Matiz / Spark
Matiz / Spark
Hola, kluci nemate nahodou nekdo zkusenosti s timto pidi vozem? Zvazuji, neco druheho do rodiny pro manzelku a rodice na potloukani se po meste a v nouzi max. do 30km. Nejakou ojetou plecku bez historie nechci, ta by byla vic v servisu nez v provozu a rikam si, ze pokud by se koupil Sprak v predvadecce na splatky, tak i ta zaruka 3roky by byla fajn.
- Reklama
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
mrkni sem - www.daewooclub.com je tam sekce SPARK, nejlepe kontaktuj clena KRTEK ten kupoval new model nedavno 

SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
taky sem ho zalozil ja a dovedl tam kde jeMarky píše:Diky, zapomnel jsem, ze existuje web nasich nevlastnich bratriku z GM.

SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
No to je prave otazka, levny auto s testy nic moc, nebo 100klacku navic a bezpecnost/relativni.Trdlo píše:Marky, nechci mluvit jo proti, ale viděl jsi testy ncap na sparka? Je to docela krutý....
Testy jsem jeste nevidel, zatim se prokusavam bratrskym webem. Nepredpokladam, ze to bude neco zazracneho, ale snad to ma alespon 3hvezdy a je to lepsi nez Aveo
. Primarne by bylo auto urceno do mesta a tam se prece jen jezdi vesmes trochu pomaleji a je to spis o tukancich . Zatim teda jen sonduji teren a zaujala me prave cena http://www.comin.cz/chevrolet/autodobrovolny/index.php tak jsem si rikal, ze za tu cenu nove s 3letou zarukou to nezni zle.
EDIT:
tak jsem se kouknul na ty testy EURONCAP a dost bida, ale co se da ocekavat take za ty prachy. Je zvlastni, ze starej Matiz byl na tom lepe, nez tento Spark.

EDIT:
tak jsem se kouknul na ty testy EURONCAP a dost bida, ale co se da ocekavat take za ty prachy. Je zvlastni, ze starej Matiz byl na tom lepe, nez tento Spark.
Ahoj Marky: za tu cenu a s tříletou zárukou ? Nevím, ale jestli je pro tebe hlavní argument záruka....nebo cena....??? Co takhle bezpečnost rodičů a manželky ??? Kup za ty prachy radši jetou Astru bez záruky a budeš mít jistotu, že je to bezpečnější auto ! Nebo si přišetři alespoň na Hyundai Accent, ten novej je poměrně slušnej. Ale proboha nekupuj tuhle pojízdnou rakev. Mě to přijde, že člověk nemá šanci přežit v tom Sparku i při srážce s cyklistou. Vím že do města se to zdá být jako ideální auto, ale co třeba jetá Fábie, Corsa, Astra ??? Nekupuj za každou cenu nové auto se zárukou, ale klidně si kup použitý, ale bezpečný ! Lidi se budou divit míň než když kupíš tu rakvičku. Nemyslím to zle, ale takovýhle auta bych zakázal vyrábět.
CUBErt píše:Ahoj Marky: Mě to přijde, že člověk nemá šanci přežit v tom Sparku i při srážce s cyklistou.

Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
No mate kluci pravdu, bezpecnost je hodne slaba stranka techto mestskych auticek. Ale beru to tak, nic velikosti astry to byt nemuze, protoze to manzelka ridit nebude chtit (tatovi to bude jedno, i kdyz uz je to starsi pan), manzelcin sen je Ford Ka a ten ji teda kupovat nebudu
. Dnes jsem se dival v jednom bazaru na miniauta a nic moc, vysoke ceny a hlavne co mi vadi je to, ze ty auta co me zajimala byla bourana a netroufnu si vubec pomyslet jak to bude s kilometrama. Koukal jsem se jeste po nejakem co nejmin objemovem aute napr.puntu, polu mozna jeste tak corse, takze nakonec mozna zalovim v techto vodach (trochu bohuzel nerad
, protoze nove auto treba i male je nove auto ).
PS: ten Spark se mi libi hlavne kvuli jeho nizke cene, splatkam a cene garancek v servisu. Proste lidove ceny, ktere by mely byt normalni i u jinych aut, ale bohuzel je tu ta druha strana mince
.

PS: ten Spark se mi libi hlavne kvuli jeho nizke cene, splatkam a cene garancek v servisu. Proste lidove ceny, ktere by mely byt normalni i u jinych aut, ale bohuzel je tu ta druha strana mince

Pokud by jsi se spokojil s jetým autem, doporučuji Ford Fiesta r.v. 97 - 98 1.3 EFi. Výkonu to moc nemá, ale do města bohatě. Chtělo by to ale nějakou vybavenou verzi s pytlema a klimou. Motor je obrovskej držák. Fiestu jsem měl, byl jsem naprosto spokojenej, ale je to spíše auto pro ženskou
Jinak bych ti rád doporučil třeba Hyundai GETZ, není o tolik dražší a je na tom ve všech ohledech určitě lépe. Základní verze se dá sehnat už 229.000,- Mám s Getzem zkušenost, měl ho děda, občas jsem ho řídil a mile mě to auto překvapilo....Doporučuji !

U nás jsme kupovali punto 1,2 8V 44 kW, motor je výkonnější než fabie o stejném obsahu, když jej koupíš s motorem 1,2 16 V 59 kW je to žihadlo. Punťas má 2x aerbag, ABS, EBD, IMO. termoskla posilovač řízení, příprava na rádio, spotřeba ve městě cca 6 litrů, maximálka 150 až 160 podle obsazení, zinkovaná kastle, dálkač, přední okna EL. byla to akce vloni 245 000 Kč. Spíš než MATYSKA doporučuji PUNTASE. A starší např. v dojč si myslím za velmi výhodnou cenu a celkem bez problémů.
Např. od obchodníka
FIAT Punto 1.2 16 V Dynamic/Servolenkung/ D-46149, Rok výroby 06/2003, Dveře 2/3, Červená, 29.915 km, 59 kW/PS ABS, Airbag, Airbag spolujezdce, Centrální zamykání, Elektrické ovládání oken, Imobilizér, Klimatizace, Postranní airbagy, Přehrávač CD
Cena € 5.750
Např. od obchodníka
FIAT Punto 1.2 16 V Dynamic/Servolenkung/ D-46149, Rok výroby 06/2003, Dveře 2/3, Červená, 29.915 km, 59 kW/PS ABS, Airbag, Airbag spolujezdce, Centrální zamykání, Elektrické ovládání oken, Imobilizér, Klimatizace, Postranní airbagy, Přehrávač CD
Cena € 5.750
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Getz, toho jsem chtěl, než jsem koupil astru. A líbí se mi dodnes. Ale že se ještě vracím k tomu sparkovi, na tři hvězdy u něho zapomeň.... Jezdil jsem kdysi s Ticem, spark je vlastně nástupce a to bylo šílený.... Když fouknul vítr, tak jsem byl najednou v rychlým pruhu...
A kdybych měl pořizovat auto pro tatínka a manželku, jak popisuješ, tak bych koukal i na tu bezpečnost. Sice jak říkáš, provoz jen po městě, ale já boural dvakrát, z toho dvakrát ve městě a poprvý to odnesla 205 Peugeot totálkou (předek byl o 5cm víc doprava celej, a astra to odnesla zezadu natolik, že mi ji kluci u klempířů museli natahovat zadek ..... (a ani jednou jsem za to nemohl, poprvý mi nedali přednost a podruhý holt holka za mnou koukala jinam...)

END
-
- Kontaktovat uživatele:
To je docela sranda. Koukám, že kolega tady řeší stejný problém jako já. Už sedím na netu snad měsíc a projíždím recenze a nabídky a řeknu vám, není to sranda. Bez legrace, snad nejlépe vycházejí astry poměr kvalita/cena a hlavně....naprosot nadčasový desing, takže je na ní minimálně vidět zub času. Pokud bych měl auto kupovat fungl nové, tak bych měl pro tebe typ, jelikož já do něj z finančních důvodů teď nemůžu jít - Citroën C1 - našel jsem skladovku, plná výbava, 5dv, klima, posilovač, ABS, EBD a něco jako ESP, motor litrovka, ale 61koní . Auto má necelých 800Kg, takže 61koníků ho pěkně protáhnou.... Spotřeba - kolega ho má a vě městě jezdí za 5,5litru . Řídil jsem to...astra to sice není, ale jako dámská kabelka na kolech naprosto super......... a cena? Ten který jsem našel já by stál v plné ceně 305000, ale je skladový a cena je 218000 a zapomněl jsem na barvu...modrá metalíza..... To si myslím že je naproto super cena a v testech obstál velmi dobřě 4x hvězda....
Ale jak jsem řekl....bohužel mám teď výdajů nad hlavu, musel jsem slevit z nároků ( a mám stejné obavy jako ty ) a hledám v jetých jak jsi říkal miniautech.....
Také jsem koukal na Punto, ale nevěřím Italům, takže jsem stejně zabruslil do Corsy.... Jak jsem koukal v testuech obstála nejlépe 1.2ka 16V od roku 2001 výše.... tak jsem na to zvědavý....zítra, teda vlastně dnes se najednu jedu podívat.....
Ale je zvláštní, že i mé manželce Astra přišla velká, ačkoliv z mé vypadlo, že pokud bych já neměl astru, tak že ona by jí brala, ale že jí připadá trapné mít v jedné rodině stejné auto
Hold..... s ženskejma je to hrozný, ale bez nich ještě horší 
Ale jak jsem řekl....bohužel mám teď výdajů nad hlavu, musel jsem slevit z nároků ( a mám stejné obavy jako ty ) a hledám v jetých jak jsi říkal miniautech.....
Také jsem koukal na Punto, ale nevěřím Italům, takže jsem stejně zabruslil do Corsy.... Jak jsem koukal v testuech obstála nejlépe 1.2ka 16V od roku 2001 výše.... tak jsem na to zvědavý....zítra, teda vlastně dnes se najednu jedu podívat.....
Ale je zvláštní, že i mé manželce Astra přišla velká, ačkoliv z mé vypadlo, že pokud bych já neměl astru, tak že ona by jí brala, ale že jí připadá trapné mít v jedné rodině stejné auto

2.0 16V