palix píše:Dobrá Astra podľa mňa stojí na lovensku tak od 150 000 Sk

. Páčilo sa mi, že je tu názor - jedine Astra

.
Dnes som opäť po dlhšej dobe riadil firemný Seat Ibiza r.v. cca 2003-2004. Najazdené cca 71 000 km. Otras

. Oproti mojej Astričke (1600 km) je to kopa šrotu. Jasne, že sa s tým nikto nemazná, ale aj tak. To auto je vo vnútri malé, zle sa mi v ňom sedí - odkedy poznám Astru, palubná je taká divná, dvere sa otvárajú nejako čudne, volant má horšie tvarovaný veniec a posilňovač riadenia je tuhší, ako na Astre. Ani rýchlosti nezapadajú lepšie.
Máme aj Peugeot 307 2,0 HDI. Riadenie - podľa mňa oveľa horšie, ako Astra ...

. Niežeby som bol zaťažený na Astry, ale asi som

...
Ináč veľa ľudí, čo ani poriadne nesedelo v Opli na nich nadáva, ale ja čo poznám majiteľov Oplov (Astra, Zafira, Corsa) - sú s nimi spokojný.
Takže kúpa Astry je podľa mňa rozumné riešenie - dosť veľké, pohodlné - vodič má miesto aj na kolená (nezavadzia mu stredový panel - ja mám 182cm), príjemné ovládanie (nevynaložíte veľkú silu na stlačenie spojky, otočenie volantu). Zatiaľ nemám Astre čo vytknúť - uvidíme v budúcnosti.
Prajem pekný deň a dobrú kúpu Astričky

PS: Keď mi niekto povie, že je napr Peugeot lepší ako Astra, tak nech si pozrie štatistiky poruchovosti. Aj keď je možno Opel najhoršia nemecká značka, aj tak je lepšia ako francúzi, španieli... Veď keď nemci robia značky, ako Porsche, Audi, Mercedes, BMW, ... (VW).. Tak medzi takými značkami môže znamenať byť najhorší = byť lepší, ako ktorákoľvek iná značka. Veď teoreticky, keď v ČR sa vyrába napr Škoda, tak ktorá česká značka je lepšia, alebo horšia (berme osobné autá)?
A čo iné kúpiť? Máme tu rôzne značky - Suzuki, Peugeot, Renault, Daewoo-Chevrolet, Škoda, Hyunday, KIA, Ford... Ktoá je lepšia, ktorá horšia? Je to vec pohľadu, ale podľa mňa z vymenovaných je veľa horších, niektoré porovnateľné, asi žiadna lepšia. Výsledok? Opel = normálne auto - mne sa páči - mám ho, dúfam, že práve moje bude spoľahlivé