Právě je 18 črc 2019, 14:06





Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 13:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 črc 2009, 16:04
Příspěvky: 5276
Bydliště: Plzen
jo tak tendle system vidim poprve jinak by bylo nejlepsi tam na trubky dat mosazne matice a udelat pertlovackou drichtir a spojit to tak.Ve vnitrni jednotce by to tak melo byt ale u tich levnich jednotek to tak nemusi byt.Ted je delaji tak aby si to clovek udelal doma sam i kdyz jde o riziko.Jeste sem i delat to ze ve vnitrni jednotce sme matice dali pric a svařili je,aby neunikal freon.
Nebude lepsi si zavolat firmu at ti nejako udelaji??jako maturovat nad tim??

_________________
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013


Nahoru
 Profil  
 

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 14:16 
Offline

Registrován: 15 čer 2010, 13:12
Příspěvky: 69
Pořád se všechno vylepšuje a ve finále je to horší a horší.Jak jsem psal výše,kámoš má taky samoinstalační klimu,jenže to má na maticety spojky,takže to bylo absolutně bez problémů.Ono i toto by mělo byt bez problémů,jenže to asi souidruzi nějak nedomysleli.Nechápu na co je tam taková ku..... krytka.Stačil kus plastu.Stejně když ji odtsraním,teda pokud ji kdy odstraním,tak by to unikat nemělo,dokud tam nenapojím trubky.
Tak teď se stavil kámoš,který mě včera pomáhal s montáží,páč mu to taky nedalo spát.Sundaly jsme jednotku ze stěny,ale ani na zemi kde je lepší manipulace se nám s tím nepodařilo hnout na žádnou stranu.Vyndat nahoru tahem to nejde,zmáčknout trčící packy nejdou.Nic.Snad tam nějaký ten Číňan nalil lepidlo

Nad tím zavolat firmu jsem taky už přemýšlel,jenže v okolí žádná není.Tak nejdřív musím někoho sehnat.Ale jako samoinstalační klima podle návodu s jednoduchou montáží by neměl být problem,ovšem jak se ukázalo v reálu tak je.V návodu dvě slova sundáte krytku a šipka nahoru v reálu patent Kulík :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 14:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 črc 2009, 16:04
Příspěvky: 5276
Bydliště: Plzen
mam takovy pocit ze do te tve praskle spojce by se melo nacvaknout trubky s vnitrni jednotky a to co si ti myslis ze se ma sundat se asi nesundava.Narazis trubky a melo by se to pak spojit.Jestli jsou vevnitr pruziny tak by se pak meli stahnout dovnitr a pustit chladivo do okruhu skus vyfotit konec trubek s vnitrni jednotky jestli je tam protikus nebo neco jinyho

_________________
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 15:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 črc 2009, 16:04
Příspěvky: 5276
Bydliště: Plzen
tobe tam ale chyby ta cas kterou se to ma otevrit jako je na fotce od martaska

_________________
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 15:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2011, 08:30
Příspěvky: 3367
Bydliště: Prostějov (TIR)
ne to už je páka co zajistí patici s kabelem. Hele mě to moc mrzí fakt si to už nepamatuju každopádně je tam pojistka kterou musíš zatlačit zaboha si nevzpomenu kde a jak... co jsem věděl jsem již napsal nic nového bohužel už nemám... je mi líto

_________________
Marťaskova Šmoulinka Z18XE


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 16:11 
Offline

Registrován: 15 čer 2010, 13:12
Příspěvky: 69
Mirda: nechybí tam nic.Páka je na hadicích od vnitřní jednotky a je to naprosto stejný kus,jako ta krytka,kterou musím dostat pryč.Akorát krytka je bez páky.Krytka se odstraní a místo ní se to nacvakne a spustí.To co je prasklé,tak tam se za spodní hranu zajišťuje ta páka. https://picasaweb.google.com/lape444/6Kvetna2012 Navíc ta krytka je obdélníková,ale z hadic se vysouová ovál.Jinak na začátku tématu je link na anávod a tam je to jasně nakreslené,že to musí pryč.jinak to prostě spojit nejde.

Marťásek:Jasné,díky za snahu.Jak jsem ráno viděl tvoji první reakci,takuž jsem začal doufat,že se zadaří,ale to se nedá nic dělat.Taky je možné,že je to u mě nějak dodrbané.Zalité barvou atd.Kařdopádně pojistku jsem žádnou nenašel a packy dolů zmáčknout nejdou.Sere mě to velice,ale to mě nepomůže :) Uvidím jestli zítra někdo odpoví na maily co jsem rozeslal.Hlavně jsem zvědav jestli se ozve ACOND,nebo bude dělat mrtvého brouka.No nic.Zatím díky chlapi


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 16:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 črc 2009, 16:04
Příspěvky: 5276
Bydliště: Plzen
myslim si ze na venkovni jednotce musis te dve patky zmacknout silne dolu a necim to vypacit nahoru je to skoro stejni princip jako kdyz to tam chces dat
A nebo vyskouset sundat tu otviraci packu ste trubky s vnitrni a skusit ho dat na venkovni a skusit to tim .muze to byt necim prilepene nebo v lite aby nic neuniklo a tak


Přílohy:
Fotografie0064.jpg
Fotografie0064.jpg [ 30.76 KiB | Zobrazeno 1048 krát ]

_________________
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 16:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2011, 08:30
Příspěvky: 3367
Bydliště: Prostějov (TIR)
mirdo zalitý to ničím není je tam tvz rychlospojka ty packy by mli jít zatlačit dolů a pak vytáhnout celej ten debilní pazmek ven. já se s tím drbal taky půl dne ale zaboha si nemůžu spomenout jak to bylo přeci jen je to už rok...

