink: )litrů.
Motor je do 2000 takový ospalý, kolem 2500 je to tak na spotřebu a okolo 3000 se z něj stává živel. Jedná se ale o karavan (1,7 tuny) s 3-dveřákem to bude lepší.
9/99, 1.6 16V (X16XEL), Caravan, Edice 100
Odpovědět