Škrábanec při otáčení na parkovišti - pokuta?
Škrábanec při otáčení na parkovišti - pokuta?
Dneska mi přišlo předvolání od policie za účelem vysvětlení dopravní nehody - už to bylo nepochopitelné - auto psáno na otce - ale adresováno bylo mě...
Věc se má asi tak...
V neděli 4.4. okolo 19 hodiny jsem se točil na jednom parkovišti. Pravděpodobně jsem se tam otřel o auto... (Ničeho jsem si na místě nevšiml... žádná rána, žádné skřípění plastů.. prostě nic...)
Paní byla zřejmě někde u auta či co a opsala si mojí spzku a zavolala policajty. Přijeli sepsali nějakej protokol (prej že poškozené levé přední světlo, nárazník, blatník.. Tak jsem si řikal sakra to má astra asi dobrou akceleraci- za cca 1 metr jsem musel jet tak min. 20km/h. abych způsobil takovou škodu... v Protokolu je řidič neznámý!)...
Ve čtvrtek za mnou přiběhla paní, že jsem jí naboural auto. (Nechápu kde sebrala mojí adresu!!!!)
Že se mám jít podívat, našli na mém autě jejich lak a na jejich můj...
Šel jsem tedy ... uznal jsem lak tam byl ... tak jsem si řekl fajn, asi mají pravdu ...
Sepsal jsem nějakej papír s pojišťovačkou a bylo....
Akorát mě teď zarazilo předvolání od policajtů, když už je všechno skoro vyřízeno...
Tak by mě zajímalo, jestli můžu od policajtů očekávat nějakou pokutu?
Věc se má asi tak...
V neděli 4.4. okolo 19 hodiny jsem se točil na jednom parkovišti. Pravděpodobně jsem se tam otřel o auto... (Ničeho jsem si na místě nevšiml... žádná rána, žádné skřípění plastů.. prostě nic...)
Paní byla zřejmě někde u auta či co a opsala si mojí spzku a zavolala policajty. Přijeli sepsali nějakej protokol (prej že poškozené levé přední světlo, nárazník, blatník.. Tak jsem si řikal sakra to má astra asi dobrou akceleraci- za cca 1 metr jsem musel jet tak min. 20km/h. abych způsobil takovou škodu... v Protokolu je řidič neznámý!)...
Ve čtvrtek za mnou přiběhla paní, že jsem jí naboural auto. (Nechápu kde sebrala mojí adresu!!!!)
Že se mám jít podívat, našli na mém autě jejich lak a na jejich můj...
Šel jsem tedy ... uznal jsem lak tam byl ... tak jsem si řekl fajn, asi mají pravdu ...
Sepsal jsem nějakej papír s pojišťovačkou a bylo....
Akorát mě teď zarazilo předvolání od policajtů, když už je všechno skoro vyřízeno...
Tak by mě zajímalo, jestli můžu od policajtů očekávat nějakou pokutu?
Astra G 1.7 DTI, 2003
- Reklama
Re: Škrábanec při otáčení na parkovišti - pokuta?
Ještě jsem zapomněl dodat, že paní má údajně svědka/y ....
Astra G 1.7 DTI, 2003
Žiaľ, pokutu pravdepodobne dostaneš. Inak pokiaľ sa nehoda stala na parkovisku, ktoré nie je osadené dopravnými značkami, tak by nemalo ísť o klasickú dopravnú nehodu, ale o poškodenie majetku v súvislosti s prevádzkou motorového vozidla. Tak to platí u nás, skús si toto overiť, resp. týmto argumentovať. Ak to nie je dopravná nehoda, tak pre políciu to je len tkzv. poistná udalosť - bez pokuty. Veľa zdaru.
Astra II
Ešte ti to doplním. Ak to na mieste preverovali dopraváci - bieli, tak asi o nehodu pôjde ale možno zistili to, čo som už napísal a dali to poriadkovej polícii. Kam máš predvolanie? Na dopravný inšpektorát ? Podľa toho kam si predvolaný zistíš o čo pôjde.
Astra II
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
ale kdeže žádnou pokutu nedostaneš....to by jsi musel auto poškodit úmyslně..což ti nikdo neprokáže
doví jestli tě nepředvolávají kvůli nečemu jinému....nejsi třeba provozovatel vozidla? (je majitel a provozovatel!!)
A to že ženská za tebou doběhla, tak to asi dostala kontakt na tebe od švestek... leda že by dělala v kanceláři pojistitelů

