Zdarec,
poradte co vybrat, chci 5dveř. a nevim jaky motor.
pro jízdu po městě, vikendy nekam ven.
Nebudu to nikde honit po dálnicích.
Jak je to cenove s udrzbou tech motoru?? a poruchovost??
Diky
1,4 66kW nebo 1,6 74kW
- Reklama
Podle mého osobního názoru bych si asi vybral 1.6 16V (74kw). Myslím, že tato motorizace je o něco málo svižnější a má přibližně stejnou spotřebu, jako 1.4 16V. Astra už nespadá do tzv.lehkých vozů(váhou), jako je Corsa a další vozy nižší třídy, takže 1.6 16V je podle mě lepší variantou. Já osobně mám upravenou 1.6 16V na 93kw a musím říci, že šlape jako hodinky. Z mého okolí mají další tři známí Astry se stejnou motorizací (samozřejmě bez úpravy) a zatím si nestěžovali, kromě klasických věcí, jako je např. po 4-5letech stáří vozu nutná výměna zadní části výfuku a nějakých dalších malých maličkostí. Údržba je podle mě u obou těchto 16V motorů 1.4 a 1.6 shodná, no a konec konců cenově, to je velmi různé. Někdo jezdí jako pra… a má najeto třeba jen několik málo tisíc km a naopak, takže tech.stav je nejdůležitější. Na mé Astře jsem už za 5let najel něco málo přes 115000km a stále bez jakýchkoli problémů a to byl nový kousek. V podstatě jsou tu motorizace 1.6 16V, 1.6 8V (1.6i) a 1.4 16V. U 8V verzí je znát menší “záběr” a síla motoru, takže jízda na víkend s plně naloženým autem je určitě o něco méně pružnější než-li u 16V. Rozhodnutí je čitě na tobě…
Astra G - 1.6 16V 93 kw (127PS)
můžeš mi napsat co máš za úpravy na motoru ,že se ti zvedl výkon o 26koní???valda píše:Podle mého osobního názoru bych si asi vybral 1.6 16V (74kw). Myslím, že tato motorizace je o něco málo svižnější a má přibližně stejnou spotřebu, jako 1.4 16V. Astra už nespadá do tzv.lehkých vozů(váhou), jako je Corsa a další vozy nižší třídy, takže 1.6 16V je podle mě lepší variantou. Já osobně mám upravenou 1.6 16V na 93kw a musím říci, že šlape jako hodinky. Z mého okolí mají další tři známí Astry se stejnou motorizací (samozřejmě bez úpravy) a zatím si nestěžovali, kromě klasických věcí, jako je např. po 4-5letech stáří vozu nutná výměna zadní části výfuku a nějakých dalších malých maličkostí. Údržba je podle mě u obou těchto 16V motorů 1.4 a 1.6 shodná, no a konec konců cenově, to je velmi různé. Někdo jezdí jako pra… a má najeto třeba jen několik málo tisíc km a naopak, takže tech.stav je nejdůležitější. Na mé Astře jsem už za 5let najel něco málo přes 115000km a stále bez jakýchkoli problémů a to byl nový kousek. V podstatě jsou tu motorizace 1.6 16V, 1.6 8V (1.6i) a 1.4 16V. U 8V verzí je znát menší “záběr” a síla motoru, takže jízda na víkend s plně naloženým autem je určitě o něco méně pružnější než-li u 16V. Rozhodnutí je čitě na tobě…
celkem by mě to zajímalo vím že čipem toho nejde dosáhnout!
Pro Dan 7211
Postupně jsem nechal upravit tyto věci https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... c&start=30 , no a rozdíl byl hned znát.
Valda
Valda
Astra G - 1.6 16V 93 kw (127PS)
Re: 1,4 66kW nebo 1,6 74kW
Z tehle dvou bych si vybral 1.8Mikal píše:Zdarec,
poradte co vybrat, chci 5dveř. a nevim jaky motor.
pro jízdu po městě, vikendy nekam ven.
Nebudu to nikde honit po dálnicích.
Jak je to cenove s udrzbou tech motoru?? a poruchovost??
Diky

Povinny ruceni je stejny, je to sviznejsi a spotreba stejne zalezi jak mas tezkou nohu. Za 7,5 se s tim asi bude dat jezdit. Jo a tocis mensi otacky, tak tam neni takovej kraval.
--- Astra G '98 1.4 16V ---
valda: Kolik to proboha stalo? Optimalizace dat na miru tem upravam musela bejt pekna darda ... Jinak nez na brzde se to odladit neda. Jednu 1.6 16v s cca 100kW sem uz videl, jenze takovej narust vykonu vykoupil tim ze v nizkejch otackch je to uplne zdechly - je to special na sprinty. Jakej mas prubeh vykonu?