info ohladne kúpy G-čka

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
palix

Příspěvek od palix » 03 bře 2008, 07:55

langdon2 píše:jj, len Opel....nič iného.....Sak aj sestru som teraz ukecal na Corsu.....:) Tak si ide teraz zobrat 1.2 16V .Jej to uplne stačí...na to ze to niekde mozno rozbije...:D Ináč autíčko uz je moje...a super....nič mu neni.....Ide ako hodinky...:) Som vrchovate spokojný......
Brat by rozmýšľal nad Octávkou combi. Už teraz viem, že ho budem prehovárať na Astričku, keď bude kupovať ;).
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007

Reklama

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 03 bře 2008, 09:34

No priznejme si oktavka je proti astre kvalitou uplne jinde, ale zase oplika nam nikdo neukradne :lol:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

langdon2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od langdon2 » 03 bře 2008, 09:36

no čo ja viem....jazdil som uz aj na Oktávke, aj na Fabii dieslovej...Okrem lepsej spotreby nemá nič dobreho....Moju Astrulu by som nikdy na ziadnu Skodu nevymenil.....

Saša

Příspěvek od Saša » 03 bře 2008, 10:39

palix píše:Dobrá Astra podľa mňa stojí na lovensku tak od 150 000 Sk ;). Páčilo sa mi, že je tu názor - jedine Astra ;).
Dnes som opäť po dlhšej dobe riadil firemný Seat Ibiza r.v. cca 2003-2004. Najazdené cca 71 000 km. Otras ;). Oproti mojej Astričke (1600 km) je to kopa šrotu. Jasne, že sa s tým nikto nemazná, ale aj tak. To auto je vo vnútri malé, zle sa mi v ňom sedí - odkedy poznám Astru, palubná je taká divná, dvere sa otvárajú nejako čudne, volant má horšie tvarovaný veniec a posilňovač riadenia je tuhší, ako na Astre. Ani rýchlosti nezapadajú lepšie.
Máme aj Peugeot 307 2,0 HDI. Riadenie - podľa mňa oveľa horšie, ako Astra ...;). Niežeby som bol zaťažený na Astry, ale asi som :D ...
Ináč veľa ľudí, čo ani poriadne nesedelo v Opli na nich nadáva, ale ja čo poznám majiteľov Oplov (Astra, Zafira, Corsa) - sú s nimi spokojný.
Takže kúpa Astry je podľa mňa rozumné riešenie - dosť veľké, pohodlné - vodič má miesto aj na kolená (nezavadzia mu stredový panel - ja mám 182cm), príjemné ovládanie (nevynaložíte veľkú silu na stlačenie spojky, otočenie volantu). Zatiaľ nemám Astre čo vytknúť - uvidíme v budúcnosti.
Prajem pekný deň a dobrú kúpu Astričky ;)
PS: Keď mi niekto povie, že je napr Peugeot lepší ako Astra, tak nech si pozrie štatistiky poruchovosti. Aj keď je možno Opel najhoršia nemecká značka, aj tak je lepšia ako francúzi, španieli... Veď keď nemci robia značky, ako Porsche, Audi, Mercedes, BMW, ... (VW).. Tak medzi takými značkami môže znamenať byť najhorší = byť lepší, ako ktorákoľvek iná značka. Veď teoreticky, keď v ČR sa vyrába napr Škoda, tak ktorá česká značka je lepšia, alebo horšia (berme osobné autá)?
A čo iné kúpiť? Máme tu rôzne značky - Suzuki, Peugeot, Renault, Daewoo-Chevrolet, Škoda, Hyunday, KIA, Ford... Ktoá je lepšia, ktorá horšia? Je to vec pohľadu, ale podľa mňa z vymenovaných je veľa horších, niektoré porovnateľné, asi žiadna lepšia. Výsledok? Opel = normálne auto - mne sa páči - mám ho, dúfam, že práve moje bude spoľahlivé ;)
Moc dobře jsi to napsal a já s tím naprosto souhlasím! :wink:
ASTRA-G-1,6 -X16SZR,3dv.1999, ABS,4kotouč,4airbag,el.zrcátka,centrál,alarm, lité kola 16Allesio,křídlo Irmscher,Angel eyes,folie SunTek.
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261

palix

Příspěvek od palix » 04 bře 2008, 09:03

Ešte k tej Octávke... Na starej som išiel len ako spolujazdec. Novú som raz skúšal a... Zdala sa mi taká veľmi robusná - slabý výhľad... Astra mi padla do ruky hneď pri 1. jazde. Podľa mňa sa fakt šoféruje najlepšie z áut, ktoré som doteraz riadil. Je dosť robusná, je z nej podľa mňa super výhľad, možno horná hrana predného okna je nižšie, ako by som chcel ;), ale na to sa zvykne (semafóry-buď zastavím ďalej, alebo sa zohnem). Aj v zadu sa sedí podľa mňa super ;) - niekedy si tak sadnem do zadu k synovi, keď náhodou na niečo čakáme a hrajeme sa. Tie sedadlá sú fakt super, ale chcelo by to vpredu nižšiu osobu, prípadne nižšieho človeka vzadu. Ale povedal by som, že aj pre mňa je to ešte OK.
Ešte niečo k Octávke... Kradne sa, je drahšia a keď nie je TDI, ale 55 kW (dobrá cena), tak je slabá. Astrička má v základe 66 kW a myslím, že je aj ľahšia. Povedal by som, že aj cenovo lepšia voľba. Navyše Octávky majú veľa k, hlavne TDI...

AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI » 04 bře 2008, 10:17

Skodovka ma lepsi razeni u nemeckejch motoru. Jinak podvozek Astra vs. O1 je jasne lepsi Opel. Poruchovosti mi prijde horsi Skodovka, u dieselu ma lepsi spotrebu, ale ty silnejsi PD jsou hrozne nekultivovany. Vzhledem k tomu ze kvalita je +- stejna (rozhodne ne vyssi u Skodovky) a cena koncernu je premrstena kvuli troubum, ktery si myslej ze Skoda je kvalitni, tak je/byl Opel Astra lepsi volba nez koktavka.

palix

Příspěvek od palix » 04 bře 2008, 14:33

AstraDTI píše:Skodovka ma lepsi razeni u nemeckejch motoru. Jinak podvozek Astra vs. O1 je jasne lepsi Opel. Poruchovosti mi prijde horsi Skodovka, u dieselu ma lepsi spotrebu, ale ty silnejsi PD jsou hrozne nekultivovany. Vzhledem k tomu ze kvalita je +- stejna (rozhodne ne vyssi u Skodovky) a cena koncernu je premrstena kvuli troubum, ktery si myslej ze Skoda je kvalitni, tak je/byl Opel Astra lepsi volba nez koktavka.
A to sa nájdu ľudia, ktorí vám pomaly zaklopú na čelo, že máme Opla ;). Vážne poznám málo majiteľov Oplov, ktorí sa sťažujú. Zas ani na Octávky, ale tých je v okruhu mojích známych pomenej. Na druhej strane osobne považujem za horšie autá Fiaty, Renaulty. Talianské a francúzke auto nie (jedine Ferrari). Keď už nemecké, alebo japonské.

palix

Příspěvek od palix » 06 bře 2008, 14:59

Dnes som pozeral na nejaké auto v bazari. Kolega chce Formana. Nedalo mi nepozrieť na Astričky... Neviem prečo sa niektoré predavajú tak rýchlo.
Moja úvaha
Napr. r.v. 2006, 25 000 km, 1 majiteľ
http://www.autovia.sk/jazdene-auto-opel ... 16v-464542
r.v. 2006, 70t km - 2 majitelia
http://www.autovia.sk/jazdene-auto-opel ... 16v-478252
Prečo to tak bude? Nieže by som Oplu neveril, ale nie sú tie autá nejaké podozrivé? Za 2 roky 2-ja majitelia?
Môže sa tiež stať, že niekto kúpi ide do zahraničia a predá, alebo mu auto nesadne a zistí, že potrebuje silnejšie, rodinné dôvody-leasing-nemá na platenie, potrebuje súrne peniaze (ale zas 2-ja takí pri tom 2. aute?)... Alebo :cry: - auto je poruchové a nespoľahlivé...
Ale tá posledná možnosť sa mi zatiaľ nezdá, nakoľko tu na fóre je kopec spokojných užívateľov. No neviem, čím to môže byť. Napadne niekoho nejaký iný dôvod, ako som uviedol?
Zas na druhej strane som našiel aj kopec Astier s veľa km po 1. alebo 2. majiteľovi.- napr: 194 tis km , 2. majiteľ.
http://www.autovia.sk/jazdene-auto-opel ... eum-480035
Pozeral som ďalej... Octávie majú podobný stav :D - tiež je ich kopec s málo km, mízkym vekom, viacerými majiteľmi. Asi to bude tým, že poniektorým fakt to auto nesadne, alebo majú toľko peňazí, že chcú stále niečo nové...
Môj záver? Astra je lacnejšia ako Octávia, menej sa kradne, uživatelia fóra sú realtívne spokojní, ľudia, ktorí majú Ople a poznám ich sú spokojní. Zrejme je Astra v poriadku ;)
Prajem pekný deň, nech astry slúžia... ;)

Arwy

Příspěvek od Arwy » 07 bře 2008, 11:04

To prvé predáva MaH čo je predajca Oplov na Slovensku a takto ponúkajú na predaj predvádzacie autá. To druhé....? možno nespokojnosť, možno poruchovosť, možno rodinné problémy ..... .
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL

Odpovědět