A to že ženská za tebou doběhla, tak to asi dostala kontakt na tebe od švestek... leda že by dělala v kanceláři pojistitelů

prostě podáš vysvetlení... šlus ende konec.... čau
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Pozor, pokutu nedostávaš pri dopravnej nehode za to, že poškodíš inému auto úmyselne. Nikto dopravnú nehodu neurobí úmyselne. Ak by si úmyselne poškodil niekomu majetok, tak by išlo buď o priestupok proti majetku alebo o trestný čin - podľa škody. Uvidíš sám a daj vedieť. Nezabudni, čo som ti už napísal. Sankciu môžeš dostať v tvojom prípade maximálne za porušenie predpisov v doprave.
Astra II
jde podat vysvětlení... tzn svědectví... pokutu až potrom až policie uzavře šetření......
Jojo jdu podat vysvětlení ... Jenže v tom předvolání je napsáno ve věci dopravní nehody ...
U auta se zapisoval akorát majitel(otec)... Já vůbec nikde nefiguruji .. majitel, provozoval, pojistka.. prostě NIC! A pak přijde dopis mě.. tohle totálně nechápu ... reálně provozovatel jsem .. ale nikde v papírech to není...
A to policajti si můžou jen tak dávat adresu majitele auta??!?!
No měl bych tam jít 27. v 9 ráno ... to se mi moc nehodí takže zkusím zavolat, jestli to nejde někdy odpoledne... nebo aspoň jinej den ...
U auta se zapisoval akorát majitel(otec)... Já vůbec nikde nefiguruji .. majitel, provozoval, pojistka.. prostě NIC! A pak přijde dopis mě.. tohle totálně nechápu ... reálně provozovatel jsem .. ale nikde v papírech to není...
A to policajti si můžou jen tak dávat adresu majitele auta??!?!
No měl bych tam jít 27. v 9 ráno ... to se mi moc nehodí takže zkusím zavolat, jestli to nejde někdy odpoledne... nebo aspoň jinej den ...
Astra G 1.7 DTI, 2003
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Pico"Nikto dopravnú nehodu neurobí úmyselne[/quote]
to by ses divil co jsou lidi zač....
For Radek_: nezapomen na osobu blízkou
a je to.... zeptej se Manli2 ten v tom umí chodit... 
to by ses divil co jsou lidi zač....

For Radek_: nezapomen na osobu blízkou

tě prásknul fotr...radek_ píše:Dneska mi přišlo předvolání od policie za účelem vysvětlení dopravní nehody - už to bylo nepochopitelné - auto psáno na otce - ale adresováno bylo mě...

- Luboš X17DTL
Tak tam běž a řekni, že žádné auto nevlastníš. Nebo tam předem zavolej a domluv se.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
to že nevlastní neznamená že nemůže řídit....
vozidlo jsem neřídil já. vím kdo vozidlo řídil (toto je velmi důležité to vím kdo řídil!!!!!) řídia osoba mě blízká
Každý má právo odepřít výpověď, jestliže by jí způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě nebo osobě blízké.
šlus ende konec...
vozidlo jsem neřídil já. vím kdo vozidlo řídil (toto je velmi důležité to vím kdo řídil!!!!!) řídia osoba mě blízká
Každý má právo odepřít výpověď, jestliže by jí způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě nebo osobě blízké.
šlus ende konec...

Právě že neprásknulmanli2 píše:tě prásknul fotr...radek_ píše:Dneska mi přišlo předvolání od policie za účelem vysvětlení dopravní nehody - už to bylo nepochopitelné - auto psáno na otce - ale adresováno bylo mě...

Astra G 1.7 DTI, 2003
kecáradek_ píše:Právě že neprásknulmanli2 píše:tě prásknul fotr...radek_ píše:Dneska mi přišlo předvolání od policie za účelem vysvětlení dopravní nehody - už to bylo nepochopitelné - auto psáno na otce - ale adresováno bylo mě...