_________________
Marťaskova Šmoulinka Z18XE


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 18:01 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2011, 08:30
Příspěvky: 3367
Bydliště: Prostějov (TIR)
Marťasek píše:
Já už si to fakt nepamatuju ale asi by to mělo být takhle:

Obrázek


a pak by to mělo celé vystřelit ven...



koukej kde sou ty boční packy postranách na namontované kimatizaci a ty je máš nahoře


Obrázek

_________________
Marťaskova Šmoulinka Z18XE


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 18:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 črc 2009, 16:04
Příspěvky: 5276
Bydliště: Plzen
tim padem je ta zaslepka jakoby otevrena a pripravena ji vyndat stoho hlavniho stekru a zadna pojistka by tam nemela byt jedine klestena a rozhybat zestrany na stranu a tahat nahoru a melo by to nejako jit

_________________
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 20:16 
Offline

Registrován: 15 čer 2010, 13:12
Příspěvky: 69
Jako je možné,že je to přilepené barvou ty packy,ale nejde to ani šroubovákem vypáčit ani jinak s tím hnout.To by musela být super barva.Nápad s pákou jsem měl taky,ale jednak nejde sundat a za druhé by to asi nepomohlo,protože jak jsou ty packy nahoře,tak jsou trubky zasunuté,když se použije páka,tak packy jedou dolů a trubky se vysouvají,čímž by se měl okruh spojit a chladící medium začit behat v okruhu,jenže já nepotřebuju aby se na té záslepce ty trubky vysunuly.Teď mě tak napadlo jestli je to na té záslepce vůbec funkční,ten mechanismus,protože tam je spíš kontraproduktivní,aby to tak fungovalo.Hýbat kleštěma se s tím moc nedá,nebo dá,ale člověk má zase strach,aby někde nepovolily trubky.Ale asi to ještě zkusím i když v úspěch moc nevěřím,fakt je to jak zavařené.Zatím se to nehlo ani o milimetr a to se zkoušely různé věci.Dokonce jsem nasadil i dvouramenný stahovák.Každopádně inženýr,který toto vymyslel by měl dostat minimálně pořádně nakopáno do prdele.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07 kvě 2012, 10:44 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2011, 08:30
Příspěvky: 3367
Bydliště: Prostějov (TIR)
to rozbiješ a splačeš nad výdělkem - stahovákem lol 8) hoď to do auta a zajed do servisu klimatizací oni ti to sundají za mrský peníz 8)

_________________
Marťaskova Šmoulinka Z18XE


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07 kvě 2012, 14:43 
Offline

Registrován: 15 čer 2010, 13:12
Příspěvky: 69
Zufalí lidé dělají zoufalé činy :) Tím stahovákem to bylo jen zlehka,když se to nehlo ani o kousek tak jsem to nechal být.Dnes se ozval prodejce a prej by tomělo jít normálně vytáhnout,ale dal mě číslo na servisáka z ACONDu a ten hned říkal,že je to věčný problém,že v návodu je chyba a prej se musí shora zatlačit na celou tu krytku a měla by vyskočit,jinak jemně poklepat kladívkem.Tož nevím,už mám strach se na to jít i podívat :)Servis klimatizací žádný v okolí nemůžu najít,určitě něco bude,ale nejsou na netu

Tak vyzkoušeno a výsledek nula.Ani se to nehne.Asi to hodím ze skály


Takže nakonec mě to přece jen nedalo a konečně se zadařilo.Opravdu nevím co by to výrobci udělalo,kdyby opravil návod,stačí změnit jeden obrázek a připsat pár slov.Ušetřil by lidem hodně nervů.Takže netlačí se na krytku,ale je potřeba stáhnout kus,který já mám prasklý směrem dolů a krytka sama vyskočí,netahá se vůbec rukou ven.Vyskočí sama a hodně silně.Mě vyletěla cca 2 metry vysoko,skoro mě to vymlátilo zuby,jak jsem to zkoušel.Je ale fakt,že nejdřív to rukou stlačit nešlo,musel jsem to opravdu jemně poklepat kladívkem a pak už to šlo stáhnout rukou.To je celá operace,která trvá cca 5 minut a mě to sebralo dva dny života a přidalo pár šedivých vlasů na palici :D
Tady proklatá krytka https://picasaweb.google.com/lape444/Acond3
a takto to vypadá pod ní https://picasaweb.google.com/lape444/7Kvetna2012


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2018, 13:54 
Offline

Registrován: 15 čer 2010, 13:12
Příspěvky: 69
Zdravím.Po 6ti letech bych oživil toto téma.Potřeboval bych doplnit chladivo,jenže nikde nejsou vidět ventilky na plnění klimatizace.Z Acondu mě technik napsal,že je to jednoduchá klima,kterou by měl napnit každý chlaďař,jenže zatím nikdo neví,takže jsem zase napsal do Acondu,kde že ty ventilky jsou a odpověď teda zatím nepřišla žádná,tak se ptám jestli někdo tady neví,kde že jsou,nebo jakým způsobem se to plní .


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2018, 21:01 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2011, 08:30
Příspěvky: 3367
Bydliště: Prostějov (TIR)
Tahle klima naplnit nejde protože nemá plnící otvory.

Pokud nefunguje tak dle servisáka co mě dělá klimatizace se musí na trubky navařit ventilky - není to tak složité.

Pokud ale klima funguje neřeš takové věci. Po 7mi letech mě klima zatím jede naprosto v pohodě.

_________________
Marťaskova Šmoulinka Z18XE


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  





Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz