Právě je 16 črc 2019, 06:11





Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problém s klimatizací Acond AQC 12
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 08:11 
Offline

Registrován: 15 čer 2010, 13:12
Příspěvky: 69
Zdravím.Možná někdo dokáže poradit,já už jsem v koncích,nas...ý jak Rus.Dnes jsem namontoval klimatizaci ACOND AQC 12,je samoinstalační,montáž proběhla v pohodě,ovšem ve finální fázi,kdy už se měla jen spojit vnitřní a venkovní jednotka nastal neřešitelný problém.V návodu stojí jen sejměte krytku ze spojky na hadicích,tam je to jen kus plastu,který jde lehce sundat.Pak je sejměte krytku ze spojky na jednotce a to je problém,protože to nejde žádným způsobem sundat.Na fotkách níže je vidět že už jsem i praskl hliníkovou objímku,při pokusu o sundání,takže nervy tečou proudem.Část označená na fotkách by podle návodu měla jít dolů,ono to jinak nejde ani spojit s hadicema.Na těch trubkách byly ségrovky,i když jsme je sundal tak se to nehlo ani o milimetr.Dávám i link na návod,je to hned druhá strana v tom pdfku.Kdyby někdo věděl jak na to,byl by to gut .
https://picasaweb.google.com/lape444/ACONDAQC12
http://www.ventilatory-shop.cz/files/pr ... %20AQC.pdf


Nahoru
 Profil  
 

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 08:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2011, 08:30
Příspěvky: 3367
Bydliště: Prostějov (TIR)
ha! já jí mám taky instalace ten samej problém!! Drbal jsem se stím půl dne než jsem na to přišel! hele v návodu je chyba!!!! v té výměníkové jednotce je vlastně nasunutá polovina koncovky stejné jako je na kabelech co do té jednotky přijdou. Odděláš umělohmotnou krytku a pod ní je kovová záslepka (něco jako se dává do el.zásuvek kvůli dětem jde o to že tu záslepku vytáhneš jen když zmáčkneš ty dva zajišťovací kolíky a silně vytáhneš celou velkou záslepku ven. Pak už jen koukáš na dvě velký díry do kterých zasuneš pravou patici s kabely zacvakneš a jedeš 8) 8)

a foto:

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

_________________
Marťaskova Šmoulinka Z18XE


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 08:34 
Offline

Registrován: 15 čer 2010, 13:12
Příspěvky: 69
Takže z jednotky nic nesundávám?Musím něco sundat z propojovacích kabelů?Chápu to správně?A ještě dotaz.Má to snahu se vysouvat ven?Abych věděl jestli to ten prasklý bazmek udrží

Chápu blbě.Teď jsem se na to byl dívat a na kabelech samozřejmě nic není.Takže musím zmáčknout ty dvě trubky ve venkovní jednotce jak je tam ten plech přes celou šířku a mělo by to jít vysunout?Jsou tam nějaké pružinky,už jsem si včera říkal,že tam mají nějaký smysl.Tlačit jsme ovšem zkoušely jen na ten plech


Naposledy upravil lape dne 06 kvě 2012, 08:50, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 08:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2011, 08:30
Příspěvky: 3367
Bydliště: Prostějov (TIR)
Teď koukám na ty tví fotky hele ty jsi jí řádně dorasoval tu zásuvku!! Hele je to už rok co jsem to dělal tak si to nepamatuju tak dobře ale jak jsem na to přišel tak jsme psal dopis prodejci aby ten popis nechal opravit-bohužel jsme ten email už asi vymazal... jde o to že tam je pojistka ale teď když na to tak koukám tak nevím kde ale je tam-musí se zamáčknout! bud jsou to ty dva výstupky nahoře nebo je něco zboku. pak to musíš silně vytáhnout - drží to tam za těsnící gumyčky... kdyby něco pisni mě přijenhorším bych to u sebe odpojil a nafotil ti to - prej se to může až 5x odpojit bez větší ztráty chladiva. martin

_________________
Marťaskova Šmoulinka Z18XE


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 08:40 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2011, 08:30
Příspěvky: 3367
Bydliště: Prostějov (TIR)
lape píše:
Takže z jednotky nic nesundávám?Musím něco sundat z propojovacích kabelů?Chápu to správně?A ještě dotaz.Má to snahu se vysouvat ven?Abych věděl jestli to ten prasklý bazmek udrží


hele tohle v tom tvém červeném rámečku musíš dostat ven-
https://picasaweb.google.com/lape444/AC ... 9467045138

velká má škoda že jsem tu patici vyhodil - byl jsem notně nasranej :-)
LOL ty jsi jí praskl?? tak to máš pruser

_________________
Marťaskova Šmoulinka Z18XE


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 08:57 
Offline

Registrován: 15 čer 2010, 13:12
Příspěvky: 69
No to já právě vím,že to musím dostat pryč.Jenže nevím jak.Ti ču...i napíšou v návodu jen sundat krytku.Tak rukou to nešlo,člověk zapáčil šroubovákem a prasklina byla na světě.Pokud bys byl ochotný to nafotit tak bych byl moc rád,páč včera jsem to zkoušel mačkat,ale pohyb žádný.Na ty trubky jsem tlačit nechtěl páč když to nešlo tak jsem nevěděl jak to teda má opravdu byt.i když to je obdélník a na kabelech je ovál.Zkoušel jsem i tlačit na ty packy co trčí do stran a nic


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 08:59 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2011, 08:30
Příspěvky: 3367
Bydliště: Prostějov (TIR)
Máš štěstí našel jsem ten email co jsem psal prodejci viz:

Citace:
Dobrý den,

Děkuji za podnět postoupím výrobci




S pozdravem Kettner



Dobrý den,


S pozdravem,

Tomáš Kettner
GSM: +420 775 745 694
Mail: tomas.kettner@profi-elektro.cz

-----Original Message-----
From:
To: Tomáš Kettner
Subject: Re: Doklad č. 111600039, Popis: geiSplitová klimatizace AQC 09


Dobrý den.
p. Kettner klimatizace dorazila v pořádku a již je namontována - funguje k naší spokojenosti. Píši Vám ale aby jste poku to bude ve vašich silách, lépe popsaly vyjmutí krytu patice ve venkovní jednotce. Není tam uvedeno jakým způsobem dojde k uvolnění záslepky pro napojení vnitřní jednotky (. pouze je tam šipka směrem nahoru, ale bez upozornění, že se musí stlačit boční zajištění!!...

Děkuji a jsem s pozdravem Mikula


Tak že předpokládám že jak máš nafocený ty fotky a máš na jedné tu červenou šipku tak tam je zajišťovací kolík a ten musíš zamáčknout dovnitř a vytáhnout kleštěma tu záslepku.

https://picasaweb.google.com/lape444/AC ... 0615379154

_________________
Marťaskova Šmoulinka Z18XE


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 09:11 
Offline

Registrován: 15 čer 2010, 13:12
Příspěvky: 69
Vidím profi elektro.Od nich to mám taky.Čoveče,ale já tam žádné kolíky,které by šly zamáčknout dovnitř nemám.Včera jsem do toho čuměl asi 3 hodiny.No ale schválně tam jdu vylézt,třeba se pletu.

Tak jsem se tam byl podívat a kolíky žádné.Jen ten plech co trčí na obě strany,2 trubky přes které je nasazený,ty jsou zajištěny ségrovkama.A při pohledu zboku se zdá,že je mezi těma trubkama pružina.Ale kolík,který by šel zmáčnout žádný.Zkoušel jsem ten plech zmáčknout dolů,ale ani se nehne.Prostě už fakt nevím.kua.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 10:12 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2011, 08:30
Příspěvky: 3367
Bydliště: Prostějov (TIR)
Tak jsme ti to chtěl oddělat ale bohužel to neje... Mám tu klimu tak blízko stěny že tu páku na fixaci patice nedám ani vodorovně. Musel bych oddělat celou jednotku :mrgreen:
Obrázek


Ale je to tak jak píšu, na té záslepce je jeden zajišťovací pazmek, kterej musíš mít zamáčknutý a zároveň tu záslepku táhnout ven dle návodu. Pak v je obchodě seřvi, že o tom ví, ale že ti to zamlčely! - tohle dle mého není korektní přístup k zákazníkovi! Jak budeš řešit tu prasklou zásuvku? No nevím, snad to na funkci nebude mít vliv každopádně jsi tím ale ztratil záruku. Nechci strašit, ale pak by jsi musel asi mít znalecký posudek a taky se ohnat mím emailem, že o tom veděli, že v návodu je hrubá chyba!

_________________
Marťaskova Šmoulinka Z18XE


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 10:47 
Offline

Registrován: 15 čer 2010, 13:12
Příspěvky: 69
No řešit to nějak začnu až se mě podaří odstranit tu zku.....u krytku.Ona není prasklá ta zásuvka ve které jsou trubky,jen ta věc co je na ní do které se pak zacvakne ta páka.Teoreticky si myslím,že by to nemusel být až takový problém,ale to se uvidí.Buď to zkusím něčím stáhnout,nebo se uvidí,jak to vůbec bude fungovat.No každopádně velký dík za snahu,ale asi jsem holt blbej.Absolutně nevím co bych měl kde zmáčknout.Zkoušel jsem ten plech co trčí na obě strany,ale to nejde.Jinak nikde žádný kolík,který by šel zmáčknout,nebo cokoliv jiného.Teď jsem to ještě natřel odstraňovačem nátěrů,kdyby to náhodou bylo přilepené barvou ten plech,ale to už je spíš ze zoufalství.Až mě to vážně nasere a to nebude dlouho trvat,tak vezmu flexu a rozřežu to.Opravdu nechápu na co jsou takové patenty dobré.Kámoš má samoinstalační DESU a tam to je normálně na matice.22 klíč a žádný problém.Jenže DESA už se nikde neprodává.No jinak o záruku si nemyslím,že jsem přišel.To byla moje blbost,to reklamovat nebudu a jinak jsem do ničeho nelezl ani nezasahoval.Takže pokud by se nedej bože pokazil třeba motor,tak to s tím nemá co dělat a záruka by měla normálně valit.Pokud bych chtěl raklamovat ten prasklý díl,tak mě samozřejmě každý vysvátkuje,ale na jiné věci do kterých jsem nelezl by měla záruka fungovat.Samozřejmě záleží jak je obchodník seriózní.Tady lepší fotky,fakt nevím kde bych měl co zmáčknout.https://picasaweb.google.com/lape444/ACOND2# je tam fotka jen z pravé strany,ale z levé je to stejné.Seshora na těch trubkách jsou ještě ségrovky,na fotkách jsou sundané,ale už jsem je dal zpátky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 11:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2011, 08:30
Příspěvky: 3367
Bydliště: Prostějov (TIR)
Já už si to fakt nepamatuju ale asi by to mělo být takhle:

Obrázek


a pak by to mělo celé vystřelit ven...

_________________
Marťaskova Šmoulinka Z18XE


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 12:03 
Offline

Registrován: 15 čer 2010, 13:12
Příspěvky: 69
Pro dnešek už toho mám plné zuby a kašlu na to.Ty packy se ani nehnou.Vsechno je to jak privařené.Nejdřív jsem si taky myslel,že to tak bude.Tedˇ už nevím.Když na ty packy zatlačím,tak to asi bude tlačit ty trubky dolů a to já nepotřebuju,ale třeba se pletu.Už z toho mám hlavu v pejru.Ale jinak jsem to hodil na víc fór ten dotaz a ty jsi jediný,kdo se ozval.Asi to nikdo jiný nemá tu klimatizaci :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 12:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18 zář 2011, 08:30
Příspěvky: 3367
Bydliště: Prostějov (TIR)
skama si?

_________________
Marťaskova Šmoulinka Z18XE


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 12:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 črc 2009, 16:04
Příspěvky: 5276
Bydliště: Plzen
ono by bylo nejjednoduchsi vyndat ten plast a pripojit trubky naprimo nebo pres matice.Delal sem to pres rok a nebyl pak zadny problem.Kousek plastu pak casem muze povolit a muze pres nej unikat freon tedy chladivo

_________________
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012, 12:46 
Offline

Registrován: 15 čer 2010, 13:12
Příspěvky: 69
Moravský Písek.Jinak když se podíváš na druhou fotku,tak jak tam nejsou ty ségrovky,takje vidět,že ta trubka má pod tím plechem větší průměr,než nad ním,tak nevím jak to zmáčknout.Kdybych to zmáčkl,tak bych ty trubky tlačil dole,ne?Už mě z toho asi jebe :)

Mirda2908: který plast máš na mysli,že by povolil?Ono je to všechno nějaká litina,to není plast


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  





Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz